Haberler

Başbakan Yıldırım: Operasyondan Başka Çare Kalmamıştı

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, Suriye'de IŞİD'e yönelik operasyonla ilgili, "PYD ve YPG sınırımıza dayandığı için bu adımları atmaktan başka çaremiz kalmadı" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Harekatı'nın ardından Habertürk Televizyonunda canlı yayına katıldı. Suriye'ye yapılan operasyonu değerlendiren Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

"Bölgede terör gruplarının mahallinde etkisiz hale getirme kararına vardık. Burada esas itibariyle zamanlamada bununla ilgilidir. DAEŞ'liler buradan çıkarılınca kuzeye, Cerablus'a geldiler. Bu sefer bizim bu tarafa saldırmaya başladılar. Bir yandan da onların arkasından PYD-YPG unsurları da gelmeye başladı ve ciddi anlamda sınırlarımızda tehdit oluştu.

Bunun üzerine böyle bir harekatı yapmaya karar verdik. Gerekli yerlerle görüşmeler yapıldı ve operasyon başladı. Operasyonun zamanlaması tamamen oradaki durumun gittikçe kritik hale gelmesiyle ilgilidir. Barzani ya da ABD Genel Başkanı'nın gelmesiyle yorumlamak farklı olur. Öyle bir şey yok"

"ABD konuyla ilgili çünkü Cerablus'un geri alınması konusunda etkin rol oynadılar. Mücadele başlarken bize verilen söz vardı. PYD ve YPG unsurları Fırat'ın batısına geçmeyecek dendi. Bunlar da geçince, bizim sınırmıza doğru gelip bir yandan da Afrin tarafına doğru hareket ettikleri için burada bu adımları atmaktan başka çare kalmadı"

"BUNU ASLA KABUL EDEMEYİZ"

"Kendi sınırlarımızı emniyet altına almak açısından ve herhangi bir füze, roket atışlarından dolayı can ve mal kaybı olmaması için böyle bir şey yaptık. Bir yandan da DAEŞ'in bölgeden çıkartılması, ondan doğan boşluğu da PYD-YPG doldurmaması için operasyon yaptık. Bunu asla kabul edemeyiz. Bunu önlemek için yaptık."

"Rejim muhalifleri kontrolü aldılar. Baştan beri Suriye'e taraflar var. Terör örgütleri, rejim ve rejim muhalifleri birbirleriyle çatışıyor.

Ayrıca ABD ve ona bağlı koalisyon güçleri var. Bir de Rusya sisteme dahil oldu. İran bir şekilde işin içinde. Dolayısıyla işin içine karışan çok ülke var. Ana mantık da DAEŞ'le mücadele etmek, Suriye'nin gelecekte toprak bütünlüğünü bozmadan bütün etnik grupları, Kürt, Arap hepsinin birlikte yaşayacağı Suriye inşa etmek. Böyle bir hedef var. Bu hedefin gerçekleştirilmesi için gereken çabayı gayreti gösteriyoruz. İran da bu yönde çalışmalarımız var. ABD'ye telkinlerimiz var.

Rusya'ya bu meseleyi Cumhurbaşkanımız açtı. Bölgede barışın gelmesi için etkin rol almasını istedi. İran'la bu konuda benzer düşünceleri paylaşıyoruz. İran da istikrarın sağlanmasını istiyor. O bakımdan birçok ülke aynı düşündüğüne göre, artık bundan sonra yapılması gereken bu düşünceleri hayata geçirmek"

"HER ETNİK GRUP DEVLET KURARSA BETER OLUR"

"Türkiye açısından olmazsa olmaz, Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. PYD'nin bizim için PKK'dan farkı yok. PYD ile birleştiler ve orada sürekli alan genişletmeye çalışıyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değil.

