Haberler

Basın Konferansı

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Reklamın olmadığı bir gazetenin yaşaması mümkün değil ama reklamcılığın olması için de gazetenin gazete gibi olması lazım." dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, "Reklamın olmadığı bir gazetenin yaşaması mümkün değil ama reklamcılığın olması için de gazetenin gazete gibi olması lazım." dedi.

Karaca, Kastamonu Üniversitesi Kariyer ve Etkinlik Topluluğunca Ahmed Yesevi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Basın Konferansı"nda, federasyonun bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutladığını belirtti.

TGF'nin Türkiye'deki en büyük meslek örgütlerinden biri olduğuna dikkati çeken Karaca, "Türk dünyası ülkelerinden de üyelerimiz var. Azerbaycan'da 5, Kıbrıs'ta 3 üyemiz bulunuyor. Türkiye genelinde ise 71 meslek örgütünden 25 bin civarında üyemiz var. Türkiye Gazeteciler Federasyonu, kendi mesleki sorunlarının dışında ülkenin, şehrin ve iletişim öğrencilerinin sorunlarıyla da ilgilenir." ifadelerini kullandı.

Anadolu'da yayın yapan gazetelerin büyük çoğunluğunun reklamcılık bölümünün bulunmadığını, bu işi muhasebeci ya da muhabirlerin takip ettiğini anlatan Karaca, "Reklamın olmadığı bir gazetenin yaşaması mümkün değil ama reklamcılığın olması için de gazetenin gazete gibi olması lazım. Herkes iş adamlarının reklam vermediğinden yakınıyor. Görünür olmayan bir gazeteye niye reklam versin ki?" değerlendirmesinde bulundu.

"Gazetecilik herkesin yaptığı meslek olmaktan çıkarılmalı"

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan ise medyada tek ve güçlü bir meslek odası yapılanmasının bulunmamasının gazetecilerin gücünü kırdığını, ortaya dağınık, örgütsüz bir mücadele tarzının çıktığını dile getirdi.

Evrensel gazetecilik ilkelerine uygun bir meslek odası yapılanması gerektiğini belirten Erdoğan, "Gazeteciliğin, herkesin yapabileceği bir meslek olmaktan çıkarılarak belli kriterlerin bulunduğu, bazı şartların yerine getirilmesi halinde yapılabilecek bir meslek olması sağlanmalıdır. Meslek örgütü enflasyonu yaratmaktan vazgeçilmeli, uzun vadede kendine özgü bir yasası ve yaptırım gücü olan bir meslek odasının oluşturulması sağlanmalıdır." diye konuştu.

Spor basınının "daha serbest ve etik ilkelerin dışında gibi görüldüğünü" ifade eden Erdoğan, bu alanda yeni bir etik anlayışın oluşturulması ve meslek ilkelerinin daha gerçekçi temellere oturtulmasının önem taşıdığını bildirdi.

Sunumlarının ardından Karaca ve Erdoğan'a plaket verildi.

Konferansa, Kastamonu Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zübeyde Süllü ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Erdoğan Yılmaz Karaca Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title