Haberler

Başkan Adayı Trump'a 'Gizli İstihbarat Brifingi'

Güncelleme:

ABD'nin New York'taki Federal Soruşturma Bürosu binasında, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a 'gizli istihbarat brifingi' verildi.

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'a, New York'taki Federal Soruşturma Bürosu (FBI) binasında "gizli istihbarat brifingi" verildi.

İKİ SAATTEN UZUN SÜRDÜ

Ulusal güvenlik yetkilileri tarafından verilen ve iki saatten fazla süren brifinge, Trump'ın danışmanlarından New Jersey Valisi Chris Christie ve emekli general Michael Flynn'ın da katıldığı öğrenildi.

BASINA AÇIKLAMA YAPMADI

Büyük bir konvoyla FBI binasına gelen Trump, giriş ve çıkışını parktan yaparak, basına mensuplarına açıklama yapmadan binadan ayrıldı. Demokrat Partinin başkan adayı Hillary Clinton'a da istihbarat brifingi verilip verilmediği bilinmiyor.

SICAK GELİŞMELER ELE ALINDI

ABD Başkanı Barack Obama'ya 2008 yılındaki seçim öncesinde benzer bir brifing veren eski Savunma İstihbarat Ajansı yöneticisi David Shedd, yaptığı açıklamada, bu tür brifinglerde dünya genelindeki sıcak gelişmelerle ilgili istihbarat konularının ele alındığını ifade etti.

DANIŞMANLARIYLA TOPLANDI

Trump, istihbarat brifingi öncesi New York'taki seçim merkezinde ulusal güvenlik konusunda alacağı pozisyonu belirlemek için kendi güvenlik ve istihbarat danışmanlarıyla toplantı yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump New Jersey New York Politika Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title