Haberler

Başkan Akaydın, Santral Mahallesi'nde Vatandaşları Tapu Konusunda Bilgilendirdi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, Santral Mahallesi'nde düzenlenen tapu bilgilendirme toplantısına katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın, CHP Kepez Belediye Başkan adayı Erdal Öner ile Santral Mahallesi sakinleri tapu konusunda bilgilendirdi.

Akaydın, yaptığı konuşmada, Santral Mahallesi'nde yaşanan tapu sorununda bir engel kalmadığını söyledi. Vatandaşı yerinden etmeyecek bir çözüm arayışı içinde olduklarını ve beş yıl önce vatandaşlarla imzaladıkları taahhütname sonucunda bazıları tarafından eleştirildiklerini anlatan Akaydın, "Dediler ki 'Halkı kandırıyorsunuz ve oy avcılığı yapıyorsunuz'. Bugün alnımızın akıyla karşınızdayız. Ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Türkiye'de hiç yapılmamış bir şey yaptık ve beş yıl çalıştık. Ankara'dan uzmanlar getirdik. Burada ofis açtık. Sizlere yaptıklarımızı anlattık. Sizden seçilen bir grup seçildi onlarla konuştuk" dedi.

Halka danışarak plan yaptıklarını ve kendi projelerinde ısrar etmediklerini ifade eden Akaydın, şöyle konuştu:

"Referanduma gittik. Dedik ki 'Ne isterseniz onu yapacağız'. İsteyene arsa tapusu, isteyene daire tapusu şeklindeki karma planı seçtiniz. 'Gelin planlamayı ada bazında yapalım karlı çıkarsınız' dedik. Büyük çoğunluğunuz ada bazında planlama istedi. Sonunda bu bölgede uygulanabilecek Türkiye'nin en güzel projesi ortaya çıktı. Meclis'te destek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Proje ile bölge kalkınacak. Önümüzdeki plan Kepez-Santral Kalkınma Projesi'dir. Yakında inşaatlar başlayacak. Size vaat ettiğim çok güzel bir kent parkı var. Toplum merkezleri var. Bu planlamada her türlü ihtiyacınızı karşılayacak alan var. Çok güzel ticari alanlar var. Burada bu işler yapılırken Kepez-Santral'in insanları da iş bulacak, istihdam yaratılacak."

Santral Mahalle Muhtarı Bahri Çetin ise Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 2009 yılında Kepez ve Santral mahallelerine söz verdiğini belirterek, "Bugün verdiği sözün müjdesini getirdi. Bu mahallenin 30 yıldır en büyük sorunu tapuydu. Başkan Akaydın, 'Bu sorunu çözeceğim' dedi ve çözdü. Kendisine teşekkür ediyorum" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akaydın Erdal Öner Antalya Kepez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title