Haberler

Başkale Travertenleri Kışın Ayrı Güzel

Van"ın Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale'yi andıran travertenler, kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Van"ın Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale'yi andıran travertenler, kış mevsiminde ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

İlçeye 35 kilometre uzaklıktaki Dereiçi Mahallesi'nde bulunan travertenler, doğa harikası görüntüsü ve Denizli'deki Pamukkale'ye benzerliğiyle ilgi çekiyor.

Çözüm sürecinin başlamasıyla yaz döneminde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği travertenler, kış mevsiminde de bir bölümü buzla kaplı görüntüsü ve soğuk havanın etkisiyle oluşan buz sarkıtlarıyla özellikle fotoğraf tutkunlarını ağırlıyor.

Travertenleri görmeye gelen yerli ve yabancı turistlere rehberlik yapan vatandaşlar, ulaşım sıkıntısının giderilmesi ve yapılacak tanıtım çalışmaları ile daha fazla ziyaretçi ağırlayacaklarını belirtiyor.

Dereiçi Mahallesi'nde yaşayan Fırat Yalçın, Denizli'deki Pamukkale'ye benzerliğiyle ilgi çeken travertenlerin görülmesi gereken yerlerden biri olduğunu belirtti.

Yalçın, özellikle yaz mevsiminde yoğun ilgi gören travertenlerin, kışın da kar örtüsü altında bambaşka bir görüntüye büründüğünü bildirerek, "Özelikle bir tarafı soğuktan buz tutuyor ve güzel bir görüntü oluşturuyor. Yol olmadığı için kışın gelen olmuyor. Şu an kış mevsimi ve soğuk olmasına rağmen suyu sıcak. Buradan akan suyu ciltte bulunan sivilce ve cilt hastalıklarına iyi geldiği için mahalle halkı da kullanıyor. Başkale travertenlerinin turizme kazandırılmasını bekliyoruz" dedi.

Mahalle halkından Engin Şükrüoğlu ise çözüm süreciyle travertenlerin bulunduğu bölgede güvenlik açısından hiçbir sorun kalmadığına dikkati çekerek, yerli ve yabancı turistleri her mevsim Başkale'ye beklediklerini ifade etti.

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Dereiçi Başkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title