Haberler

Başiskele'de Heyelan Bölgesinde İyileştirme Yapılacak

Güncelleme:

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Başiskele'de Yeşilkent Mahallesi ile Ayazma Caddesi arasındaki yolun yapımı için ihale düzenlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Yol Bakım Onarım ve Yapım Şube Müdürlüğü tarafından Başiskele İlçesi Yeşilkent Mahallesi Ayazma Caddesi arasındaki yolun yapımı için ihale düzenlendi. Lokal heyelan nedeniyle oluşan bölgede kaymayı önlemek amacı kazı ve dolgu çalışması ile zemin iyileştirmesi yapılacak. 4 firmanın teklif verdiği ihalede en düşük teklifi Simge Mat Madencilik Asfalt A.Ş. 1 milyon 049 bin 448 TL ile verirken en yüksek teklifi 1 milyon 533 bin 050 TL ile Erşan İnşaat verdi.

ZEMİN İYİLEŞTİRİLECEK

510 metre uzunluktaki Yeşilkent Mahallesi ve Ayazma Caddesini birleştiren yolda yapılacak yapım işlerini yüklenici firmanın 365 günde tamamlaması isteniyor. Başiskele İlçesi Bahçecik mevkii Şehit Ekrem Mahallesi Ayazma Caddesinde bulunan lokal heyelan nedeniyle oluşan bölgede kaymayı önlemek amacı ile projelendirilen yolun 310 metrelik kısmını kapsayan zeminde iyileştirme yapılacak. Yolda yaklaşık 20 bin 300 metreküp kazı ve 15 bin 300 metreküp dolgu çalışması gerçekleştirilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeşilkent Güncel Haberler

title