Haberler

Başbuğ'u Duygulandıran Asker İşe Başladı

Güncelleme:

Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un Gaziantep ziyareti sırasında karşılaştığı, 5 yıl önce Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK saldırısında yaralanan ve işsiz olan Volkan Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nde işe başladı.

"ARKADAŞLARIMIN ŞEHİT OLDUĞU YERDE DİKİLİ TAŞ OLMAYA RAZIYIM"

Aslen Giresunlu olan ancak Gaziantep'te yaşayan Volkan Demir, 19 Haziran 2010'da, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nin Irak sınırındaki Gediktepe Karakolu'na PKK'lılar tarafından düzenlenen ve 9 askerin şehit olduğu saldırıda yaralandı. Bu saldırıdan bir gün sonra Gediktepe Karakolu'na, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ giderek inceleme yaptı ve yaralı askerlerle görüştü. Ziyaret sırasında yaralı askerlerden Volkan Demir'in terhisine 50 gün kaldığını öğrenen Orgeneral Başbuğ, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a, 'terhis süresi kısalan askerleri sınırda görevlendirmeme' yönünde görüş bildirdi. Ancak bu teklifi duyan Volkan Demir, "Arkadaşlarımın şehit olduğu, yaralandığı Gediktepe'de değil 50 gün, bir ömür askerlik yapmaya, dikili taş olmaya razıyım' sözleriyle Erdoğan ve Başbuğ'u duygulandırdı.

'DİKİLİ TAŞ OLURUM' SÖZÜNDEN HATIRLADI

Bacağındaki şarapnel parçalarına rağmen askerliğini Gediktepe'de tamamlayarak Gaziantep'e dönen Volkan Demir, çatışmanın ardından hafif yaralı olduğu ve hastanede tedavi görmediği gerekçesiyle gazilik unvanını elde edemedi. Nişanlı olan ve gaziliğini de ispatlayamayan Volkan Demir, geçen hafta konferans için Gaziantep'e gelen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ'u ziyaret etti. İlker Başbuğ, Gediktepe'de Recep Tayyip Erdoğan ve İlker Başbuğ ile birlikte çekilmiş çerçevelettiği fotoğrafı ile yanına gelen Volkan Demir'i tanıdı ve 'dikili taş olurum' sözünden hatırladı.

"BU ÇOCUĞA SAHİP ÇIKAMIYORUZ"

Bir süre sohbet ettiği Volkan Demir'in bacaklarında şarapnel parçası bulunduğunu ve işsiz olduğunu öğrenen Başbuğ, "İşsiz olmasına üzüldüm. Bugün bu çocuğa sahip çıkamıyoruz, acı bu. Ne diyeyim yani?" diyerek üzüldü. Başbuğ daha sonra Demir'in tedavisi ve iş bulması için yardımcı konferansta bulunan Prof. Dr. Ömer Arpacıoğlu'ndan destek istedi.

GASKİ'DE İŞBAŞI YAPTI

İlker Başbuğ ile Volkan Demir'in yıllar sonra gerçekleşen duygusal buluşmasının kamuoyunda yankı uyandırmasının ardından yüzlerce kişi Volkan Demir'e telefonla ulaştı yardımcı olma sözü verdi. AK Partili Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de geçen hafta bir araya geldiği Volkan Demir'e söz verdi. Bacağındaki şarapnel parçaları nedeniyle sağlık raporu alan Volkan Demir, Fatma Şahin'in talimatıyla Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde işbaşı yaptı.

"MAHÇUP ETMEYECEĞİM"

Terhisinin ardından ağır işlerde çalışamadığını, düzenli iş bulamadığı için de büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Volkan Demir, son günlerde yaşadıklarına hala inanamıyor. Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile buluşmasının ardından hayatının bir anda değiştiğini belirten Demir şunları anlattı:

"Kendimi unutulmuş hissediyordum. Ancak, son günlerde herkes bana yardım etmek ve iş vermek için adeta yarıştı. Bu durum beni çok mutlu etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bana belediyede bir hafta içerisinde işe başlatma sözü verdi. Başkanımızın bu sözünün ardından şimdi GASKİ Genel Müdürlüğü'nde abonelik işlemlerinin yapıldığı merkezde bilgisayar kayıtlarına giriş yapıyorum. Son günlerde yaşadıklarım adeta rüya gibi ve çok mutlu oldum. Beni hayata yeniden bağlayan ve destek olanlara çok teşekkür ediyorum. Bana güvenenleri asla mahcup etmeyeceğim."

Demir, hayatının yeniden şekillendiğini ve en kısa sürede nişanlısı ile evleneceğini de söyledi.

VALİ ATA: GAZİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM

Gaziantep Valisi Erdal Ata da, İlker Başbuğ ile duygulu buluşmasıyla tüm kamuoyunun dikkatini çeken Volkan Demir'i makamında kabul etti. Volkan Demir ile ilgili gelişmeleri izlediklerini belirten Vali Ata şöyle dedi:

"İlk olarak basında çıkan haberlerde fark ettik. Daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in çağırdığını ve yardımcı olduğunu ve işe başladığını duydum ve mutlu oldum. Sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Hem de gazimize başarılar diliyorum. Haberden sonra ben de yardımcı olalım istedim ama, belediyemiz gereğini yapmış. Bundan sonra herhangi derdi olursa biz de imkanlar ölçüsünde kendisine yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Bu vatan için şehit olan veya gazi olan görevlilerimizin mağdur olmaması için yasalar çerçevesinde ne yapılması gerekiyorsa destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz."



Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Volkan Demir İlker Başbuğ Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
title