Haberler

Başkale'den Şengal ve Rojava'ya Yardımı

Güncelleme:

Van'ın Başkale İlçesi'nden Suriye'deki Kürtler'in yaşadığı Rojava ve ve Irak'taki Şengal bölgesinde yaşayan Ezidiler için yardım kampanyası başlatıldı.

Van'ın Başkale İlçesi'nden Suriye'deki Kürtler'in yaşadığı Rojava ve ve Irak'taki Şengal (Sincar) bölgesinde yaşayan Ezidiler için DBP ilçe başkanlığı ve ilçe Belediyesi tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde DBP ve Belediye tarafından 'Şengal ve Rojava Yanlız Değildir' adı altında yardım kampanyası başlatıldı. Belediye Başkanlığı, DBP ilçe Başkanı Senar Yeşilırmak, meclis üyeleri, DBP ve HDP yöneticilerinin olduğu çok sayıda kişi İlçe merkezi ve mahallelerde dolaşarak yardım topladı. Kampanyaya halkın büyük ilgi gösterdiğini belirten DBP İlçe Başkanı Yeşilırmak, şöyle dedi:

"Bugün Başkale'de Şengal'deki kardeşlerimiz için hepimiz el ele verdik. Başkale halkına buradan 'Gün bir olma, birlik olma günüdür, elimizden ne geliyorsa Şengal ve Rojava'daki kardeşlerimiz için beraber yardım toplayacağız' mesajını vermek istedik. Bu kampanyaya 7'den 70'e bütün Başkale halkının katılması gerekiyor."

Yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyenlerin DBP ilçe binasına müracaat etmelerini de isteyen Yeşilırmak battaniye, giyim, temel gıda malzemeleri ve nakdi yardımların dışında mama, bebek bezi, tıbbi malzemelere de ihtiyaç duyulduğunu, toplana yardımların ise en kası zamanda ulaştırılacağını söyledi. - Başkalevan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başkale Suriye Rojava Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title