Haberler

Gördes Belediye Başkanı Akyol'un 5 Eylül Kurtuluş Günü Mesajı

Güncelleme:

Manisa'nın Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol, Gördes'in düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gördes Belediye Başkanı Muhammet Akyol Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Akyol mesajında şu ifadelere yer verdi: "Değerli Hemşerilerim; milletimizin tarihindeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 92 yıl önce Gördes'te yazılmıştır. Gördes sahip olduğu manevi güçle büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. İlçemizde kutlanan 5 Eylül kurtuluş etkinlikleri, insanlarımız arasında dostluğu, birliği ve beraberliği güçlendirmektedir. Memleketimiz, işgal altında iken tüm halkımız omuz omuza direndiler. Yirmi yaşındaydı Gördesli Makbule; dağlarda, karlarda ve fırtınalarda özgürlük ve bağımsızlık için savaştı. Namusu, vatanı, milleti ve mukaddes değerlerimiz için savaştı. Halil Efe, "Ölürsem;görmeden, millete ümit ettiğin feyzi

Yazılsın kabrime; vatan mahzun ben mahzun" diyordu. "Tarih yazmak, tarih yapmak" kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak mahiyet alır." Diyen kurtuluş mücadelemizin baş kahramanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; ilçemizin sembol isimleri; Şehit Makbule Hanım, Halil Efe, Parti Pehlivan, Molla Mehmet'i ve nice isimsiz kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.

Geleceğimizin daha aydınlık olabilmesi için; geçmişi, tarihimizi, bilmek zorundayız. Tarihimize ve kültürümüze sahip çıkarak; çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği için atalarımızın savaştığı gibi yarınlarımız için omuz omuza birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalıyız. Geçmişimizi unutmadan, geleceğimizi şekillendirmek zorundayız.

Biz Gördes'in geçmişini unutmayan, tarihine sahip çıkarak Gördes'te etkin ve başarılı bir gelecek için yola çıktık. Gördes'te daha güzel yarınlar ve yerel kalkınma için birlikte çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, Gördes'imizi ve tüm Anadolu topraklarını canları pahasına bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, siz değerli hemşehrilerimin Gördes'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 92. Yıl Dönümünü kutluyorum." - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muhammet Akyol Gördes Eylül Yerel Haberler

title