Haberler

Başbuğ Türkeş'in Anıları Manisa'da Yaşatıldı

Türk Milliyetçiliğinin Kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş, ebediyete intikalinin 19’uncu yıldönümünde Manisa’da anıldı.

Türk Milliyetçiliğinin Kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş, ebediyete intikalinin 19'uncu yıldönümünde Manisa'da anıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde " Alparslan Türkeş'i Anlamak" adı altında düzenlenen programda Türkeş'in anıları Manisa'da yaşatılırken, programa Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi eski Genel Başkanı, Türk siyasetinin önemli isimlerinden merhum Alparslan Türkeş, vefatının 19'uncu yıldönümünde " Alparslan Türkeş'i Anlamak" adı altında düzenlenen program ile anıldı. Programdan önce Yarhasanlar Cami önünde lokma hayrı yapılırken, Başbuğ Alparslan Türkeş'in ruhuna ithafen dualar okundu. Düzenlenen etkinliğe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP 23. Dönem İzmir Milletvekili ve Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Kurucu Genel Başkanı Dr. Şenol Bal, MHP 23. Dönem Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Fuat Uzun, Aytaç Yalçınkaya, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Eryılmaz, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Cem Çöllü, Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Metin Memiş, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Mimar Azmi Açıkdil, Yaşar Coşkun, MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Cemal Kutlar, MHP Yunusemre İlçe Başkanı Onur Baylan ile birlikte meclis üyeleri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı.

"TÜRKEŞ ÖRNEK BİR DAVA İNSANIYDI"

Saygı Duruşunda bulunulmsı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, mücadeleyle geçen seksen yılık bir ömürden sonra, 1997 yılının 4 Nisan'ında ebediyete uğurlanan Başbuğ Alparslan Türkeş'i rahmet ve minnetle andıklarını söyledi. Başbuğ Türkeş'in düşünce ve ülküsünü daha iyi idrak etmek üzere anma etkinliğinde bir araya geldiklerinin altını çizen Başkan Ergün, "Merhum Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş, ömrünü ülkülerine adayan, varlığını milletinin bekasına ve devamlılığına haşreden örnek bir dava insanıdır. Hepimiz biliyoruz ki, fani hayatı mücadeleler içinde geçmiştir. Lefkoşe'de başlayıp Ankara'da sonlanan 80 yıllık yaşamında zorluklardan asla yılmamıştır. Derecesi, seviyesi ve boyutu ne olursa olsun hiçbir tehditten korkmamıştır. İnandığı doğrularından, tertemiz hedeflerinden taviz vermemiştir" dedi.

"TÜRK SİYASETİNE YENİ BİR SOLUK GETİRDİ"

Başbuğ Alparslan Türkeş'in Türk siyasetine yeni bir soluk, yeni bir yorum ve yeni bir vizyon getirdiğini ifade eden Başkan Ergün, "Milletimizin kutlu bağrında bir cevher gibi işlenmeyi bekleyen milli, manevi ve tarihi değerlerden bir siyaset modeli kurmuş ve Türk milletinin vicdanına tercüman olmuştur. Türk milliyetçiliğinin fikir sahasında kalmayıp siyaset sahnesine inişi, bir plan dahilinde sosyal ve ekonomik sorunlara cevaplar üretmesi merhum Türkeş'in öncülüğünde gerçekleşmiştir. Başbuğ'un kendi sözleriyle ifade edecek olursak; Türk milliyetçiliği akımı, Milliyetçi Hareket Partisi'yle, tarihte ilk defa siyasi bir partinin programı ve dünya görüşü olmuştur. ve elbette milliyetçilik Türk-İslam Ülküsünün ana damarı olarak, yarınlarımıza feyiz vermiş, ön açmış, yüreklendirmiş ve dalga dalga büyüyerek son vatanımızda sayıları 8 milyona yaklaşan insanımızın ocağından tütmüştür" diye konuştu.

"TÜRK MİLLİYETÇİLERİNE GÖSTERDİĞİ YOLUN DOĞRU OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ"

Türk milliyetçilerinin, büyük ülkülere ancak büyük moral ve inançlarla ulaşılacağını onun hayatında gördüğünü dile getiren Başkan Ergün, "Kalıcı ve köklü bir zaferin ancak hedefleri yüksek tutarak gerçekleşeceğine onun şahsında şahit olmuşlardır. İçinde yaşadığımız günler, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in, Türk milliyetçilerine gösterdiği istikametin ne kadar doğru ve isabetli olduğunu bir kez daha ispatlamıştır. Bu itibarla bizler, doğru yerdeyiz, doğru yoldayız ve dosdoğru bir hedefin takipçileriyiz. Bu duygularla merhum Başbuğ'umuzun Türk milliyetçileri için söylediği, "Hepiniz birer Türk Bayrağı'sınız. Bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin ve yere düşürmeyin" sözünü hatırlatıyor; Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yad ediyor, merhum liderimizin kabrinin nur, mekanının Cennet olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum" dedi.

TÜRKEŞ'İN HAYATINI KONU ALAN BELGESEL DUYGULANDIRDI

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün konuşmasının ardından Başbuğ Alparslan Türkeş'in hayatını konu alan bir belgesel yayınlandı. Yaklaşık 20 dakikalık belgeselde Türkeş'in Lefkoşe'de başlayan ve Türkiye'ye uzanan 80 yıllık hayatından kesitlere yer verildi. Belgeseli izleyen katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı. Belgeselin ardından Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı bir konser verirken, halk oyunları ekibi de kısa bir gösteri yaptı.

"TÜRKEŞ, ATATÜRK'TEN SONRA CUMHURİYET TARİHİNİN EN BELİRLEYİCİ İSMİDİR"

Düzenlenen anma programında Türk Dünyası Kadınları Dostluk ve Dayanışma Derneği Kurucu Genel Başkanı, MHP 23. Dönem İzmir Milletvekili Şenol Bal da bir konuşma yaptı. Bal, 15 yaşından bu yana bu hareketin içerisinde mücadele verdiğini belirterek, "Başbuğumla çalışma şerefine nail olmuş birisi olarak bu anılarımı sizlerle paylaşmaktan büyük gurur duyuyorum. Alparslan Türkeş hak yolunun, ahlakın, ülke ve millet sevdasının, bayrağın, ezanın kısacası bütün milli ve manevi değerlerin sembol ismidir. Başbuğ Türkeş, Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra Cumhuriyet tarihimizin en önemli, en etkili ve en belirleyici ismidir" diye konuştu.

Bal, konuşmasının devamında Başbuğ Alparslan Türkeş'in hayatına ilişkin kesitler sunarak katılımcılara anılarından bahsetti. Programın sonunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı ile birlikte Bal'a çiçek, plaket ve içerisinde Manisa'yı tanıtıcı hediyelerin yer aldığı bir paket takdim etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alparslan Türkeş Cengiz Ergün Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title