Haberler

Başkan Akyürek Bedesten'de Esnaflarla Bir Araya Geldi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Bedesten’de esnaflarla bir araya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, restorasyon çalışmaları devam eden Tarihi Bedesten'de esnaflarla bir araya geldi.

Tarihi Konya çarşısının Türkiye'de marka olması için çalıştıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, yürütülen projenin sonraki etaplarıyla birlikte 100 milyon lirayı bulacağını ifade etti. Bedesten'de yapılan çalışmayla Konya tarihine, kültürüne hizmet ettiklerini kaydeden Başkan Akyürek, "Şu ana adar yürüttüğümüz çalışmalarda 2 bin 450 iş yerinin restorasyonunu gerçekleştirmiş olduk. Bin 400 tanesi zemin kattaki dükkanlardan oluşuyor. Çalışmalarda 530 ton demir, 110 ton alüminyum, 53 bin metrekare çatı kaplama, 10 bin metrekare kepenk yapıldı. Bugüne kadar bin 50 metre kanalizasyon, bin 175 metre telekomünikasyon ve sinyalizasyon, 13 bin metrekare doğal taş döşemesi, 4 bin 500 metre sundurma, 10 bin metrekare cam imalatı yapıldı. Buradaki çalışmayı birlikte hareket etmesek başaramazdık. Bundan sonraki etaplarda da aynı şekilde esnafımızla birlikte hareket edeceğiz" dedi. Bölgedeki altyapı çalışmalarının büyük bir titizlikle ilerlediğini, su, kanalizasyon, fiber optik kablo, elektrik, doğalgaz, telekom gibi alanlarda birçok farklı kuruluşun çalıştığını hatırlatan Başkan Akyürek, projenin devamında Bedesten'den Mevlana'ya kadar olan alanı ve Alaaddin Caddesi cephe düzenlemelerini gerçekleştireceklerini ifade etti.

Bedesten esnafı adına konuşan Kunduracılar Derneği Başkanı Abdullah Dölek ise, yapılan çalışmalardan son derece memnun olduklarını belirterek, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e teşekkür etti. Başkan Akyürek, daha sonra Bedesten'de yapılan çalışmaları inceleyerek esnaflarla sohbet etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title