Haberler

Başkan Ak'tan Komşular Günü'nde Sıcak Kahve Eşliginde Sıcak Sohbet

Keçiören Belediyesi, her yıl dünyada Kasım ayının üçüncü haftasında kutlanan Dünya Komşular Günü nedeniyle "Komşunuzu Tanıyor musunuz?" adlı bir tanışma toplantısı düzenledi.

Keçiören Belediyesi, her yıl dünyada Kasım ayının üçüncü haftasında kutlanan Dünya Komşular Günü nedeniyle "Komşunuzu Tanıyor musunuz?" adlı bir tanışma toplantısı düzenledi. Toplantıda komşuları biraraya getiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Türk kahvesi eşliğinde sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

Hızlı şehirleşmenin ve şehir yaşamındaki yoğunluğun neticesinde solmaya yüz tutan komşuluk ilişkilerini canlandırmak amacıyla bir dizi etkinlik planlayan Keçiören Belediyesi, bu kapsamda ilk olarak "Komşunuzu Tanıyor musunuz?" adlı tanışma toplantısı düzenledi. Güngörmüşler Konağı'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın yanı sıra AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur, Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Baran İzgi ve Gençlik Kolları Başkanı Cansu Mutlu, Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ve çok sayıda Keçiörenli katıldı. "Komşular Günü nedeniyle komşularımızla kahve içmek istedik. Bugün kahveler, çaylar hepsi bizden" diyerek sohbete başlayan Mustafa Ak, etkinliğin yapıldığı Güngörmüşler Konağı'nın güngörmüş insanların buluştuğu, sohbet ettiği, gazete ve kitap okuduğu bir mekan olduğuna dikkat çekti. Başkan Ak, şehirlerin kalabalık olmasına rağmen birçok insanı yalnızlığa mahkum ettiğini söyleyerek şu mesajları verdi:

"Apartmanda oturan birçok kişi karşısındaki komşusunu tanımıyor. Dinimiz bizi komşuluk haklarından sorumlu tutar. Peygamber Efendimiz (s.a.s) 'Allah neredeyse komşuyu komşuya mirasçı kılacaktı' demiştir. Bizler zaman zaman komşularımıza gidip, zaman zaman da misafir ediyoruz. Bugün sizler bizim misafirimizsiniz. Birbirimizi anlamak, sevmek, yardım etmek o şehirde mutluluğu artırır. Nasıl ki evlerimizde huzurlu yaşıyorsak, şehirler de insanlara huzur vermelidir. Biz millet olarak birlikte yaşayan, sevinçlerini acılarını paylaşan bir milletiz. Şehirleri binalar, yollar değil, insanlar anlamlı kılar, temel olan insandır. Komşuluğu, arkadaşlığı, dostluğu, birlik beraberliği ön plana çıkarmalıyız."

"KOMŞULARIMIZLA ZENGİNLEŞİRİZ"

Güngörmüş insanların toplumun tecrübe kaynağı olduğunu vurgulayan Başkan Ak, "Güngörmüşler Konağı'nda sizlerden faydalanması için gençleri de görmek isteriz. Dede ile torun arasındaki bağları koparmayıp güçlendirmeliyiz. Bizler sizlerin içerisinden geldik. Sizlerin arasındayız. Size hizmet etmek için varız. Amacımız sizin hayır duanızı almak, duanızı aldıysak ne mutlu bize! İnşallah sizinle daha nice yıllara, nice hizmetlere birlikte imza atarız. Küs komşular varsa barışsın, bizler komşularımızla zenginleşiriz, yoksa fakirleşiriz" diye konuştu.

Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ise, "Komşu komşunun külüne muhtaçtır" atasözünü hatırlatarak, günümüzde komşuluk ilişkilerinin azaldığına işaret etti. Yağmur, "Apartmanlardaki aramızdaki soğuk duvarları kaldıralım. Belediye Başkanım Mustafa Ak'a böylesine hayırlı hizmetleri için, yaptırdığı konaklar ve kültür merkezleri için teşekkür ediyorum" dedi.

"MÜSLÜMANLIĞIN ÖLÇÜSÜ KOMŞULUK"

Müftüsü İlhan da, insanın tek başına yaşayan bir varlık olmadığını belirterek, "Birlikte yaşarken de uyulması gereken edep ve kurallar vardır. İnsanların birbirine karşı hak ve hukuku vardır. Bir kişinin Müslümanlığının ölçüsü komşusu ile belli olur. Cenab-ı Allah 'Yakın komşuya, uzak komşuya iyilik yapın' der. Müslüman komşusu ile ilişkisini en güzel şekilde yürütsün. Peygamberimiz (s.a.s) 'Allah'a ve ahiret gününe iman eden kişi komşusuna iyi davransın' der. Müslüman kişi komşusuna iyi davranan, eziyet etmeyen, acısına ve sevincine ortak olandır" şeklinde konuştu.

Keçiörenli komşularına Türk kahvesi ikram eden Başkan Ak, sıcak bir sohbet ortamında vatandaşların sorularına da yanıt verdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Yağmur Mustafa Ak Ak Parti Keçiören Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title