Haberler

Başkale'de Afgan Mültecileri Mehmetçik Kurtardı

Güncelleme:

Van'ın Başkale ilçesinde vadide mahsur kalan Afganistan uyruklu 49 kaçak, askerler tarafından kurtarıldı.

Van'ın Başkale ilçesinde vadide mahsur kalan Afganistan uyruklu 49 kaçak, Başkale 3. Hudut Tabur Komutanlığı Güleçler Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı.

18'İ ÇOCUK 49 AFGAN UYRUKLU KAÇAK DONMAKTAN KURTARILDI

Türkiye-İran sınırının güvenliğini sağlayan Başkale 3. Hudut Tabur Komutanlığı Güleçler Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti yürütürken, bir grubun ülkeye izinsiz girdiğini belirledi. Kaçakların sınır hattındaki bir derede mahsur kaldığını tespit eden Mehmetçik, bölgeye operasyon düzenledi. Bölgeye bir saatte ulaşan askerler, 18'i çocuk 49 Afganistan uyruklu kaçakla karşılaştı. Soğuktan etkilenen çocukları battaniyelere saran askerler, üşüyen kaçaklara da parkalarını giydirdi. Güleçler Hudut Bölüğünde misafir edilen kaçaklara yemek, çay ve süt ikramında bulunuldu.

KAÇAKLAR SAĞLIK KONTROLÜNE ALINDI
Başkale Devlet Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından Yatılı Bölge Okulunun yatakhanesinde misafir edilen kaçakların, sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Türkiye Başkale Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne? Nihal Candan tutuklandı mı? Nihal Candan neden tutuklandı, suçu ne? Brighton Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Manchester City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Ali Erbaş Arapça biliyor mu, Fransızca biliyor mu?
500

Yorumlar (10)

usm:

yasasin türk askeri

19
2
yanıtYanıtla
sami:

güzel ülkem her zorluğun üstesinden gelir Allahın izniyle

14
0
yanıtYanıtla
PALA:

TÜRKİYE MERHAMETLİDİR.

11
2
yanıtYanıtla
arif solo:

vatan sag olsun vatan hayinleri gorsun

7
2
yanıtYanıtla
Mersin den Hüseyin KÖĞCE 1961:

Türk Askeri Merhametlidir Şefkatlidir. Vatanına göz dikersen artık mehamet orda biter.

7
0
yanıtYanıtla
selocan:

TÜRK İŞTE BUDUR MERHAMETTİR YARDIMDIR SEVĞİDİR AMA HEPSİNDENDE ÖNEMLİSİ KAHRAMAN ASKERDİR İNSANDIR TÜRK

7
0
yanıtYanıtla
ARAZmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

ALLAH. HU EKBER HELAL OLSUN ASKER LERIM YUCE RABBIM SIZI KORUSUN AMIN

1
0
yanıtYanıtla
) Mobil-ANDROID:

o askerler adam olsa zaten o kadar insan oraya nasil gelsin sınır minir hakgetire Yol gecen hani tum sinirlar

0
0
yanıtYanıtla
Faruk BerbermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bu millet acaba askere layikmi cumhurbaskanina layikmi basbakana layikmi?

0
0
yanıtYanıtla
AskermobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

biz bölgeye bir saatte ulaşmadık zaten oradaydık. Onların göçmen olduklarını da yakalayana kadar bilmiyorduk. Terörist gurup diye pusu attık pusu gece 23:00dan sabah 06:00 a kadar sürdü o hudut han kapısı olmus diyen arkadas araziyi bilse öyle sacmalamazdı heralde. Askerliğini yapmadıysa böyle biyerde yapması dileği ile

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title