Haberler

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Karaca Açıklaması

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Yakup Karaca, "Ülkemizin kalkınmasını istiyorsak basın sektörümüzün de hem işletmecilik hem nitelikli gazetecilik olarak hem de teknolojinin kullanılması anlamında geliştirilip, güçlendirilmesi lazım" dedi.

Yerel gazete yetkilileriyle istişare toplantısı için kente gelen Karaca, Tokat Valisi Cevdet Can'ı makamında ziyaret etti.

Karaca, burada yaptığı konuşmada, Basın İlan Kurumunun birinci amacının, Türkiye'de gazeteciliğin her anlamda geliştirilmesi, güçlendirilmesi olduğunu söyledi.

İlanların kamuoyuna iletilmesinin yanı sıra basını desteklemeye çalıştıklarını belirten Karaca, "Sadece gazetelere ilanların dağıtılması, bunun sürekli ve düzenli yapılması değil, eğitime ve basın emekçilerine faizsiz kredi verilmesine kadar çeşitli sosyal sorumluluk projeleri de var. Sonuçta şunu kabullenmek durumundayız. Ülkemizin kalkınmasını istiyorsak basın sektörümüzün de aynı şekilde hem işletmecilik hem nitelikli gazetecilik olarak hem de teknolojinin kullanılması anlamında geliştirilip, güçlendirilmesi lazım" dedi.

Vali Can da yerel basının şehrin hafızası ve dışarıya açılan penceresi olduğuna dikkati çekerek, "Basını güçlü bir sivil toplum kuruluşu olarak da görmek istiyorum. Çünkü demokrasinin gelişimine de katkı sağlıyorlar" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Can, Karaca'ya Tokat yazmasıyla çeşitli yöresel ürünler hediye etti.

Valiliğin ardından Tokat Belediyesi'ne geçen Karaca, burada Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'yla makamında görüştü.

Kaynak: AA / Yerel

Yakup Karaca Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title