Haberler

Başhekim Dost, Hastanede Yapılan Hizmetleri Anlattı

Adıyaman’ın Kahta İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Abdulkadir Dost, basın mensuplarıyla bir araya gelerek hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Adıyaman'ın Kahta İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Abdulkadir Dost, basın mensuplarıyla bir araya gelerek hastanede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kahta İlçe Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Başhekim Opr. Dr. Abdulkadir Dost, Başhekim Yardımcısı Ferit Ünal ile basın mensupları katıldı.

Başhekim Dost, hastanenin otopark ve çevre düzenleme sorununu göreve geldikten sonra çözüme kavuşturduğunu ifade ederek vatandaşların araçlarını rahatlıkla park edebildiğini, kamelyalarda dinlenebildiğini söyledi.

Başhekim Dost, Kahta Devlet Hastanesi bünyesine kazandırılan Emar (MR) cihazı ile vatandaşların uzun zamandır yaşadıkları mağduriyetin sona ereceğini kurulum aşamasında olan MR cihazıyla birlikte vatandaşların büyük bir sıkıntıdan kurtulacağını ifade etti.

Önümüzdeki hafta içerisinde MR cihazının hizmete gireceğini belirten Başhekim Dost, "Hastanemizde MR cihazı bulunmuyordu. İnsanlar MR çekmek için Adıyaman'a gitmek zorunda kalıyordu. Bu sorununu çözmek adına 5 kesitli bir Emar cihazı talep ettik. Yapılan talep ile birlikte Türkiye'de birçok üniversite kullanılan cihazlarla eş değerde bir MR cihazına sahip olduk. Önümüzdeki hafta hizmete girecek olan MR cihazımızın test çekimlerinin ardından vatandaşlarımız il dışına gitmeden burada MR çektirebilecek. Hastanemizde daha önce 2 kesitli tomografi cihazımız bulunuyordu. Kısa süre önce 16 kesitli tomografi cihazımızda devreye girdi. Yine dijital röntgen cihazımızın sayısını 2'ye çıkardık.

Hastanemizde kullanılan ve sık sık arıza veren diş röntgeni oldukça eski bir cihazdı. Yeni bir cihaz alarak bu sıkıntıyı gidermiş olduk. Bugün sayısı 14 olan diş hekimlerimizin daha iyi hizmet sunabilmesi için yeni modern Panoramik Diş Röntgeni aldık. Kısa bir süre içerisinde inşallah faaliyete geçecek.

Hızla gelişen ve büyüyen ilçemiz ve hastane kalitesinin artmasıyla birlikte hastanemizde yatak sıkıntısı yaşanmaya başladı. Hastanemizin karşısında bulunan Kahta Belediyesi'ne ait arsanın tahsisi durumunda 2 bin metre karelik bir ek bina yapmayı düşünüyoruz. Burada poliklinikler ve laboratuvarlar olacak. Mevcut olan binamızı da yatan hasta binası olarak kullanmayı düşünüyoruz. Ek binamızı esas binamızla bir tüp geçit ile bağlayabiliriz.

Ayrıca İlçe dışından gelen hasta yakınlarımızın konaklayabileceği bir misafirhane projemiz var. Bununla beraber çalışanlarımızın çocuklarına yönelik bir kreş projemiz de var" şeklinde konuştu.

Dost, cihazların hastaneye kazandırılmasında TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın'a ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini vurguladı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahta Devlet Hastanesi Adıyaman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title