Haberler

Merkez Bankası Başkanı Başçı: Enflasyon Yılın İkinci Yarısında Düşecek

Güncelleme:

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Washington'da "Ekonomik Görünüm ve Para Politikası" konulu bir sunum yaptı. Başçı, sunumda enflasyonun yılın ikinci yarısında ciddi oranda düşeceği yönünde mesaj verdi.

"GIDA FİYATLARINDA DÜŞÜŞ DAHA BELİRGİN HALE GELECEK"

Merkez Bankası'nın internet sitesinde yer alan sunuma göre MB Başkanı, "Tüketici fiyatlarındaki düşüş gıda fiyatlarında yılın ikinci yarısında gözlenebilecek kısmi düzeltmeden sonra daha belirgin hale gelecek" dedi. Başçı, ihtiyatlı politikalar sonucunda enflasyondaki düşüşün çekirdek göstergelerde görüldüğünü söyledi.

"HEM FIRSAT HEM ZORLUK YARATIYOR"

Başçı, yapısal reformların iş dünyası dinamizminin ve Avrupa'da devam eden iyileşmenin ihracatı ve dengeli büyümeyi destekleyeceğini ifade etti. MB Başkanı, küresel düşük büyüme ortamının Türkiye ekonomisi için hem fırsatlar hem de zorluklar yarattığını da ifade etti.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Merkez Bankası Erdem Başçı Washington Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (85)

vatandaş:

milleti mahvettiniz düşecekmiş hadi ordan yılın ikinci yarısı düşecekse o zaman gelecek yılda para artırır bu asgari ücretli emekliler tatile miami adalarına yer ayırtalım şimdiden

10
61
yanıtYanıtla
Ak mı kara mı?Mobil-IOS:

Yalan, talan...

31
6
yanıtYanıtla
polat:

üretim 0 olan bir ülkede dolar 2, 70 ken kimse geçinemez. hep ithalat 2 70 dolar kurundan alınan bir malın pahalı olması normal ama dayanacak gücümüz kalmadı. patates olmuş 5 lira asgari ücret 981 lira :) gülüp geçeyimmi ağlayayımmı

34
1
yanıtYanıtla
mst51:

bu ülkeyi kim kimler yönetiyor belli değil enfilasyonu düşürmek için amerikaya gitmekmi lazım esaret altındaki bir ülke bitmiş demektir

32
0
yanıtYanıtla
hıımobilWeb@haberler.com:

yav he he

24
2
yanıtYanıtla
ihsan:

patatesin kilosu 6 lira patlıcan 5 domates 5 2001 krizinde hiç olmazsa varlık içinde yaşıyorduk laneto lsun

24
1
yanıtYanıtla
koyunlar.:

sen en iyisi abd vatanşlığına geç ne yaparsan yap abd ekonomisini batıramazsın ama biz öylemi ak saray derken liramız iki paralık oldu sayende .

17
7
yanıtYanıtla
XERİBO ..!!!:

başçı ne söylerse tersi olacak kesin dolarda yıl sonunda 1. 90 -2. 00 arasında kalacak dememişmiydi !!! alın size dolar yılın 4. ayında 2. 70 olmuş yalandan kim ölmüş ki. . .

22
1
yanıtYanıtla
FAKİR BIRAKILDIM.:

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar! Yalakanın ki ne daha ata sözü yazılmadı.

18
2
yanıtYanıtla
MHP:

Patates oldu 5 tl. Et oldu 40 lt. Gıda aldı başını gidiyor.

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 85 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title