Haberler

Başbakanlık İçin Davutoğlu'nun İsmi Gündeme Geldi

Güncelleme:

Başbakan Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda koltuğunu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na bırakabileceği konuşuluyor.

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için nefesler tutulurken, ne çok merak edilen konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın köşk'e çıkıp çıkmayacağı. AK Parti kulislerinde konuyla ilgili farklı yorumlar yapılsada son kararı Erdoğan verecek.

LİSTEYE DAVUTOĞLU DA EKLENDİ

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak Köşk'e çıkması durumunda AK Parti'nin akıbeti de merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün partinin başına geçeceliği görüşü ağırlık kazansa da parti içinden sürpriz bir isme görev verilmesi de gündemde. Parti içerisinden başbakanlık için Binali Yıldırım, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Numan Kurtulmuş isimlerinin konuşulduğu listeye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da eklendi.

KONYA PERFORMANSIYLA ŞAŞIRTTI

Yerel seçim sürecinde Başbakan Erdoğan'ın en büyük destekçilerinden biri olan Davutoğlu, Erdoğan'ın ses tellerindeki rahatsızlık nedeniyle gidemediği Konya mitiniginde başarılı hitap yeteneğiyle herkesi şaşırtmıştı. AK Parti'nin kalesi büyükşehirlerden biri olarak gösterilen Konya'da oy oranını artırması, Davutoğlu'nun konuşmasının halk üzerindeki etkisini de ortaya çıkarmış oldu. Bu gelişmlerin ışığında Erdoğan'ın yıllardır kendisiyle uyumlu bir çalışma yürüten Davutoğlu'na başbakanlık koltuğunu bırakabileceği konuşuluyor.

ERDOĞAN, GÜL'Ü TERCİH EDER Mİ?

Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasında sadece son bir yılda yaşanan görüş ayrılıkları, Erdoğan'ın Gül gibi deneyimli ve güçlü bir Başbakan yerine kendisine daha çok uyum sağlayacak birini tercih etmek isteyebileceğini gösteriyor. Bu durumda Erdoğan'ın Köşk'e çıkması halinde parti içerisinden bir isme koltuğunu bırakacak. Bu ismin de Davutoğlu olabileceği ileri sürüldü.

PROTOKOL DEĞİL KOŞTURAN CUMHURBAŞKANI

Erdoğan'ın "protokol değil koşturan Cumhurbaşkanı" tanımı, Çankaya Köşkü'nü yürütmenin tam başı olarak kullanacağı sinyalini veriyor. Anayasanın, Cumhurbaşkanın görev ve yetkilerini düzenleyen 104. maddesi, Cumhurbaşkanı'nın gerektiğinde Bakanlar Kurulu'nu toplayıp başkanlık etmesine ve kanun hükmünde kararnameler yayımlamasına olanak veriyor.

Kaynak: Haberler.Com / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Abdullah Gül Ak Parti Politika Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500

Yorumlar (195)

Vatandaştankanatsiz_angel@hotmail.com:

O Küçük Enver'den bir cacık olmaz.

63
1
yanıtYanıtla
HEPİSİ AYNIgetz_696@hotmail.com:

AL BİRİNİ VUR ÖTEKİNE......

26
32
yanıtYanıtla
efe akgülefe800@hotmail.co:

halkın kararına saygı duyacaksınmillet kararını verdi

yanıt0
yanıt0
muratmdurdu@gmail.com:

sahi kim önder..kılıçdaroğlu mu :) bahçeli mi:) o vur ötekine dediğin adam gibi bir adam bu ülke daha görür mü :D savundugun hangi ideoloji bilmiyorum ama oradan bile çıkacağını sanmıyorum :D:D:D hehe ezikler sizi..başaramıyorsanız temek kural eleştirin saygı göstermeyin :D

yanıt0
yanıt0
HAkmetgoz@gmail.com:

Hangi millet verdi kararını? Yazsana başına adını milletin hangi millet kararını verdi?

yanıt0
yanıt0
kara yazıgs_ermeydan@outlook.com:

BENCEDE BAŞBAKAN O KOLTUĞU BIRAKMASIN YOKSA KOLTUK ONSUZ NE YAPAR YA DA BU MİLLET TAYİPSİZ NE YAPAR TABİ YERİNE GELEN DE ÇALMAYA DEVAM EDERSE O DA KOLTUĞU BIRAKMAK İSTEMEZ YEMEYE DEVAM

22
30
yanıtYanıtla
İRADEtiris_41@hotmail.com:

CHP İSKİ N.SÖZENCHP SARIGÜLCHP YUVACIK BARAJI S.SİRMENDSP CUMHUR ERSÜMER YÜCE DİVANMHP KORAY AYDIN YÜCE DİVAN...BUNLARI YAPANLAR MI GELSİN YOKSA....

yanıt0
yanıt0
gamedanogadahorlu@hotmail.com:

irsde denen iradesiz o saydıkların hepsi mahkemede yargılandı,dalkavukluğunu yaptığın hırsızlar mahkemelere gitmiyorlarrrrrrr.

yanıt0
yanıt0
By noktaAli78788@hotmail.com:

Biz gitmesini istemiyoruz basbakan o koltuğa yakışıyor... KK yı o koltukta düşünemiyorum ancak chp koltuğunda oturur.

yanıt0
yanıt0
SON OSMANL0ask_mesk-25@hotmail.com:

SAYIN BAŞBAKANIM SANA HER ŞEY YAKISIR ASALETİN YETER SENİN

26
19
yanıtYanıtla
Tüm 195 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title