Haberler

Başbuğ: Edip Başer Olsaydı Ergenekon ve Balyoz Olmazdı

Güncelleme:

İlker Başbuğ, kaleme aldığı kitabında "Kara Kuvvetleri'ne Edip Başer getirilmiş olsaydı, Ergenekon ve Balyoz davaları olmazdı" ifadelerini kullanıyor.

Eski Genelkurmay Başkanı hazırladığı kitapta gündem yaratacak iddialarda bulundu. İlker Başbuğ, "Yalman'ın Kara Kuvvetleri'ne getirilmesi teamüllere aykırıydı, onun yerine Edip Başer gelseydi belki de bu davalar olmazdı" dedi.

Ergenekon hükümlüsü, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, tutuklanmasından hüküm verilene kadar geçen süreyi ve geçmişte yaşanan olayları kitaplaştırdı. Kaynak yayınlarından 'Suçlamalara karşı gerçekler' adıyla çıkacak kitapta Başbuğ, bilinmeyen birçok konuya açıklık getiriyor. Hatta bazı iddiaları ise yeni tartışmalara sebep olabilecek türden.

İşte gündem yaratacak konulardan bazıları:

"EDİP BAŞER OLSAYDI BU DAVALAR OLMAZDI"

2002 yılındaki atamalarda Orgeneral Hilmi Özkök Genelkurmay Başkanı olmuş ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Orgeneral Aytaç Yalman getirilmişti. Başbuğ kitabında Aytaç Yalman'ın aldığı görevin teamüllere aykırı olduğunu dikkat çekiyor ve Kara Kuvvetleri'ne gelmesi gereken Edip Başer'di, eğer o getirilmiş olsaydı, Ergenekon ya da Balyoz gibi davaların olmayacağını iddia ediyor.

"TSK'DA ŞAİBE KALMASIN"

Türkiye'nin unutamayacağı olaylardan biri de kozmik odanın aranması. Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla başlayan süreçte 27 Aralık 2009 Ankara Cumhuriyet Savcılığı kozmik odada arama talebinde bulundu. Talep reddedilince mahkeme kararı alındı. Başbuğ yaşananları şöyle anlatıyor: "(...) Ertesi gün Kara Kuvvetleri Komutanı ile birlikte, Başbakanlıktaki toplantıya katılındı. Durum anlatıldı, bizim aramadan endişe duymadığımız belirtildi. Aramanın yasalar gereği yapılmasının uygun olacağı bize bildirildi. İddia çok çirkindi. TSK üzerinde şaibe kalmaması için izin verilmesinin daha uygun olduğu kararına varıldı."

"CD'Yİ KOYAN BULUNAMADI"

Balyoz davasının en önemli kanıtları arasında 5 no'lu CD bulunuyor. Döşeme zemininde bulunan döküman ve 5 no'lu CD'yi oraya ancak askerler koyabilir. Bu döküman ve 5 no'lu CD oraya kim tarafından konulmuştur? Donanma Komutanlığı Savcılığı soruşturma açtı, ancak nedense bir sonuca ulaşılmadı. Bu odaya kimse giremez. Bu kişinin ortaya çıkartılması çok önemli ve aslında o kadar da zor değildir. Eğer bu CD'yi oraya kim tarafından konulduğu bulunabilseydi, Balyoz ve Ergenekon davalarının seyri değişirdi."

"ÜSTLER, KOMUTAN VASFINA SAHİP DEĞİL"

Balyoz davasıyla ilgili de çarpıcı bir yorum var. Özellikle dava sürecinde, 1. Ordu'nun, Kara Kuvvetleri'ne plan semineri toplantısı için izin istediği fakat kapsamdan dolayı önce izin verilmediği, bunun üzerine 1. Ordu tarafından ikinci kez izin istendiği tartışıldı. İkinci izin yazısına Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın cevap vermediği yine mahkeme tutanaklarına geçti. Bu konuyu Başbuğ kitabında şöyle değerlendiriyor: "Görüldüğü gibi 31 Ocak 2003 tarihli teklife bir cevap verilmemiştir. Bu durumda, üst komutanlıkların, ast komutanlıkları suçlamaya kalkması etik değildir. Ortada bir hata varsa, o hatayı da üst komutanlık üstlenmek durumundadır. Hele komutanların karargahlarını suçlamaya kalkması, onların komutanlık vasıflarına sahip olmadıklarının açık bir göstergesidir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Aytaç Yalman İlker Başbuğ Edip Başer Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak?
500

Yorumlar (20)

kuduzhakices@yahoo.com:

cami duvarina aglasaydin gitin yahudi duvarina agladin boyle serefli makami heb beraber yandaslariniz la batirdiniz yazik gegilmi devletine miletine hepaglatiniz

31
68
yanıtYanıtla
kuduzhakices@yahoo.com:

benim aglacagim bir tek kapivar oda alemlerin rabi goruyorum senaglayacagin yerlere aglamisin hakan

yanıt0
yanıt0
hakanhakan@gmail.com:

Geri zekalımısın KUDUZ musun nesin ağlama duvarındada insanlar Allah a ağlıyor eğer ağlıyan varsa sen ne zannetmiştin? duvardanmi istiyorlar. Hacerülesvete yüz sürmek için kimbilir ne yaparsın işte anlayış o hoş ben ikisinide saçma buluyorumya sizin gibi din ile korkutulmuş beyni az gelişmişler insanlığın içinde dolaşan patlamaya hazır kör bir bombadan başka birtşey değil Allah seninle ne bu dünyada nede öteki dünyada karşılaştırmasın normal insanları.

yanıt0
yanıt1
yusuf karataşperde-23@hotmail.com:

türk milletine ihanet etin sen ve yandaşların şimdi çek cezanıda aklın başına gelsin inşallah olduğun yerden çıkışın olmaz

23
65
yanıtYanıtla
Nafi Karataşnafikaratas@yahoo.com:

Türk milletine asıl ihanet edenler 'eşekleri bile anırtacak düzeydeki hırsızlığa, yolsuzluğa' senin gibi göz yuman 'Hulooooog..'lardır. Gözleriniz ne zaman açılacak?

yanıt0
yanıt0
kaderkader@gmail.com:

açılmaz bunların gözü anadan doğma süzme koyun bunlar süzme

yanıt0
yanıt0
sedat karaoglanvatan.44@hotmail.de:

git duvara agla hadi durma git

22
51
yanıtYanıtla
UCZlev_alt@web.de:

Hee tabi herkezin kendine göre egrisi dogrusu var. Benim bildigim, Askerin güclü olmasi Dis Devletlerin yatirim yapmasini engelliyordu cünkü kac tane hükümeti Asker düsürdü. Öyle Pazara büyük Firmalar girmez oyüzden Askerin fisi cekildi. Ayrica bu böyle olmasi dogrudur, cünkü ne anladin halk secsin asker begenmesin, neresi demokrasi? Basbug o Duvari öptügü icin bence zaten ömür boyu hapis hak etdi.

15
33
yanıtYanıtla
veliarcil_1971@hotmail.com:

ya şu herife birkaç gün izin verseler de ağlama duvarında biraz ağlasa, bu ülkede seni dinleyen yok, girdiğin yerden çıkışın olmasın

12
18
yanıtYanıtla
İHSAN MUŞLUkuru.hasan@hotmail.com:

AĞLAYAN SİZSİNİZ RESME İYİBAK PAŞANIN HİÇ AĞLAR HALİ VARMI.ANCAK SİZİ BAYAAA AĞLATMIŞA BENZİYOR.

yanıt0
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title