Haberler

"Basın Özgürlüğü 2014" Ödülü Soner Yalçın'a

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 3'ncü kez düzenlenen "Basın Özgülüğü Ödülü" bu yıl Gazeteci- Yazar Soner Yalçın'a verildi.

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından 3'ncü kez düzenlenen "Basın Özgülüğü Ödülü" bu yıl Gazeteci- Yazar Soner Yalçın'a verildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar "Basın ve düşünce özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz" dedi. Başkan Atilla Sertel ise "Bu ülkede özgürce gazetecilik yapılması için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ödül, 24 Temmuz Basın Bayramı'nda Yalçın'a verilecek.

-DARBE DÖNEMİNDEN DE GERİDEYİZ-

İGC Toplantı Salonu'nda gerçekleşen açıklamaya, Başkan Akpınar ve Sertel'in yanı sıra, belediye meclis üyeleri, bürokratlar ve İGC yönetim kurulu üyeleri katıldı. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Karşıyaka Belediyesi olarak, geçmişten bu yana, basın ve ifade özgürlüğünü önemseyen bir tutum içinde yer aldık. Demokrasinin 4'ncü gücü olan basına karşı, bu duruşumuzu ve tutumumuzu sürdüreceğiz. Yazıları ve hatta düşünceleri nedeniyle uzun süre cezaevinde kalan Yalçın'ın basın ve ifade özgürlüğü için verdiği mücadelenin tüm gazetecilere örnek olmasını diliyorum. Basın ve düşünce özgürlükleri açısından 12 Eylül döneminden bile gerideyiz. Basına uygulanan baskıların durdurulmasını diliyoruz" dedi.

-TİTİZ ÇALIŞMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ-

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de jürinin titiz bir çalışma ile Soner Yalçın'ı belirlediğini belirterek "Özgür gazetecilik için mücadele eden Soner Yalçın, yazdıklarından dolayı cezaevine girdi. Uzun süre tutuklu kaldı, özgürlüğüne kavuştuktan sonra da hiçbir yılgınlık göstermeden aynı çizgide mücadelesini sürdürmektedir. Bu nedenle bu sene kendisini ödüle layık gördük" dedi.

-GELENEKSELLEŞTİ-

Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin ortaklaşa verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü 2012 yılında "yazdıklarından dolayı yolu cezaevinden geçen gazeteciler" adına Nedim Şener'e, 2013 yılında ise "düşüncelerinden dolayı işsiz kalan gazeteciler" adına Ayşenur Arslan'a verilmişti.

2014 yılı ödül jürisi şu isimlerden oluştu:

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Yurt Gazetesi yazarı Ayşenur Arslan, Milliyet Gazetesi yazarı Melih Aşık, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Misket Dikmen, Karşıyaka Belediyesi Meclis üyeleri Muammer Gezginci, Muhdi Şavural, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Nihal Aşık ve Karşıyaka Belediyesi Kültür Müdürü Şebnem Güncü.

Kaynak: ANKA / Güncel

Hüseyin Mutlu Atilla Sertel Soner Yalçın Karşıyaka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title