Haberler

Başbakan Yıldırım Şehit Aileleriyle İftarda Bir Araya Geldi

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında ilelebet yaşamaya devam edeceğini belirterek "Aziz şehitlerimize buradan söz veriyoruz, 81 vilayetimizle 79 milyon insanımızla daima bir olacağız, daima birlikte Türkiye olacağız. Türkiye demokrasiden, hukuktan, birlik ve beraberlikten medeniyet yürüyüşünden asla vazgeçmeyecek.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında ilelebet yaşamaya devam edeceğini belirterek "Aziz şehitlerimize buradan söz veriyoruz, 81 vilayetimizle 79 milyon insanımızla daima bir olacağız, daima birlikte Türkiye olacağız. Türkiye demokrasiden, hukuktan, birlik ve beraberlikten medeniyet yürüyüşünden asla vazgeçmeyecek. Bu bizim ecdadımıza, şehitlerimize, sizlerin şahsında milletimize olan sözümüzdür." dedi.

Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İzmir Valiliğinin bir otelde şehit aileleri için düzenlediği iftar programına katıldı.

İftar sonrası yaptığı konuşmada Yıldırım, şehitlerin aziz hatıralarının kendilerine yüklediği sorumluluğu artırdığını, o sorumluluğun da terörü Türkiye'nin gündeminden çıkarmak olduğunu belirtti.

Şehitlerin tam huzura kavuşmasının bu topraklardan terörün kökünün kazınmasına bağlı olduğuna dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"Herkes emin, rahat olsun ki terör Türkiye'nin gündeminden çıkacaktır. 32 yıldır bizi meşgul eden bu anlamsız terör belası artık Türkiye'nin gündeminde kalmamalıdır. Barış ve huzur ülkemizin her köşesinde egemen oluncaya kadar bu operasyonlar da sürmeye devam edecek. Her vatandaşımızın yüzünün güleceği, doğuyla batının, kuzeyle güneyin kucaklaşacağı günleri inşallah hep birlikte göreceğiz. Bu milletin onurlu yürüyüşüne kasteden hiçbir plan Türkiye'yi, Türk milletini bu mukaddes yolundan asla döndürmeyecektir. Suç işleyen, cinayete ortak olan herkes mutlaka adalet önüne çıkarılacaktır.

Bu vesileyle belirtmek isterim ki çok yönlü yürüttüğümüz çalışmalar her geçen gün netice almaya başlamıştır. Terörü, terör örgütlerini taşeron olarak kullanan ülkelere de buradan bir mesajım var. Biz bu terörü halledeceğiz ama siz bunlara destek verdiğiniz için bir gün bu büyük milletin yüzüne bakamayacak hale geleceksiniz."

"Hesabı lime lime burunlarından gelinceye kadar verecekler"

Ankara Kızılay'da otobüs bekleyen masum insanları, İstanbul Vezneciler'de dükkanını açmaya başlayan güzel insanları canlı bombalarla katleden teröristlerin hiçbir insani değerin savunucusu olamayacağını vurgulayan Başbakan Yıldırım, "Onlar unutmasın ki insanları canlı bomba olarak öldürenlerin cenazesine katılıp adeta Türkiye'ye meydan okumaya çalışanlar da bunun hesabını elbette lime lime burunlarından gelinceye kadar vereceklerdir. Milletimiz, vatandaşlarımız en kısa zamanda hiçbir değer gözetmeyen bu cinayet şebekelerinin bertaraf edildiğini mutlaka görecek." diye konuştu.

Teröre verilecek en güzel cevabın İzmir'de bir araya gelen bu birlik, kardeşlik iklimi olduğunu dile getiren Yıldırım, "Türkiye 78 milyon vatandaşıyla, tek vatan, tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında ilelebet yaşamaya devam edecektir. Aziz şehitlerimize buradan söz veriyoruz, 81 vilayetimizle 79 milyon insanımızla daima bir olacağız, daima birlikte Türkiye olacağız. Türkiye demokrasiden, hukuktan, birlik ve beraberlikten, medeniyet yürüyüşünden asla vazgeçmeyecek. Bu bizim ecdadımıza, şehitlerimize, sizlerin şahsında milletimize olan sözümüzdür." ifadelerini kullandı.

Şehit ailelerinin sıkıntılarıyla hemhal olup her türlü ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlamanın, her zaman yanlarında olmalarının kendileri için şeref, görevlerin en yücesi olduğunu ifade eden Yıldırım, şehitlerine emanetine asla halel getirmeyeceklerini, şehit ailelerinin her birinin meselesinin kendi meseleleri olduğunu, gece gündüz onların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

İzmir'e borcunun bulunduğunu, çünkü 79 milyonun sorumluluğunu almasına vesile bir kent olduğunu dile getiren Yıldırım, birlik ve beraberlik içerisinde hem İzmir'e hem ülkeye, çocukların, gelecek kuşakların kendilerinden beklediği hizmetleri yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Sorunları torunlara bırakmayacaklarını, Türkiye'yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine, onun da ötesine çıkarmak için canla başla milletçe çalışacaklarını vurgulayan Yıldırım, 30 Haziran'da İstanbul-İzmir arasını 3 saatin altına düşürecek büyük projenin, Osmangazi Köprüsü ve 40 kilometrelik otoyolunun açılışını gerçekleştireceklerini, adım adım İstanbul'un İzmir'e yaklaştığını kaydetti.

İzmir için üçüncülüğü kabul etmediklerini, İstanbul'un 34, İzmir'in 35 olduğunu, hedeflerinin İzmir'i İstanbul'la yarıştırmak olduğunu dile getiren Yıldırım, "Bunu İzmir başarır. Çünkü İzmir işgali gören, işgale başkaldıran ve bağımsızlığın, modern Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının ilan edildiği şehirdir. Onun için İzmir'e yerel yönetimlerimizle el ele vererek İzmir'imizi Türkiye'nin parlayan yıldızı yapmaya, Avrupa'nın dünyaya açılan kapısı yapmaya hep birlikte gayret edeceğiz." dedi.

İftar yemeğini düzenleyen İzmir Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına teşekkür eden Yıldırım, herkesin ramazan ayını kutladı.

Bugünlerde sınavlara giren öğrencilere de zihin açıklığı dileyen Yıldırım, yarının Babalar Günü olduğunu anımsatarak, "Bazılarımız Babalar Günü'nü buruk yaşayacağız. Babaları olmayanlar, babaları olanlar kadar şanslı olmayacak ama bugünümüzde dayanışmanın, sevginin, kucaklaşmanın ramazan ayıyla birlikte acıları azaltacak en büyük iş olduğunu bir kez daha hatırlayalım" şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım, ramazanın ülke ve millet için kardeşliğe vesile olmasını temenni etti.

Binali Yıldırım'ın iftar masasında Diyarbakır'ın Lice ilçesinde şehit olan Halil Zilan Çelik'in eşi Suna ve babası Mehmet Çelik, Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan Cebrail Aksöz'ün kardeşi Mikail Aksöz ve annesi Döne Çankaya ile Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit olan Tolga Topçuoğlu'nun eşi Aysun ve 11 aylık çocukları Utku Baran Topçuoğlu da yer aldı.

Başbakan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da eşlik etti.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Binali Yıldırım Semiha Yıldırım İzmir Valiliği İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title