Haberler

Başbakana Büyükerşen'den Tülomsaş Yanıtı

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, kenti dün ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım'ın, kendisini tramvay ihalesini yabancılara vermesi ile eleştirmesine yanıt verdi.

Başbakan Binali Yıldırım dün Eskişehir'i ziyaret ederken toplu açılış ve iftar programına katıldı. Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasının bir bölümünde "TÜLOMSAŞ, 2018'de yerli ve milli hızlı treni de yapan ve bir ilki başaran bir kuruluşumuz olacak. TÜLOMSAŞ, Eskişehir'in yüz akı olmaya devam ediyor. Eskişehir'de TÜLOMSAŞ bunları yaparken Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı da yabancılardan tren setlerini, parçalarını almaya devam ediyor. Paraları da tıkır tıkır yabancılara vermeye devam ediyor. Bunu da Eskişehirliler bilsin istiyorum" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen bugün yaptığı yazılı açıklama ile Başbakan Yıldırım'a yanıt verdi. Büyükerşen yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tramvay alım ihalesi açmıştır. Bu ihale yerli yabancı bütün tedarikçilere açıktır. Yani TÜLOMSAŞ da bu ihaleye teklif verebilir. Ayrıca Sayın Başbakan'dan ilk Konya ziyaretinde Konya Büyükşehir Belediyesi'ne, Konya'ya en son alınan tramvayların TÜLOMSAŞ dururken neden Çek Cumhuriyeti'nden alındığını, 120 milyon Euro'yu Çek Cumhuriyeti'ne neden tıkır tıkır ödediğini sormasını rica ediyoruz. Sayın Başbakanın kulaktan dolma bilgilere dayalı olduğu açık olan bu sözlerine karşı söyleyecek çok sözümüz var. Ancak yerli sermaye konusunda çok hassas olduğunu söyleyen Sayın Başbakanın da okuduğunu tahmin ettiğimiz bir köşe yazısına, hatırlaması için burada tekrar yer veriyoruz. Hatırlatırken de soruyoruz. Yüz akımız dururken neden yabancılara?"

Başkan Büyükerşen yazılı açıklamasına, Yılmaz Özdil'in 24 Ağustos 2012 tarihli Hürriyet Gazetesi'nde yayımlanan ve demiryollarını konu alan 'Ne ördün filan...' başlıklı yazını ekledi.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Eskişehir Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title