Haberler

Başkale Belediyesi Uyuşturucuya Mücadele Çalışması Başlattı

Van'ın Başkale İlçesi'nde belediye tarafından uyuşturucu ile mücadele çalışması başlatıldı.

Van'ın Başkale İlçesi'nde belediye tarafından uyuşturucu ile mücadele çalışması başlatıldı. 'Uyuşturucuya Hayır' sloganıyla yürütülen çalışma kapsamında anne, babalara ve liseli öğrencilere yönelik 5 bin broşür ve el ilanı dağıtıldı.

Başkale Belediyesi ekipleri, ilçe merkezindeki kahveleri dolaşarak broşür dağıtıp bilgilendirmelerde bulunurken, birçok farklı noktaya da afişler asılarak anne ve babaların çocuklarını uyuşturucudan uzak tutulması istendi. Ekipler ayrıca ilçede bulunan Kız Meslek lisesi ve Çok Programlı liseyi de ziyaret etti. Liselerde 'Bağımlılık Yapıcı Maddeler ile Mücadele' başlıklı broşür dağıtırken, belediye sosyologu bağımlılık yapan maddeler hakkında da bilgi verdi. 'Madde kullanan kişi nasıl anlaşılır?', 'Madde kullanımında en önemli nedenlerin başında neler geliyor?', 'Fiziksel, toplumsal ve ruhsal etkileri' ve 'Bağımlılık yapıcı maddelerin insan vücudunda oluşturdukları etkileri' konularının yer aldığı broşürü alan öğrenciler belediyeye ekiplerine teşekkür etti.

Uyuşturucu kullanım yaşının 12'ye kadar indiğini ve son dönemde bonzai adı verilen uyuşturucu maddenin yayılımı ve kullanımında artış yaşandığını söyleyen belediye yetkilileri, bu verilerin ülke geneli olduğunu ve Başkale'ye de yansıdığını söylediler. Özellikle ailelerin uyuşturucu konusunda çok fazla hassas davranmaları gerektiği de belirten yetkililer, "Bu konuda en fazla yük ailelerimize düşüyor. Uyuşturucuya bulaşan çocuklarımızı en kısa sürede kurtarmamız ve hiç bulaşmamış çocuklarımızı da bu konuda sürekli uyarıp uzak durmasını sağlamamız gerekiyor" dedi.

- Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Başkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title