Haberler

Başkan Ak'tan Öğrencilere Çanakkale Hediyesi Sürprizi

Çanakkale Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünde Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı “18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programı” izleyenleri duygulandırdı.

Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıl dönümünde Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı "18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Programı" izleyenleri duygulandırdı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, binlerce şehidin kanıyla yazılan kahramanlık destanını başarıyla sahneye koyan öğrencilere Çanakkale gezisi hediye etti.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen programı Başkan Mustafa Ak'ın yanı sıra, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Doç. Dr. İbrahim Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Gürcan, İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan ile çok sayıda öğrenci ve veli izledi.

ÇANAKKALE ANITI AÇILIYOR

Vatan, bayrak ve Kur'an için canlarını feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet dileyen Başkan Ak, "Orada yapılan fedakarlıklar ve yaşananlar unutulmaması gereken bir zaferdir. Biz de Keçiören Belediyesi olarak 12-18 Mart tarihleri arasında bir dizi etkinlik gerçekleştirdik. Her yıl Çanakkale Platformu'nu kurup orada yaşananları canlandırarak anlatıyoruz. Bu yıl ayrıca Kartaltepe Kent Ormanı'nda Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü yılı anısına yaptırdığımız Çanakkale Şehitleri Anıtı'nın açılışını 5 Nisan'da gerçekleştireceğiz. Bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi açılışımıza davet ediyorum. Bir kez daha şühedayı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum" dedi.

BU ZAFER DÖNÜM NOKTASIDIR

Kaymakam Dirim ise, Çanakkale Zaferi'nin tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çekerek, "Yaşadığımız bu döneme de çok dikkatli bakmamız gerekiyor. Anadolu coğrafyasının Türkleşmesi ve İslamlaşması sürecinde birçok şehit vererek bugünlere geldik. Geçmişimiz vatanımız için her türlü fedakarlığı yapacağımızın göstergesidir. Değerli bir coğrafyada yaşıyoruz. Küresel güçler oynadıkları oyunlarla, bizleri Çanakkale'de omuz omuza çarpıştığımız kardeşlerimizle savaştırıyorlar. Gençlerimizin çok çalışması ve tarihimizi iyi okuması gerekiyor" diye konuştu.

Ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde özgürce yaşamamızı vatan için canını veren yüz binlerce şehidimize borçlu olduğumuzu ifade eden İbrahim Erdoğan da, "Çanakkale ruhunu bütün Türkiye'ye yaymalıyız. Sevgili öğrencilerimiz, çok çalışıp dünyanın en büyüğü olmamız gerekiyor" mesajını verdi. Mustafa Kılıçgil ise, Çanakkale Zaferi'nin 101'inci yıldönümünde vatan için, ezan sesinin dinmemesi ve bayrağın inmemesi için canlarını veren aziz şehitlerimizi rahmetle andığımızı dile getirerek, "İlelebet birliğimizle, dirliğimizle emperyalist güçlerin oyununu yıkmaya ve vatanımızı korumaya bu millet devam edecektir" dedi.

ÇANAKKALE RUHU SAHNEDEYDİ

Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan anma programı Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Ardından Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Cephe Mutfağı ve Şuhedaya Saygılarla" isimli tiyatro gösterisi sahnelendi. Tiyatro oyununa sinevizyondan gösterilen Çanakkale Savaşı belgesel film görüntüleri de eşlik ederken, öğrenciler Çanakkale'de düşman donanmasına ait 7 zırhlı savaş gemisinin batırılışını, Seyit Onbaşı ve Mehmetçiğin kahramanlıklarını, Mehmetçik annelerinin oğullarını savaşa uğurlayışını başarıyla canlandırdılar.

Gösterinin sonunda milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı İstiklal Marşı şiirinden "Kim bu vatanın uğruna olmaz ki feda" mısrası okunurken, sahnedeki oyuncular sırayla "ben olurum" diye yanıt verdiler. Bu esnada gösteriyi izleyenler de hep birlikte ayağa kalkarak "Ben olurum" diye bağırınca Çanakkale ruhu bir kez daha ortaya konulmuş oldu.

BAŞKAN AK'TAN ÇANAKKALE HEDİYESİ

Protokol heyeti gösteriyi ayakta alkışlarken, toplu hatıra fotoğrafı çekimi sırasında öğrencileri tebrik eden Başkan Ak, "Bize çok güzel dakikalar yaşatıp şüheda ruhunu çok güzel yansıttınız. Hepinizle gurur duydum. Emeği geçen bütün öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bir de size sürprizim var. Bu gösteride rol alan bütün kardeşlerimizi Çanakkale'ye götürmek istiyoruz. En kısa zamanda oraya gidip Çanakkale ruhunu yerinde görmenizi arzu ediyorum" müjdesini verdi.

Programın sonunda izleyicilere Çanakkale kahramanlarının cephede savaşırken yediği kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Nusret Dirim Mustafa Ak Kalaba Yerel Haberler

title