Haberler

Başkan Akyürek Karataylı Muhtarlarla Buluştu

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarları Derneği'nde muhtarlarla bir araya geldi.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli'nin de bulunduğu toplantıda, muhtarların idarenin halkla teması en güçlü olan ayağı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın topyekün kalkınması için Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında yapılan yatırımları anlattı.

Son 2 senede yatırım planlamasının büyük bölümünü merkez dışındaki ilçelere gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "Önceliği altyapıya verdik. Yeni yasa kapsamında şu ana kadar harcanan para 1.2 milyar lira. Bu yıl sonuna kadar Büyükşehir sorumluğundaki köy yollarının tamamı asfaltlanmış veya belli bir aşamaya gelmiş olacak. Kanalizasyon ve su şebekesi olmayan beldelerin altyapı problemi bitmiş oluyor. Merkez dışındaki 28 ilçenin tamamında prestij caddeler tamamlanıyor. Şehir konakları önemli oranda tamamlanmış oluyor. Böylece, aslında 10 senede yapılabilecek olan birçok yatırım 3-4 senede tamamlanmış oluyor. Konya bu noktada bir lokomotif görevi gördü" dedi.

Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi'nin Mevlana civarında yaptığı çalışmaları anlatan Başkan Akyürek, yeni Konya Müzesi, Mevlana Müzesi ve diğer yatırımlarla Kışla Caddesinin daha da gelişeceğini ve Türkiye'nin sembol caddelerinden olacağını kaydetti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli de düzenlenen toplantı nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. Konuşmasında Karatay'da son yıllarda yaşanan gelişimini anlatarak, ilçenin gelişimi için tüm kurumlarla işbirliği içinde çalıştıkları belirten Hançerli, yapılan yatırımlar nedeniyle hükümete ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konya Karatay ve Tüm İlçeleri Muhtarları Derneği Başkanı Suat Uzun da ilçe yatırımları ve muhtarların taleplerinin ele alındığı toplantıdan memnun olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti.

MUBİS VE KOBİM ANLATILDI

Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık Bilgi Sistemi (MUBİS) ile Koordinasyon Bilgi Merkezi Yatırım İzleme Ekranının (KOBİM) da anlatıldığı toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Büyükşehir Belediyesi ve Karatay Belediyesi yöneticileri ile muhtarlar katıldı.

Toplantının sonunda tüm muhtarlar mahalleleri ile ilgili taleplerini ilgili daire başkanlarına bizzat ilettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mehmet Hançerli Tahir Akyürek Karatay Konya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title