Haberler

Başkan Akış'tan Sert Eleştiri

Büro Memur-Sen Bilecik İl Başkanı Mustafa Akış, Türk Büro-Sen İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen’in Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğüne atanan Celalettin Ateş hakkında yaptığı açıklamalara sert cevap verdi.

Büro Memur-Sen Bilecik İl Başkanı Mustafa Akış, Türk Büro-Sen İl Temsilcisi Cüneyt Taşkesen'in Bilecik Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğüne atanan Celalettin Ateş hakkında yaptığı açıklamalara sert cevap verdi.

Mustafa Akış, açıklamasında, Taşkesen'in bilgi eksikliği ile açıklama yapan sendika temsilcisinin liyakatsizliği kendi sendikası içindeki atamalara bakarak aramasının daha doğru olacağını söyledi. Akış, açıklamasında, "Son dönemde Bilecik SGK İl Müdürlüğünde yapılan görev değişikliğini hazmedemeyerek, yaklaşan soğuk hava şartlarında idrak yolu enfeksiyonu geçiren Türk Büro-Sen İl Temsilcisi, bizi pekte şaşırtmayan, doğru bilgiden uzak, ideolojik ve peşin fikirlilik saplantısı içerisinde hazin bir basın açıklaması yaptığından dolayı, Bilecik kamuoyunu bilgilendirmek adına bu basın açıklamasını yapmak Büro Memur-Sen Bilecik İl Başkanlığı olarak elzem hale gelmiştir" dedi.

Akış, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İddia edildiği gibi atamaların tayinlerin durdurulduğu bir dönemde, SGK İl Müdürü tayini yapıldığı gerçeği yansıtmamaktadır. Malum sendika temsilcisi arkadaş Başbakanlık Genelgesini dikkatlice okursa, soruşturmaya esas yapılan atamalar ile görevde yükselme ve unvan değişikliği, üçlü kararname ve benzeri atamaların durdurulan atamalar olmadığını görecektir. Bizler malum sendikacının bu bilgi eksikliğine şaşırmadık. Devlet memurluğu yapan herkes bilmektedir ki, atama tayin ve benzeri yazılar atamaların yapıldığı Ankara'dan değil personelin son görev yaptığı kurumda kendisine tebellüğ edilir. Yaptığımız araştırmada ilimize SGK müdürü olarak atanan sayın Celalettin Ateş'in evrakı, kendisine 28 Ekim 2015 tarihinde öğlen sıraları Sakarya SGK İl Müdürlüğü tarafından tebellüğ edilmiştir. Malum sendika temsilcisinin tarafgirlik ve hırsları o kadar gözünü bürümüş ki bu konuda bile kolayca kamu oyunu kandırmak istemesine şaşırmadık. Her zaman ki gibi kamuoyunu yanıltıcı, doğru bilgiden uzak iddialarla memurlarımızı ve kamuoyunu yanıltmaya çalışan malum sendika temsilcisinin hak ve adalet adına yanlışlarından dönerek, doğruları anmak ve anlamak adına Büro-Sen ailesine onurlu bir üye olabilmesi için davet ediyorum. Yanlıştan dönmek çok büyük bir erdemdir diyen atalarımızı, bu ülke adına canlarını feda eden aziz şehitlerimizi tekrar hayırla yad eder, tüm kamu çalışanlarının ve Bilecikli vatandaşlarımızın, güçlü Türkiye yolunda duyarlı davranacakları konusunda inancımızın tam olduğunu kamu oyuna saygıyla bildiririm." - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sosyal Güvenlik Kurumu Celalettin Ateş Mustafa Akış Bilecik Yerel Haberler

title