Haberler

Başkan Akgün: "Demokrasi, Sanatsız ve Kültürsüz Taçlandırılamaz"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Bu ülkenin kalkınması, demokrasinin gelişmesi ve Cumhuriyet’in daha ileri taçlandırılması için eğitimde, kültürde ve sanatta daha çok yer almak zorundayız” dedi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu ülkenin kalkınması, demokrasinin gelişmesi ve Cumhuriyet'in daha ileri taçlandırılması için eğitimde, kültürde ve sanatta daha çok yer almak zorundayız" dedi.

Hasan Akgün, "Aylardan Kasım, Güz Hüznü" isimli resim sergisine katıldı. Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Eğitmeni Ekber Yeşilyurt ve öğrencilerinin eseri olan muhteşem Atatürk portrelerinin yer aldığı sergi, Atatürk Kültür Merkezi İbrahim Çallı Sanat Galerisi'nde yoğun bir katılımla açıldı.

Sergi açılışına Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Başak Sancar, Büyükçekmece Belediyesi Başkan Danışmanı Bayram Ali Üner, Gelsenkirchen Eski Belediye Başkanı, Schalke 04 Spor Kulübü Onursal Başkanı Gerhard Rehberg, Tarihçi, Yazar Sacide Bolcan ve Gazeteci, Televizyon Programcısı Tayfun Talipoğlu katıldı.

"Sanat, toplum ve insan için vardır"

Sergiyi büyük bir gururla gezdiğini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Sanat, kitap ve resim günümüzde çok fazla ön plana çıkamayan kelimeler arasında yer alıyor. Bu ülkede demokrasinin çok daha fazla önünün açılması, insan hak ve özgürlüklerinin yükseltilmesi gerekirken yüzde yüz geriye gidiş var. Böyle bir zamanda Büyükçekmece'de veya başka yerlerde sanatsal faaliyetleri sergilemek bile büyük bir başarıdır. Onun için hem Ekber hocaya, hem de emeği geçen bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu ülkenin kalkınması, demokrasinin gelişmesi ve Cumhuriyet'in daha ileri taçlandırılması için eğitimde, kültürde ve sanatta daha çok yer almak zorundayız. Demokrasi sanatsız, kültürsüz, ve eğitimsiz taçlandırılamaz. Sanat toplum ve insan için vardır" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyükçekmece Hasan Akgün Yeşilyurt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title