Haberler

Basında Sansürün Kaldırılışının 107. Yılı

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, ’Basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü ve Basın Bayramı’nı kutladı.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Fazıl Türk ve Yüksel Mutlu, 'Basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümü ve Basın Bayramı'nı kutladı.

Eş Başkanlar, gün dolayısıyla yaptıkları açıklamada, basın emekçilerinin, halkın doğru ve tarafsız haber almasını sağlayan, demokrasinin ve çok sesliliğin vazgeçilmez gücü olduğuna vurgu yaptılar, ancak cezaevlerindeki tutuklu gazetecilere de dikkat çektiler.

Demokratik, özgür bir toplum ve gelecekten bahsedebilmenin temel koşullarından birisinin özgür basından geçtiğine dikkat çeken Eş Başkanlar, "Özgür basın varsa, özgür toplum vardır. Muhalif basına ve gazetecilere yönelik baskılar, düşünce ve ifade özgürlüğüne saldırıdır. Cezaevlerindeki tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalıdır. Basın özgürlüğünü kısıtlayan antidemokratik adımlara karşı en büyük direniş, basın meslek örgütlerine, gazetecilere ve halka düşmektedir. Basın emekçilerinin bu direnişlerine her zaman destek verdik, bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz" dediler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yüksel Mutlu Fazıl Türk Akdeniz Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title