Haberler

'Basınla Öğrenci Buluşmaları' Etkinliğinin İkincisi Düzenlendi

Adıyaman Faal Gazeteciler Cemiyetinin (AGAD) düzenlediği 'Basınla Öğrenci Buluşmaları' etkinliğinin ikincisi düzenlendi. İhlas Haber Ajansı Muhabiri Ahmet Arslantaş, 'Ajans Haberciliği' konusunda deneyimlerini paylaştı.

AGAD ile Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği 'Basınla Öğrenci Buluşmaları' etkinliği Atatürk Lisesi'nde gerçekleştirildi. Asu Tv Haber Spikeri Serkan Bayam'ın moderatörlüğünde ajans, televizyon ve gazete haberciliğinin anlatıldı.

İhlas Haber Ajansı Muhabiri Ahmet Arslantaş, 'Ajans Haberciliği' konusunda, Asu Tv Haber Müdürü Erdal Özkaynar, 'Televizyon haberciliği' konusunu, Yeniyol Gazetesi Haber Müdürü ve Sabah Gazetesi Adıyaman Muhabiri Metin Harıkcı ise, 'Gazete haberciliği' konusunda deneyimlerini paylaştı.

Ahmet Arslantaş, ajans haberciliğinin televizyon ve gazete haberciliğine göre daha zor fakat daha heyecanlı olduğunu belirterek, ajansların müşteri portföyleri, haberdeki hız, doğruluk ve güvenilirlikten bahsetti. İhlas Haber Ajansı'nın yapısı hakkında bilgi veren Arslantaş, İHA'nın 1993'ten beri ajans haberciliği yaptığını ve bir dünya ajansı olduğuna vurgu yaptı.

Asu Tv Haber Müdürü Erdal Özkaynar ise, Adıyaman'da uydudan yayın yapan Asu TV ve karasaldan yayın yapan Mercan Tv'nin olduğunu, televizyon habercilerinin insanların ekranlarında olduğunu ve habercilerin vitrini konumunda olduklarını belirtti.

Yeniyol Gazetesi Haber Müdürü ve Sabah Gazetesi Adıyaman Muhabiri Metin Harıkcı, gazetelerin okuyucunun önüne hazır hale geliş sürecini, haber toplamadan, dizgiye kadar tek tek anlatarak, Adıyaman'da yayın hayatını sürdüren yerel gazeteler hakkında bilgiler verdi.

Basın mensupları daha sonra öğrencilerin sorularını cevapladı.

Toplantıya katılan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Alagöz, bu tür faaliyetlerin öğrencilerin ufuklarını açmak noktasında çok faydalı olduğunu belirterek, gazetecilik mesleğinin ne kadar önemli olduğuna işaret etti.

AGAD Başkanı İbrahim Arslan ise, cemiyet olarak basınla öğrencileri buluşturarak, hem öğrencilerin basın mensuplarını ve basın kuruluşlarını tanımasını, hem de öğrencilerin basının çalışma şartlarını öğrenmesine yardımcı olmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Arslan, geçtiğimiz günlerde Adıyaman'da yerel gazete satış noktasının açıldığını belirterek, bundan dolayı Adıyaman Belediyesi'ne teşekkür etti.

Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan da selamlama konuşmasında, basın hürriyetinin demokrasinin vazgeçilmezi olduğunu belirterek, teknolojinin gelişmesiyle birlikte gazetecilik mesleğinin teknolojiyi en iyi şekilde kullanan sektörlerden birisi olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Yusuf Çoban'da program sonunda panelden dolayı teşekkürlerini sundu.

Program sonunda öğrenciler ile basın mensupları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İhlas Haber Ajansı Ahmet Arslantaş Sabah Gazetesi Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title