Haberler

Basın Konseyi: Güvenlik Güçleri Gazetecilere Neden Şiddet Uygular? Anlayamıyoruz...

Basın Konseyi, Kocaeli'de gerçekleştirilen Çevre Etki Değerlendirme toplantısını takip eden gazetecilere polisin müdahale etmesini yayınladığı yazılı açıklamayla kınadı.

Basın Konseyi, Kocaeli'de gerçekleştirilen Çevre Etki Değerlendirme toplantısını takip eden gazetecilere polisin müdahale etmesini yayınladığı yazılı açıklamayla kınadı.

"Güvenlik güçleri, gazetecilere neden şiddet uygular ? Anlayamıyoruz …" denilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kocaeli'de, Brisa Fabrikası yetkilileri ile mahalle sakinleri ve çevreci örgütlerin de katıldığı Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını izleyen gazetecilerin görev yapmalarının polislerce engellenmek istenmesi, ifade ve basın özgürlüğüne açık bir müdahaledir.

Sert tartışmalara sahne olan toplantı sırasında polis, Çağdaş Kocaeli Gazetesi muhabiri Erhan Altıparmak, Özgür Kocaeli Gazetesi muhabiri Ayşegül Kalaycı ve Demokrat Kocaeli Gazetesi'nden Suriye Çatak'ın fotoğraf çekmelerini engellemek için şiddete başvurmuştur. Bu arada polisin, Çağdaş Kocaeli Gazetesi muhabiri Erhan Altıparmak'ın parmağını kırmaya çalıştığı öne sürülmüştür.

Polisin görevi; basının haber almasını önlemek değil, kamuoyunun bilgilenme hakkı adına, gazetecilere yardımcı olmaktır. Basın Konseyi olarak, güvenlik güçlerinin, görevlerini yapan gazetecileri engellemeye yönelik müdahalelerinin son zamanlarda artış göstermesini, ifade ve basın özgürlüğü açısından kaygı verici gelişmeler olarak görmekteyiz. Kocaeli'de gazetecilere yönelik polis şiddetini kınıyor, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını tüm yetkililerden bekliyoruz." - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

BRİSA Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title