Haberler

Bask'tan Eğitime Destek

İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, çağın teknolojik gelişimini kullanmak gerektiğini, çocukların zamanın gereklerine göre yetişmesi için bu durumun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Cafer Tulmaç, çağın teknolojik gelişimini kullanmak gerektiğini, çocukların zamanın gereklerine göre yetişmesi için bu durumun kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Tulmaç, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) il temsilciliğinin 4 ilköğretim okuluna bağışladığı projeksiyon cihazlarının teslim töreninde yaptığı konuşmada, geleceğin emanet edileceği çocukların teknoloji ile yetişmesi için yapılan çabaların çok önemli olduğunu ifade etti.

BASK'ın eğitim için yaptığı girişimlerin önemli olduğunu kaydeden Tulmaç,

"Bu sendika üyesi az olmasına rağmen geçen yılda eğitime destek amacıyla kitap dağıtımı gerçekleştirmişti. Umarım BASK'ın bu faaliyetleri öbür sendikalara da örnek olur" diye konuştu.

Tulmaç, eğitimin yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı'nın üstesinden geleceği bir olgu olmadığını, veli, aile, öğretmen, sivil toplum örgütleri ve idarecilerin işbirliğiyle eğitim faaliyetlerinin daha da faydalı olacağını söyledi.

Bilgi teknolojileri sınıfının olmadığı hiçbir okulun kalmadığını belirten Tulmaç, bakanlığın başlattığı "Fatih" projesiyle kısa süre içinde bütün sınıfların teknolojik donanımlarının tamamlanacağını ifade etti.

BASK İl Temsilcisi Metin Yılmaz ise eğitime destek anlamında okullar açılmadan 12 derslikli Bokşin İlköğretim Okulunu, Özssoğuksu İlkÖğretim Okulu'nu tümüyle tadilat yaptırdıklarını, belirterek şunları kaydetti:

"3 bin 500 adet test kitabı, 5 bin adet yaprak test , bin 250 adet okul çantası ve 120 dar gelirli vatandaşımızın çocuklarına tüm okul ihtiyaçları ve kıyafet yardımlarında bulunduk. Bu günde BASK ve Akın Bilişim ve mühendislik iş birliği ile okullarımızı teknolojiden geri bırakmadan çocuklarımızı geleceğe daha iyi hazırlamak adına, Ekinci İlköğretim Okulu, Kisecik İlköğretim Okulu, TOKİ Şehit Ömer Faruk Adaş İlköğretim Okulu ve Kuriyer İlköğretim Okullarına projeksiyon cihazı hediye ediyoruz. Akın Bilişim ve Mühendislik hizmetleri imtiyaz sahibi Hafize Akın, İl Milli Eğitim Müdürümüz Cafer Tulmaç ve Yönetim kurulu üyelerimizle beraber okul müdürlerimize teslim ediyoruz."

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

title