Haberler

Başbakanlık: 'Kızı Zayıf aldı, Fatura Öğretmene Çıktı' Haberi Asılsız

Güncelleme:

Başbakan'ın kızı Hacer Büke Davutoğlu matematik dersinden düşük not alınca, öğretmenin sınıfının değiştirildiği öne sürüldü. Başbakanlık ise bu iddiayı yalanladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 9. sınıf öğrencisi kızı Hacer Büke Davutoğlu matematik dersinden düşük not alınca olan matematik öğretmenine oldu. Sınıftan alınan öğretmenin yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni görevlendirildi. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada ise bu iddianın gerçeği yansıtmadığı savunuldu.

ÖĞRETMEN SINAV KAĞIDINI VERMEDİ

Cumhuriyet gazetesinden Fırat Kozok'un haberine göre Davutoğlu'nun Ankara Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi 9. sınıfta okuyan kızı Hacer Büke matematik sınavından düşük not alınca, öğretmenden sınav kağıdını istedi. Araya okul müdürü de girdi. Sınav kağıdını vermeyen öğretmen, daha sonra kağıdın kopyasının alınmasına izin verdi. Bir süre sonra öğretmen sınıftan alınırken, yerine okula yeni atanan müdür yardımcısı ve matematik öğretmeni görevlendirildi.

VELİLER TEPKİLİ

Edinilen bilgilere göre öğretmenin sınıftan alınması, diğer öğrenci velilerinin de tepkisini çekti. Bazı velilerin okula gelerek değişiklikle ilgili şikayetlerini okul yönetimine ilettikleri öğrenildi. Buna karşın bazı velilere, yeni müdür yardımcısının branşının matematik olması nedeniyle kendisine bir sınıf verilmesi gerekçesiyle böyle bir düzenleme yapıldığı bilgisi verildi.

OKUL MÜDÜRÜ: KESİNLİKLE YANLIŞ BİLGİ

Telefonla ulaşılan okul müdürü Gülten Akyürek ise sert bir tavırla, "Bu konuda size bir şey söylemeyeceğim, çünkü bilgileriniz kesinlikle yanlış" deyip telefonu kapattı. Başbakanlık Basın Müşaviri Osman Sert ise, "İddia edildiği gibi sayın Başbakanımızın kızı Hacer Büke Davutoğlu'nun bir derste düşük not almasının ardından bir aile yakını ya da özel öğretmen tarafından okula gidilmesi, sınav kağıdının görülmek istenmesi hiçbir şekilde söz konusu değildir. Sınavdan sonra dersin öğretmeniyle bu yönde hiçbir görüşme yapılmamıştır. Sadece her öğrencide olduğu gibi Hacer, düşük not aldığı kağıdını görmek istemiştir ki bu da son derece normaldir" dedi.

"BABAMI İŞTEN KOVUN" DEMİŞTİ

Davutoğlu'nun "Cilvekuş" diye seslendiği kızı, henüz 9 yaşındayken dönemin Başbakan Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazıp, "Lütfen babamı işten kovun" diye ricada bulunmuştu.

BAŞBAKANLIK'TAN JET YALANLAMA

Başbakanlık, bugünkü Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan "Kızı zayıf aldı, fatura öğretmene çıktı" başlıklı haberin tümüyle yalan ve iftira olduğunu açıkladı.

Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Başbakanımızın kızının ders durumu nedeniyle her hangi bir öğretmen hakkında idari tasarrufta bulunulması söz konusu değildir. Bu haberle ilgili gerekli hukuki işlemler yapılacak olmakla birlikte, yayın öncesinde tüm detaylar izah edilmiş olmasına rağmen yalan bir haberde ısrar edilmesi basın ahlakına, insan ve çocuk haklarına aykırıdır.

Daha önce defalarca izah edildiği ve kamuoyumuzun yakından takdir ettiği gibi Sayın Başbakan ve aile bireyleri hiç bir zaman bulundukları konuma bağlı bir ayrıcalık talebinde bulunmamıştır. Buna yıllardır tüm yakın çevreleri ve aziz milletimiz şahittir. Bu tarz haberler Sayın Başbakan ve ailesinin değil sadece bu tür yayıncılıkta ısrar eden basın kuruluşlarının itibarına zarar vermektedir" denildi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ahmet Davutoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (116)

artık midem bulanıyor:

Tayyipin de kızı burda üniversiteyi kazanamadı, gitti ABD de paralı okudu. Sonra benim kızım türbanlı diye burda okuyamadı diye yalan söylediler

78
15
yanıtYanıtla
darlık:

ne kadar dar görüşlüsün kardeşim sırf üniversteyi kazanamadı diye mi yani ıstese türkiyedeki özel üniversitelerde de okuyabilirdi.

yanıt5
yanıt4
bilal:

yolsuzsuzluk ve sifirlamalardan hic bahsedilmiyor artik.

55
6
yanıtYanıtla
Ömer Koca Mobil-IOS:

Ahlaksız algı basını başbakan hakkında birşey bulamayınca saçmalamalara başladınız. Korkunun eçele faydası yoktur. Bu ülkenin sahipleri biziz beyinsiz çapulcu takımı aklınızı başınıza devşirin kendi aklınızda hareket edin.

19
41
yanıtYanıtla
alimobilWeb@haberler.com:

Haksiz yere yuksek not alma meraklisi olsa ozel okula gonderirdi cocugunu diye dusunuyorum malesef medyanin verdigi her haber dogru olmuyor

21
31
yanıtYanıtla
sende düşünüyorsun, emin değilsin:

Anadolu lisesinden daha iyi eğitim veren özel okul olsaydı yollardı

yanıt2
yanıt0
Yusuf D.:

Muhalefet kafayı yedi resmen, artık bir insanın ailesini bile siyasete alet edecek kadar aşağılaştı.

14
37
yanıtYanıtla
aaaa:

ne yapsın gariplerim. belki bir oy daha kazanırlar umudu işte. başa gelmek içim kendi başkanlarına kaset bile çıkarıdlar :)))

yanıt0
yanıt1
fazıl:

akp liler Allah aşkına böyle mallığa vurmayı nasıl beceriyorsunuz, derdiniz ağrınız oy. sizde hiçmi Allah korkusu, vicdan kalmadı. kalpleriniz bir kişi yüzünden bu kadar karardı

yanıt1
yanıt0
Uyan:

Tabii bakanlik yalanlayacak. Böyle haberlerin cikmamasi lazim aslinda, degilmi?;-)

43
4
yanıtYanıtla
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title