Haberler

Başkale'de 49 Kaçak Yakalandı

Başkale ilçesinde vadide mahsur kalan Afganistan ve Pakistan uyruklu 49 kaçak, Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

Başkale ilçesinde vadide mahsur kalan Afganistan ve Pakistan uyruklu 49 kaçak, Mehmetçik tarafından kurtarıldı.

İran sınırında güvenliği sağlayan Başkale 3. Hudut Tabur Komutanlığı Öndersert Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri, termal kameralarla keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında, bir grubun sınır hattındaki dere kenarında mahsur kaldığını tespit etti.

Bölgeye giderek 12'si kadın, 13'ü çocuk Afganistan ve Pakistan uyruklu 49 kaçağı kurtaran askerler, soğuktan etkilenen çocukları battaniyelere sarıp komutanlığa götürdü.

Yemek, çay ve süt ikramında bulunulan kaçaklar, Başkale Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilerek, Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna yerleştirildi.

Görevlilerin kek ve çikolata ikram ettiği kaçakların, sınır dışı işlemleri için İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderileceği öğrenildi.

Başkale-İran sınır hattındaki 3. ve 4. Hudut Tabur Komutanlığına bağlı birliklerin bir ay içinde sınırı geçmek isteyen yaklaşık bin kişiyi yakaladığı belirtildi.

Kaynak: AA / Yerel

Afganistan Pakistan Başkale İran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title