Haberler

Başkale'de 3 Lise Öğrencisi Kız Kayboldu

Güncelleme:

Van'da 17 gündür haber alınamayan 4 yaşındaki Nehir'den sonra dün de evden çıkan lise öğrencisi 3 kız kayıplara karıştı.

Van'ın Başkale İlçesi'ne bağlı Yukarı Dikmen Köyü'nde dün kursa gittiklerini belirterek evden çıkan lise öğrencisi 3 kız kayıplara karıştı. Aile ve jandarma ekipleri öğrenciler için arama çalışması başlatırken, kızların bulunması için belediye de ananos yapıyor.

OKULDAN SONRA GÖREN OLMADI

Olay dün Başkale'ye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Dikmen Köyü Tandoğan Mezrası'nda meydana geldi. Taşımalı eğitim sistemiyle Başkale Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde okuyan 10'uncu sınıf öğrencileri 16 yaşındaki Dilan B., ve Funda K., ile 9. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Münevver B., saat 13.30 sıralarında okuldan çıkarak köye gitti. Daha sonra saat 15.30 sıralarında ise, kursa gideceğiz diyerek evlerinden çıkan 3 kız akşam olunca evlerine dönmedi.

BELEDİYE KAYBOLAN KIZLAR İÇİN ANONS YAPTI

Kızlarının evine dönmediğini gören aileler önce kızlarının arkadaşlarını ve gidebilecekleri yerleri aradı. Fakat kızlardan haber alamayan aileler durumu Çamlık Jandarma Karakol Komutanlığı'na bildirdi. Jandarma ekipleri öğrenciler için arama çalışması başlatırken, kayıp kızların aileleri de ekiplerle birlikte çalışmaya katılıyor. Bu arada Başkale Belediyesi kaybolan kızlar için anons yaptı.

NEHİR 16 GÜNDÜR BULUNAMADI

Gürpınar'a 40 kilometre uzaklıktaki Kırkgeçit Mahallesi'nde 16 gün önce evinin önünde oynarken ortadan kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan günlerce asker, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından arazide arandı. Jandarmanın kriminal laboratuvarı birçok örnek alarak değerlendirmesini yaparken, Nehir'e de hala ulaşılamadı. Tüm çabalara rağmen Nehir'den hiç bir haber alamayan aile Nehir'i bulanı parayla ödüllendireceklerini açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başkale Dikmen Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (26)

hanter:

Aramaya ne gerek var olay belli PKK kaçırmıştır, güneydoğunun insanı bu PKK ya prim verdiği sürece bu acıyı yaşayacaklardır

14
37
yanıtYanıtla
şadiye:

RABBİM kimseye elat acısı yaşatmasın, tez zamanda bulunurlar inşALLAH. . .

45
1
yanıtYanıtla
adım adım:

kayıp çok zor inşallah sağ salim bulunurlar

40
0
yanıtYanıtla
urfalı:

müslüman kürtler namuslarını dağdaki dinsizlere teslim etmez bu kızlar belliki ya kaçırıldı ya da kandırıldılar.

14
17
yanıtYanıtla
kardesm@m.m:

Doğrudur inşallah örgüte katilmamislardir

yanıt0
yanıt0
Samsunlu ismail:

Allah muhafaza ama , bir mafya falan mı dadandı acaba , İnşALLAH sağasalim bulurlar.

29
0
yanıtYanıtla
35 izmir:

insafsızca yorum yapan arkadaşlar. lütfen önce kaybolan ları düsünün. 15 -16 yaşlarında kız çocukları sonrada ailelerini düşünün. . sonra da beyninizden değil de yüreğinizden gelenleri yazın. allah kimseyi evladı ile sınamasın. . . düşmanımı bile. .

23
4
yanıtYanıtla
KEŞKE BAŞKA DİYEBİLSEYDİK:

bildiklerimizi yazıyoruz doğu ve güneydoğuda olanları. tabiki bulunsun iteriz.

yanıt0
yanıt5
ottoMobil-ANDROID:

dağa çıkmıştır aramayın

10
14
yanıtYanıtla
sdfghj:

pkk degil derin gücler kacırmıştır

6
18
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title