Haberler

Başhekimlik Önünde 'Taşerona Hayır' Protestosu

Güncelleme:

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, 'Taşerona Hayır' eylemi düzenledi.

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde toplanan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi bir grup, 'Taşerona Hayır' eylemi düzenledi. Grup adına basın açıklamasını okuyan SES Bakırköy Şube Başkanı Hıdır Doğan, Bakanlar Kurulu tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilen torba yasa düzenlemesinden en çok 150 binden fazla taşeron işçi ile sağlık ve sosyal hizmetler alanı etkilenecek. Yeni yasayla iktidar taşeron çalışmayı yerleşik hale getiriyor. Bu yasa tasarısı ne anlama geliyor?" dedi.

Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BRSHH) Başhekimlik binası önünde toplanarak oturan SES Bakırköy Şubesi üyeleri, "Taşeron ölüm demektir" yazılı pankart ve "Sağlıkta taşeron ölüm demektir","SES'imize SES ver","Savaşa değil sağlığa bütçe" dövizleri taşıdı. Grup sık sık, "Taşeron çalışma yasaklansın","Susma haykır güvence haktır","Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz" şeklinde sloganlar attı.

150 BİNDEN FAZLA TAŞERON İŞÇİ İLE SAĞLIK VE SOSYAL HİZMETLER ALANI ETKİLENECEK

Grup adına basın açıklamasını SES Bakırköy Şube Başkanı Hıdır Doğan okudu. Doğan, Bakanlar Kurulu tarafından 30 Mayıs'ta içinde maden işçilerinin çalışma koşulları ve 'alt işveren' uygulamasına dair düzenlemelerin yer aldığı 'İş kanunu ve bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapmasına dair kanun tasarısı' olarak geçen 'torba yasa'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderildiğini söyledi. Yasa taslağında maden işçilerinin çalışma koşullarına dair kısmi iyileştirmeler bulunmakla beraber 650 bini kamuda çalışan 1 milyon yüz bin taşeron işçiyi ilgilendiren çalışma yaşamına dair düzenlemeler de bulunuyor. Bu düzenlemeden en çok da 150 binden fazla taşeron işçi ile sağlık ve sosyal hizmetler alanı etkilenecek. " dedi.

AKP'NİN TORBA YASASINA VE TAŞERONA HAYIR DİYORUZ

Sağlık çalışanlarının geleceği ve hastaların sağlığının taşeron şirketlerinin üç kuruş karı için kurban edildiğini ifade eden Doğan, "AKP hükümeti, Türkiye'yi taşeron Cumhuriyeti yapmak için bir adım daha atmıştır, bu uğurda halkın sağlığını tehlikeye atacak kadar da gözünü karartmıştır. Bizler bu ülkede sağlık ve sosyal hizmeti üreten emekçiler olarak insanca yaşam ve güvenceli iş talebimiz için mücadeleye devam edeceğiz. Halkın sağlık ve sosyal hizmet hakkı için ve biz sosyal hizmet emekçilerinin insanca koşullarda yaşayıp çalıştığı ülkede yaşamak için AKP'nin torba yasasına ve taşerona hayır diyoruz." dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Mazhar Osman Bakırköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title