Haberler

Basın Mensuplarına Saldırı

Güncelleme:

Batmanda bazı Petrolspor taraftarları gazetecilere fiziki saldırıda bulundu.

Batman Basınına Çirkin Saldırı

Batman Petrolspor-Tokat Erbaaspor maçının bitmesinin ardından İl yöneticileri ile basın mensuplarını protesto eden bir grup, basın mensuplarına ağza alınmayacak hakaretlerin yanı sıra fiziki saldırıda bulundu.

Batman Medya Gazetesi önü ile Belediye BASKİ Müdürlüğü önünde iki ayrı yerde yaşanan olayda basın mensupları, çevredekilerin müdahaleleriyle linç edilmekten kurtuldu.

Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin, müdahale etmekte yetersiz kaldığı olayda TSYD temsilcisi ve BGYC Başkanı Arif Arslan, Batman Çağdaş, Medya ve Yön gazetesi çalışanları, yumruklu saldırıda yaralandı.

Gazetenin baskıya girdiği saatlerde Batman Çağdaş ile Medya çalışanlarının yolunu polisin gözü önünde kesen bir grup, hakaret ve saldırılarını sürdürdü.

Turgut Özal Bulvarında Yazı İşleri Müdürü ve BGYC Başkanı Arif Arslan, iki taraftarın yumruklu saldırısına uğradı.

Polis, gazetecilerin üzerine yürüyen grubu biber gazı sıkarak dağıttı. Çirkin saldırıya uğrayan Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Arslan, Batman Çağdaş Editörü Barış Arslan, Medya Gazetesi sahibi Ercan Arslan, Yazı İşleri Müdürü Mustafa Seven, Yön Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ferit Tunç, Muhabir Umut Ayaz, Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Yıllardır karşılaşmaları takip ettikleri halde ilk kez saldırıya uğradıklarını belirten BGYC Başkanı Arslan, "Maç bitiminde Kendini bilmez bir grup taraftarın fiziki saldırısına uğradık. İlk kez bir müsabaka sonrasında böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Olaya karışanların adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci / Spor

Batman Yerel Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title