Haberler

Başbakan Yıldırım: "Terör Örgütlerinin Ortaya Çıkmasının Sebebi Bölgesel Sorunlardaki Çözümde...

Başbakan Binali Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü’nde gerçekleştirdiği konuşmada, “PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, EL Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerinin ortaya çıkmasının sebebi bölgesel sorunlardaki çözümde yaşanan gecikmedir.

Başbakan Binali Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nde gerçekleştirdiği konuşmada, "PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, EL Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerinin ortaya çıkmasının sebebi bölgesel sorunlardaki çözümde yaşanan gecikmedir. Bu gecikmeler daha sonra telafisi oldukça zor sorunları da beraberinde getiriyor" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nde bir konuşma gerçekleştirdi. Başbakan Yıldırım, Rusya- Türkiye ilişkilerinin iki ülke arasında olan ilişkiler olmadığını bildirerek, "Bölgemizi de çok yakından ilgilendiriyor. bu coğrafyaya biz karar ermedik ama bu coğrafyanın geleceğinin nasıl olacağına biz karar verebiliriz. Karadeniz, Akdeniz, Kafkaslar, Ortadoğu, Türkiye'yi merkez alsanız 3 saat uçuşta 56 ülkeye ulaşıyorsunuz. Bu bölgedeki bir yıllık gayri safi hasıla 30 trilyon dolar. 1 buçuk milyar üzerinde insan yaşıyor. Dünyanın en hareketli bu bölge. Doğu ile Batı'nın buluştuğu yerler, medeniyetlerin buluştuğu, ticaretin güzergahı olan bir bölge. Dolayısıyla tarih boyunca bu bölge hep hareketli olmuş" dedi.

Bir dönem Doğudan batıya, batıdan doğuya göç yaşandığını ve her iki durumda da bu bölgeden geçildiğini kaydeden Başbakan Yıldırım, "Bölgenin özelliği dolayısıyla biz Rusya ve Türkiye olarak çok önemli görevimiz var aynı zamanda sorumluluğumuz var. bugün artık dünyadaki bütün ülkeler birbirine bağımlı" ifadesini kullandı. Bölgesel sorunlara ilgisiz kalınması halinde sorunlar alanının genişleyip küresel soruna dönüşebileceğini belirten Başbakan Yıldırım, "PKK terör örgütü, DEAŞ terör örgütü, EL Kaide, Boko Haram gibi terör örgütlerinin ortaya çıkmasının sebebi bölgesel sorunlardaki çözümde yaşanan gecikmedir. Bu gecikmeler daha sonra telafisi oldukça zor sorunları da beraberinde getiriyor. Türkiye-Rusya ilişkilerinde diğer ülkelerde olmayan başka şeyler de var. Özellikle enerji alanında Türkiye-Rusya arasında fevkalade bağımlılık var. Özellikle enerji güvenliği bakımından Mavi Akım, Batı Akım'ı, şimdi devreye alacağımız Türk Akımı nükleer enerji alanındaki işbirliğimiz ilişkilerimizin geleceğiniz de şekillendiriyor. 2023'e Cumhuriyetin 100. yılına giderken Rusya ile Türkiye'de inşa edilecek Türkiye'deki ilk nükleer enerji elektrik santralini devreye almış olacağız. Diğerleri de devam edecek. Karadeniz'i çevreleyen 8 tane ülke var. Bu ülkeler arasında bir Karadeniz Çevreyolu projemiz var. Karadeniz Ekonomik İşbirliği çerçevesinde bin 400- bin500 kilometresi Türkiye sınırlarında kalıyor bunun tamamını bitirdik. Gürcistan sınırından Sakarya'ya kadar bütün çevreyolunu 2 gidiş 2 geliş olarak tamamladık. İzmit-İstanbul araısnda küçük bir bölüm kaldı. Onu da üçüncü köprüsünün bir devamı olarak yapıyoruz" açıklamasını yaptı. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Binali Yıldırım Moskova Türkiye PKK Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title