Haberler

Başbakan: Yurt Yangınıyla İlgili Meclis'te Araştırma Komisyonu Kurulacak

Güncelleme:

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki yangın faciasıyla ilgili Mecliste araştırma komisyonu kurulacağını açıkladı.

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki yangın faciasına ilişkin, TBMM'de konuyla ilgili araştırma komisyonu kurulduğunu açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Adana'daki kız öğrenci yurdunun yanmasına ilişkin, "Bugün TBMM'de bir araştırma komisyonu oluşturmak suretiyle konunun bütün yönleriyle değerlendirilmesi ve buna benzer yurtlarda alınması gereken tedbirler tespit edilecek" dedi.

"SORUMLULAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAK"

Başbakan Binali Yıldırım konuyla ilgili şunları kaydetti:

Milletimiz bilmelidir ki bu olay aydınlatılacak ve sorumlular en ağır şekilde hesabını verecektir. Bugün TBMM'de araştırma komisyonu oluşturarak konuyu araştıracak ve tedbirleri etraflıca tespit edecek. Olayı duyar duymaz bakanlarımızı gönderdik, gerekli incelemeyi yaptık. Ümidimiz ve emelimiz bu ve buna benzer acıları yaşamamak.

14 KİŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Yaşanan facianın ardından ihmal iddiaları gündeme gelmişti. Yangınla ilgili soruşturmayla ilgili 3 savcı görevlendirilmiş, Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan özel öğrenci yurdundaki yangınla ilgili 14 kişi hakkında gözaltı kararı vermişti.

BİLİRKİŞİ RAPORU: KAPININ KOLU YOK

Facianın yaşandığı yurt yangınıyla ilgili bilirkişi ön raporu açıklandı. Aladağ Cumhuriyet Başsavcılğı'nın hazırlattığı bilirkişi raporunda, yaşamını yitirenlerin, yangın merdiveni kapısının kolu olmadığı için dışarıya çıkamadıkları, yangına binanın ikinci panosundaki şartellerin eskimiş olması ve kaçak akım rolesi bulunmamasından kaynaklandığı görüşü yer aldı. İş güvenliği uzmanı bilirkişisi de binanın 1'inci katındaki yangın merdivenin kapısının plastik yapıya sahip PVC şeklinde olduğu, yangın kapısının dışa açılır şekilde yapıldığı, ancak kapı kolları olmadığından ve kapı açılamadığından kurtulan kimsenin olmadığı görüşünü ortaya koydu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title