Haberler

Başkan Akaydın Aesob Yönetimi ve Akdeniz Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Akdeniz Sanayi Sitesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “5 yıllık belediye başkanlığım dönemimde benim tarafımdan desteklenen herhangi bir AVM projesi yoktur.

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) ile Akdeniz Sanayi Sitesi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, "5 yıllık belediye başkanlığım dönemimde benim tarafımdan desteklenen herhangi bir AVM projesi yoktur. AVM'lerin şehir merkezine yapılmasına karşıyım" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP Kepez Belediye Başkan Adayı Erdal Öner ile birlikte AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok ve meslek odaları başkanları ile bir araya geldi. AESOB Başkanı Sevimçok, yerel siyasetin esnaf için çok önemli olduğunu ifade ederek, "Antalya sokaklarında güzellik varsa, huzur varsa, güvenlik varsa, çeşitlilik, aktivite varsa, bu öncelikli esnafımıza yansıyor. Başkan Akaydın, 5 yılda haklı olduğumuz davalarda ve diğer konularda elinden geldiğince bize destek verdi. AVM'ler konusunda da görüşlerinin bizimle paralel olduğunu biliyoruz" diye konuştu. Sevimçok daha sonra Başkan Akaydın'a esnafın sorunları ve istekleri ile ilgili bir dosya verdi.

Esnafın kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Akaydın ise, "Politikacı olarak en çok iletişim kurduğumuz, el sıkıştığımız kesim esnaf. Antalya genelinde 125 bin esnaf var. Bölge bölge sorunlarını biliyoruz. Bu sorunları çözmek için çalışıyoruz" dedi.

Görev süresince AVM konusunda esnafla ters düşmediklerini belirten Başkan Akaydın şunları söyledi:

"Benim başkanlığım dönemimde Büyükşehir Meclisi'nden AVM yapmaya yönelik hiçbir plan kararı geçmedi. Meclisimiz bir AVM kararı aldı ancak ben geri gönderdim. Meclis iyi bir irade kullandı ve bu kararında ısrarcı olmadı. Ama TOKİ'leştirme modeliyle, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ve Özelleştirme İdarelerine verilen plan yetkileri ile belediye meclisleri ne yaparsa yapsın, AVM'ye yönelik planlar geçebiliyor. Hatta 2 tanesinin yerini söyleyeyim. Birisi Andızlı Mezarlığı karşısındaki Tütün Deposu'dur. Biz plan kararlarına ısrarla direnmemize rağmen Özelleştirme İdaresi yoluyla buraya çok yüksel emsal verildi. Burada AVM gündeme gelebilir. Aynı şekilde Adliye Sarayı arkasındaki alanda da Özelleştirme İdaresi yoluyla yüksek emsalle AVM gündemde. AVM'ler şehir dışına yapılmalıdır, şehir merkezine yapılmasına karşıyım. 5 yıllık belediye başkanlığım dönemimde benim tarafımdan desteklenen böyle bir proje yoktur."

SÖZ VERDİKLERİ HALDE AVM GÜNDEMDE

100. Yıl alanında yapılan stadyum karşılığı bir rant projesinin gündemde olduğuna dikkat çeken Başkan Akaydın, "AESOB'ta 2-3 yıl önce bir toplantı yapıldı. Stadyumun nereye yapılması gerektiği tartışılıyordu. 'Stadyum yapılsın ama bir AVM, bir rezidans projesi karşılığı olmaması şartıyla' dedim. İki Antalya milletvekili Menderes Türel ve Gökçen Enç 'Biz kefiliz. Orada kesinlikle öyle bir proje yok' dediler. Ama durum öyle değil. Şimdi 100. Yıl'da 40 dönüm bir alan ayrıldı ve TOKİ'ye verildi. Şimdilik halktan saklanıyor. Seçimden sonra buraya bir rant projesi gündeme gelecektir. Büyük ihtimalle de AVM olacaktır. Bu konuda yazışmalar var. Buna siz de sahip çıkın. Söz verdikleri halde bir AVM projesi gündemdedir" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve CHP Kepez Belediye Başkan adayı Erdal Öner, daha sonra Akdeniz Sanayi Sitesi Motor Bölümü'ndeki esnafı ziyaret etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akaydın Antalya Akdeniz Kepez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title