Haberler

Başiskele'de Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Konuşuldu

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Psikolojik Destek Birimi'nin düzenlediği ve Kocaeli Üniversitesi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç.Dr.Özlem Gündoğdu ve Doç.Dr.Nursu Çakın Memik'in sunduğu "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite...

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Psikolojik Destek Birimi'nin düzenlediği ve Kocaeli Üniversitesi Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Özlem Gündoğdu ve Doç. Dr. Nursu Çakın Memik'in sunduğu "Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu" konulu seminer Başiskele Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Başiskele'de öğretmenlere ve ailelerine yönelik düzenlenen seminere katılım yüksek oldu. Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu (DEHB) konularında önemli bilgilerin aktarıldığı seminere Başiskele Kaymakamı Ali Partal ve Eşi, Gülay Partal, Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Selami Erdinç, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Özyurt, Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hilal Kuzucu Malçok, öğretmenler ve aileler katıldı.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Özlem Yıldız Gündoğdu ve Doç. Dr. Nursu Çakın Memik "Dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun (DEHB) çocukların eğitim ve sosyal hayatlarını etkilediğini, erken fark edilmesi ve tedavi süreci gerçekleştirildiğinde olumlu yönde sonuçların alındığını vurguladı. Temel belirtilerinin dikkat eksikliği, aşırı hareketlilik ve istekleri erteleyememe olduğu vurgulandı.

Başiskele Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Dr. Hilal Kuzucu Malçok ise konuşmasında Başiskele Belediyesi olarak psikolojik destek biriminin bu ve buna benzer konularda ücretsiz psikolojik danışmalık hizmeti verdiğini ayrıca kendilerine www. basiskele.bel.tr internet adresinden ve 342 38 80 numaralı telefonlardan bilgi alabileceklerini söyledi.

Program sonunda Başiskele Kaymakamı Ali Partal ve Başiskele Belediye Başkan Yardımcısı Selami Erdinç Doç. Dr. Nursu Çakın Memik ve Özlem Yıldız Gündoğdu'ya katılımlarından dolayı çiçek takdim etti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Özlem Gündoğdu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title