Haberler

Başkan Akyürek, Engellilerle Piknikte Bir Araya Geldi

Güncelleme:

Konya Büyükşehir Belediyesi, Engelliler Haftası kapsamında Konya'daki engelli derneklerinin üyelerine yönelik piknik düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Karaaslan Hadimi Parkı'nda düzenlenen piknikte konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın şefkat ve merhametin, insana yaratıcının emaneti olarak saygı duyan insanların şehri olduğunu söyledi.

Konya'nın engelsiz şehir olması konusunda ciddi mesafeler alındığını ve eksiklerin hızla tamamlandığını kaydeden Başkan Akyürek, "Raylı sistemde tüm araçlarımız engelsiz hale geldi. Otobüslerimizin de tamamı engelsiz hale gelmek üzere. Konya'mıza Başbakanımızın armağanı olacak metro da yapıldığında engelli kardeşlerimiz her bölgeye daha rahat ulaşabilecekler" dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Halil Etyemez, engellisine sahip çıkmayan bir milletin geleceğinden emin olamayacağını belirterek, herkesin bir engelli adayı olduğunu, engellilere huzur içinde yaşayabilecekleri hayat şartlarını sunmak gerektiğini dile getirdi. Hükümetin 20 Mayıs'ta 4 bin 600 engelliyi daha kamu görevine atayacağını kaydeden Etyemez, böylece 2002 yılında 5 bin 777 olan engelli kamu personeli sayısının 40 bine ulaşacağını ifade etti.


AK Parti Konya Milletvekili Adayı Hacı Ahmet Özdemir de Türkiye'nin engellilerin hayata katılımı, topluma kazanımı ve sokağa çıkması noktasında çok büyük yol kat ettiğini belirterek, bu gelişmelerin artarak devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından pikniğe katılanlarla sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve milletvekili adayları, özellikle çocuklarla yakından ilgilendiler.

Programa Türkiye Sakatlar Derneği Konya Şubesi, Görmeyenleri Koruma Derneği, Türkiye Spastik Engelliler Derneği, İşitme Engelliler Derneği Konya Şubesi, Gül Madde Bağımlıları Kurtarma ve Gençlik Derneği, Mevlana İşitme Engelliler Derneği, Konya Down Sendromlular Derneği, İşitme Engelliler Spor Derneği, Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği başkanları ve üyeleri katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Engelliler Haftası Tahir Akyürek Ak Parti Konya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title