Haberler

Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" Programı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençlerden beklentilerini sıralayarak, "Beklentimiz özne olmanız. Şimdi özne olmanın kritik bir aşamasına geldiniz.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençlerden beklentilerini sıralayarak, "Beklentimiz özne olmanız. Şimdi özne olmanın kritik bir aşamasına geldiniz. Özellikle ilk defa oy kullanacaklar için söylüyorum. Mutlaka gidin ve oyunuzu kullanın. Özne olmak ülke kaderiyle kendi kaderinizle ilgili belirleyici olmaktır. Kim sizi nesneleştirmek isterse istesin ona karşı çıkın" dedi.

Davutoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Başbakanımız Gençlerle Buluşuyor" programında, sağ ve soldan büyük acılarla çok genç kaybedildiğini belirterek, herkesin izzetli ve onurlu bir ülke vatandaşı olmayı hedeflediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, 1960 ve 1980'li yıllarda hayatını kaybeden bütün gençleri saygıyla andığını ifade ederek, "Belki farklı saflardaydık ama iddiamızın bir zemini vardı. 80 ihtilali oldu. 12 Eylül, silindir gibi geçti gençlerin üzerinden. Diyarbakır hapishanelerinde Kürtleri dizayn etmeye çalıştı. Mamak'ta ülkücüleri dizayn etmeye çalıştı. Metris'te solcuları, İslamcıları, hepsini. Her şeyi dizayn etmeye çalışan bir darbeci zihniyet. İşte gençlik bunu kabul edemez. O dönemlerde bunun ağır baskısını hissettik. Apolitize olan bir gençlik" diye konuştu.

Gençlerin 1990'lı yıllarda ya terörle dağda heba edildiğini ya koalisyon ve ekonomik sıkıntılar altında iş bulamamaktan hayata küstüklerini ya da 28 Şubat zulmüyle "başörtülüsün, imam hatiplisin" diyerek bir kenara itilmeye çalışıldığını, ikna odaları kurulduğunu anlatan Davutoğlu, "Kim sizi ikna etmek isterse istesin, başınız hep dik olmalı. Kimsenin iknasına ihtiyacınız yok" ifadelerini kullandı.

"100 yıllık serüven içinde, Cumhuriyet'in 100. yılına doğru girerken biz değişik baskı dönemlerinde karşı karşıya kaldığımız ortamların getirdiği şekilde önemsizleştirileceğiz ya da başımızı kaldıracağız, ufkumuza bakacağız" diyen Davutoğlu, gençlerden, kendilerini apolitize etmek, ülke ve dünya meselelerinin dışına taşırmak isteyenlere karşı çıkmalarını istedi.

Gençlere tavsiyeler

Gençlere tavsiyeleri olduğunu vurgulayan Davutoğlu, ahlaki olgunluğun önemine değindi.

Herkesin ahlaki olgunluk bakımından yaşlı, hayatın meydan okumalarına karşı 18 yaşındaki gençliği her zaman koruması gerektiğini ifade eden Davutoğlu, tavsiyelerini söyle sıraladı:

"İnşallah beraber yürüyeceğimiz yolda öne çıkarmanız gereken birinci şey; psikolojinizle ilgili. Özgüven sahibi olacaksınız. Kendine güvenen insandan daha güçlü kimse olamaz. Biz 12 yılda çok devrimler yaptık. Ama en büyük devrimimiz; özgüven devrimi. Gençlik hiçbir zaman nesneleştirilmemeli. Baskı altında tek tip ideolojiye mahkum edilmemeli. 12 Eylül, 27 Mayıs, tek partili dönem ve 28 Şubat gençliği nesneleştirdi. Beklentimiz özne olmanız. Şimdi özne olmanın kritik bir aşamasına geldiniz. Özellikle ilk defa oy kullanacaklar için söylüyorum. Mutlaka gidin ve oyunuzu kullanın. Özne olmak ülke kaderiyle kendi kaderinizle ilgili belirleyici olmaktır. Kim sizi nesneleştirmek isterse istesin ona karşı çıkın."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençlerin hiçbir şekilde korkmaması gerektiğini vurgulayarak, "Halkın bize verdiği yetkiyi kullanırken tek bir gencin düşüncesi, kıyafeti, inancı, mezhebi ve etnik geçmişi dolayısıyla korkmasını istemiyoruz. Özgür olun, özne olun, özgüveniniz olsun" dedi.

"Hen an yeni bir şey öğrenmeye hazır olun"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, belli bir olgunluğa kadar her şeyin edep içinde olmasının önemine işaret ederek, öğrencilerin kendisini eleştirebilecek medeni cesareti bulunması gerektiğini söyledi.

Öğrencilere, "Bizden istifade edin, bizim ilmimizi, siyasi birikimimizi değerlendirin, özümseyin, başkalarını da değerlendirin ama kendiniz olun" dediklerini dile getiren Davutoğlu, gençlerden özgür ve sahici olmalarını istedi.

Davutoğlu, sosyal, siyasi ve ekonomik hayatta yaşanılan birtakım sıkıntıların sahici olmayan insanlardan kaynaklandığını belirterek, gençlerden birikimleri konusunda sınır tanımamalarını, kendilerine "şu yaş sınırında, şu kadar birikim" diye hedef koymalarını önerdi.

"Biz sizi 18 yaşında da Meclis'te görmek istiyoruz. Ama ister 18, 48, 58 yaşında olun, her an yeni bir şey öğrenmeye hazır bir talebe olduğunuzu unutmayın" diyen Davutoğlu, tek yönlü bir birikimin de yeterli olmadığını aktardı.

Lise ve üniversite çağlarında, camiye, külliyeye veya tarihi bir mekana adımı atmadan Batı klasikleri okumuş, Paris'i hayal eden çok kişi gördüğünü anlatan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"İstanbul'da herhangi bir camide merakla dahi bir cuma namazını görmeden büyük katedrallerde turistik ziyaret yaparak da olsa oralara gitmiş çok aydın gördüm. Aydın olmak, hem evrensel birikime sahip olmaktır, her yerde bütün dinlere bütün medeniyetlere vukufiyet anlamında hem de yerli kültürel birikimimizin öznesi olmaktır. Kendi dünyasını, kendi halkını tanımayan, Konya'ya gittiğinde Mevlana'dan bahsedemeyen bir profesörün ya da Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Beş Şehiri'ni okumayan birinin Erzurum'a, Bursa'ya tepeden bakan birinin isterse dünyanın diğer birikimlerini tanımış olsun gerçek anlamda aydın olması mümkün değil. Şimdi oy kullanacaksınız. Hem oyunuzu kullanın, sonrasında da öyle bir seferberlikle öyle bir bu halkı tanıyın ki. Ben 74 ile gittim, her seferinde yeni şeyler öğreniyorum."

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 2011'de Konya Beyşehir mitinginde yanına gelen 10 yaşındaki çok cevval bir çocuğa, "Çabuk yetiş, bize adam lazım" dediğini, çocuğun da kendisine "Aradığınız adam benim sayın bakanım" diye karşılık verdiğini belirterek, "Eğer 10 yaşındaki bir genç 'aradığınız adam benim' diyorsa 'artık surda gedik açılmış, fetih yakındır" dediğini kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu 28 Şubat Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title