Haberler

Basın Konseyinden Gültan Kışanak'a Ziyaret

Güncelleme:

Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Gazetecilerin ve bölge halkının sorunlarını dinlemek üzere toplantılar yapan Basın Konseyi Yüksek Kurulu üyeleri Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret etti.

Aralarında; Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, 2. Başkan Murat Önok, TBMM Eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Gazeteci Orhan Birgit, Radikal Yazarı Altan Öymen, Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Tufan Türenç, İstanbul Barosu Eski Başkanı Turgut Kazan, İzmir Barosu Başkanı Ercan Demir, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakorözer, Ulusal Kanal Genel Koordinatörü Yalçın Büyükdağlı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Misket Dikmen, Afyon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey, Avukat Oktay Huduti ve Basın Konseyi Genel Sekreteri Namık Koçak'ın bulunduğu heyet Büyükşehir Belediyesi'ne geldi.

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç "Kadın olarak Belediye Başkanı olmanız özellikle beni çok heyecanlandırıyor" diyerek Kışanak'a başarılar diledi. Kışanak, kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu kadim kentte sizleri görmek bizim için sevindirici. Herkesin yolu Diyarbakır'a düşüyordu sizlerin de sanırım böyle bir döneme denk geldi. Siz belki Diyarbakır'ın sıcağıyla tanıştınız ama umarım bundan sonra daha çok gelip başka güzellikleriyle de tanışacaksınız" dedi. 33 medeniyetin izlerini taşıyan, 8 bin yıllık kesintisiz yaşamıyla Diyarbakır'ın ender kentlerden biri olduğunu belirten Kışanak, "Dünyada ayakta kalan surları itibariyle kentler içerisinde en önemli noktada olan bir kent, Ortadoğu'nun çekim merkezi olan Diyarbakır çok şey ifade ediyor" dedi.

Basın Konseyi'ni burada görmenin sevindirici olduğunu ifade eden Kışanak, "Çünkü bu topraklar hem demokrasinin geliştiği, hem çoğulcu farklılıkların bir arada yaşadığı bir coğrafya. Diyarbakır bu yönüyle çok zengin bir kent. Yüzyıllar boyunca çok farklı kimlikler, çok farklı kültürler, farklı diller, farklı inançlar yan yana, barış içerisinde yaşamışlar. Böyle bir tarihsel geçmişinin olması geleceğe güvenle bakmamıza vesile oluyor" diye konuştu.

Düşünce özgürlüğü son derece önemli

"Demokrasinin en önemli özelliği çoğulculuktur" diyen Kışanak, "Bir tek kişi bile varsa hakları vardır. Herkesin doğuştan kaynaklı hakları vardır. Dilinden, kültüründen, inancından kaynaklanan hakları vardır. Ama her şeyden önemlisi insan olarak hakları vardır ve bunların korunması gerekiyor. Bu da ancak çoğulcu demokratik bir rejimle mümkündür" dedi.

"Bu kent bunları özlüyor" diyen Kışanak şöyle konuştu: "Geleceğimize daha umutla bakmak, daha demokratik, daha özgürlükçü, daha çoğulcu bir gelecek arzuluyoruz. Herkesin birbirinin hak ve hukukuna saygı gösterdiği, saygı çerçevesinde birbirlerine sevgi dolu yaşamı sunan bir geleceği arzuluyoruz. O nedenle düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü son derece önemlidir."

TÜRENÇ: YOLUMUZ AYNI

"Şu anda bizimde dilimiz oldunuz" diyen Türenç de Basın Konseyi olarak etik değerlerin yerleşmesi ve devamı için çalışan bir kurum olduklarını belirterek şunları söyledi. "Amacımız sizin de istediğiniz gibi, bizimde arzu ettiğimiz özgürlüklerin yaşaması. Bu topraklarda bir bütün olarak özgür bir şekilde hayatımızı devam ettirmek. Bunun da en başında basın özgürlüğü, ifade özgürlüğü geliyor. Onun için heyetimiz ve bütün üyelerimiz ile bunun için çalışıyoruz. Yolumuz aynı yol değişik bir yol yok, aynı yolda gidiyoruz, el ele gideceğiz hiç şüphesiz yolunuz açık olsun."

Türenç daha sonra Kışanak'a Basın Konseyi rozeti takarken, Kışanak da Diyarbakır'ı tanıtan Amed kitabını hediye etti.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Hüsamettin Cindoruk Tufan Türenç Medya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title