Haberler

Başkan Aktaş: "Kültürel Kardeşlik Ticari Arenaya da Taşınmalı"

Başkan Aktaş: "Kültürel kardeşlik ticari arenaya da taşınmalı"

BURSA - Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo'yu makamında ağırlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, iki ülke arasındaki kültürel kardeşliği ticari arenaya da taşımak gerektiğini ifade ederek "Bunları ticari anlamda da buluşturmak buradaki hazirunun ve bu işe gönül veren kişilerin amaçlarından biri olmalı" dedi.

Uluslararası Alija Düşünce Derneği'nin daveti üzerine MODEF fuarını ziyaret etmek ve bazı temaslarda bulunmak üzere İnegöl'e gelen Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo, beraberindeki heyetle birlikte Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı makamında ziyaret etti.

İnegöllü işadamlarıyla buluşacaklar

Bosna'dan gelen işadamlarının da hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Uluslararası Alija Düşünce Derneği Başkanı Ahmet Sert, derneklerinin kuruluş amacı, misyonu ve çalışmaları gereği eğitim, kültür ve ticari anlamda çalışmalar yaptıklarını hatırlattı. Bu bağlamda zaman içerisinde Alija İzzetbegoviç'in yeni kuşaklara fikirlerinin anlatılma çalışması üzerine de faaliyetler içerisinde bulunduklarını kaydeden Sert, "Ancak buna bağlı olarak bizler sivil toplum örgütü olarak ilçemize katma değer olacak bir takım ticari çalışmalar içerisinde de aracılık etmek istiyoruz. Bu bağlamda Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo ve beraberindeki dostlarımızı ilçemizde misafir ediyoruz. Bu vesile ile öncelikle Belediye Başkanımız Alinur Aktaş Beyefendiyi ziyaret ettik" dedi.

Alija'nın düşüncelerine sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum

İnegöl'ün kardeş şehirlerinden biri olan Donji Vakuf'un da içerisinde bulunduğu Orta Bosna Kantonu'nun Başbakanı Tahir Lendo ise İnegöl'de olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti. Alija İzzetbogüviç'in düşüncelerinin yaşatılması adına İnegöl'de böyle bir derneğin var olmasının da kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Lendo, "Tüm İnegöl halkı ve Türk halkını memnuniyetle selamlamak istiyorum. Burada olduğum için çok mutluyum. Diğer arkadaşlarımız da burada bulunmak ve sizleri tanımak istiyor. Bugün bizi misafir eden Alija Düşünce Derneği'ni selamlamak istiyorum. Size teşekkür ediyorum böyle bir derneği kurduğunuz için. Bu çok onur verici bir şey. Rahmetli Alija İzzetbegoviç çok onur duyucu şekilde her şeyi arkasında bırakmış. Türkiye'nin de çok büyük bir arkadaşıydı. Bizler de Alija'nın düşüncelerini, adet ve kültürünü devam ettirmek için uğraşıyoruz. Büyük bir lider olarak arkasında çok büyük şeyler bıraktı ve biz burada arkadaşlarla beraber onu devam ettireceğiz inşallah. Buradaki arkadaşlarımıza da çok teşekkür etmek istiyorum. Alija'nın arkasında bıraktığı düşüncelerine sahip çıkıyorlar. Bu arkadaş ortaklığı inşallah devam edecek. Daha iyi olabilmesi için de gayret edeceğiz. Ayrıca gençlere ve tüm Bursa ve Türkiye'deki Belediye Başkanlarına böyle bir şeye sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kafkaslar ve balkanlarla olan bağımız tartışılmaz bir gerçek

Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bosna'dan gelen misafirlere hoş geldiniz dileklerini ileterek konuşmasına başladı. Türkiye'nin Kafkaslar ve Balkanlarla olan bağının tartışılmaz bir gerçek olduğuna vurgu yapan Aktaş, "Alija Düşünce Derneği'ne de mobilya fuarını bahane ederek Bosna'dan gelen misafirlerimizi işadamlarımızla buluşturacağı için, şehrimizi tanıtmak, şehrimizi anlatmak adına aktivite yaptığı için ayrıca teşekkür ediyorum. Kafkaslar ve Balkanlarla olan bağımız tartışılmaz bir gerçek. Aramızda çok kuvvetli bağlar var. Bu gidiş gelişlerle bu bağlar daha da kuvvetlenerek devam ediyor. Dolayısıyla oralarda da işadamları var, oralarda da bizim gibi düşünen, inançları ve kültürleriyle bizler gibi yaşayan insanlar var. Acıda tatlıda birlikte olmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla bu bağları daha da güçlendirerek devam ettirmemiz gerekiyor. Bu manada bu gidiş gelişlerin de ben önemli olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

Kültürel kardeşlik ticari arenaya da taşınmalı

İki ülke arasındaki kültürel kardeşliğin ticari arenaya da taşınması gerektiğinin altını çizerek konuşmasını sürdüren Aktaş, şöyle devam etti: "Tahir Lendo Bey daha önce Türkiye'ye gelmiş ama Bursa'ya ilk defa gelmiş. İnanıyor ve ümit ediyorum ki Balkanların bir mozaiği gibi olan Bursa ve İnegöl onları ciddi şekilde etkileyecektir ve dostlarına, arkadaşlarına burayı önerecekler. Zaten o yörelerle bizim irtibatlarımız var. Kendisinin de Başbakanlık yaptığı Orta Bosna Kantonuna bağlı bizim de kardeş şehrimiz olan Donji Vakuf var. Yaklaşık 9 yıldır gidip geliyoruz. İftarlar veriyoruz, erzak dağıtımları yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bazı projeler oldu. En son spor salonuna yardım ve desteklerimiz oldu. Ben bu güzelliklerin oluşmasında bu buluşmaların yaşanmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Genel anlamda Bursa'mız ve ilçemizle ilgili bilgileri de ben kendilerine aktaracağım. Bugün farklı mekanları da ziyaret edecekler. Bu görüşmeler vesilesi ile bir ticarete, ihracata, ithalata, karşılıklı bir alışverişe vesile olabilirsek ne mutlu bize. Buna sadece kültürel kardeşlik olarak bakmamak lazım ve ticari arenaya da taşımak lazım. Orada da yaşayan insanlar var burada da yaşayan insanlar var. Oranın da buranın da kendine göre artıları var. Bunları ticari anlamda da buluşturmak tabi ki buradaki hazirunun ve bu işe gönül veren kişilerin amaçlarından biri olmalı."

Konuşmaların ardından Başkan Aktaş ve Orta Bosna Kantonu Başbakanı Lendo karşılıklı hediye takdiminde bulundu. Ziyaret Belediye önünde çekilen toplu fotoğrafla son bulurken, heyet İnegöl'de ziyaretlerini sürdürmek üzere belediyeden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alinur Aktaş İnegöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title