Her etnik grup devlet kurarsa bugünkünden beter olur. Hiçbir sorun çözülmeyeceği için başa döneriz. Bedeli de biz ödüyoruz. 3 milyondan fazla memleketinden olmuş Suriyeli var. Bu insanların da bir an önce normal hayata dönmesi gerekiyor"

"ABD CERABLUS'UN ALINMASINDA ETKİN ROL OYNADI"

"ABD konuyla ilgili çünkü Cerablus'un geri alınması konusunda etkin rol oynadılar. Mücadele başlarken bize verilen söz vardı. PYD ve YPG unsurları Fırat'ın batısına geçmeyecek dendi. Bunlar da geçince, bizim sınırımıza doğru gelip bir yandan da Afrin tarafına doğru hareket ettikleri için burada bu adımları atmaktan başka çare kalmadı"

"300 TANE OLAYI ENGELLİYORSUNUZ, BİR TANESİ KAÇIYOR"

"Başka ilçelerde tehdit yok. Tedbiren boşaltımlar var. Beklenmedik karşı saldırı olursa herhangi bir can kaybı olmasın diye tedbiren yapıldı. DAEŞ olsun PKK olsun yoğun bir şekilde bir takım ses getirici terör eylemleri yapma kararları olduğunu kaynaklar belirtiyor. Biz de tedbirimizi alıyoruz. 300 tane olayı olmadan engelliyorsunuz, bir tanesi kaçıyor ama o 300 olay hiç konuşulmuyor. O bir tanesi canımızı yakıyor. İki gün önce Gaziantep'te olan olay gibi. Maalesef terör örgütlerinin hiçbirinin kutsalı yok. Ölçüsü yok. Bunlar birbirleriyle de paslaşıyorlar. Şu eylemi sen yap, bunu ben yapayım diye."
"Çocuklarımızla ilgilenelim. Çocuklarımıza sahip çıkalım. Onlar bizim geleceğimiz. Aksi halde hiç tahmin etmediğimiz şekilde, günün birinde büyük bir tehlikeyle karşılaşabiliriz"

"ESED EN BÜYÜK TEHDİTİ İSRAİL GÖRDÜ, TEK KURŞUN ATMADILAR"

"6 ayı neye göre söylüyoruz ona açıklık getirelim. Suriye'de 6 seneye yaklaştık. Zaman geçtikçe iyi olacağına daha kötü oldu. 500 bin insan ne için öldü? Anlamsız bir savaş için. Bashar Esed en büyük tehditi İsrail gördü. Tek bir kurşun bile atmadılar. Yıllarca biriktirdiği silahı kendi vatandaşı üzerinde kullandı. Suriyeliler o yoksulluk içinde alınan silahların kendilerine döneceğini düşündüler mi? Düşünmediler. Aynı şekilde Türkiye'de. Bizim silahlarımızı bu FETÖ'cüler, hainler, vatandaşın üzerine çevirmekten asla geri durmadılar."

"BUNUN SONU YOK"

"Bunun bedelini oradaki sivil insanlar ve Türkiye ödüyor. Bedel ödemeyen ülkeler, buradaki yükün ağırlığını asla anlayamazlar. Biz, başta İran, Rusya, ABD olmak üzere diyoruz ki, artık bu kanı durduralım ve burada Suriye'nin artık istikrara kaosun ve bu savaş ortamı sona ersin. DAEŞ'le mücadele ediyoruz eyvallah. DAEŞ'i hallettik. Bu sefer YPG çıkacka, PYD çıkacak. Bunun sonu yok ki. Burada irade koymak zorundayız. Biz bütün muhattaplarımıza etnik temele dayalı bir yönetim kurulmamalı diyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğü sağlanmalı. Araplar, Kürtler, Nusayviler. Hak ettikleri şekilde temsil edilmeliler. Bu sonucu almak mümkün."

"ÇÖZÜM ÜRETİLECEKSE REJİMİ YOK SAYAMAYIZ"

"Rusya Esed'le birlikte hareket ediyor. DAEŞ'le mücadelede ABD başı çekiyor, biz yardım ediyoruz. Kalıcı çözüm için Esed'in sistemde geleceğini görmüyoruz. Ancak başlangıçta istesek de istemesek de Esed taraflardan bir tanesi. Çözüm üretilecekse rejimle de, rejimi de yok sayamayız, onlarla da bir araya gelip Suriye'nin paydaşları çözüm üretmeli. Esed mücadele ediyor, kendi halkına saldırıyor. E ona destek verenler var. Bir de muhaliflere destek veren var. Bir kör dövüşüne döndü. Bunu devam ettirmenin büyük bedeli var. O bedel insanlardır. Hayatlarını yitiriyorlar, bütün kaynaklarını kaybediyorlar. Bu artık bölgesel ve küresel bir soruna dönüşüyor. Bu yönde atılacak adımlara öncelik veriyoruz. Başta İran, Rusya olmak üzere bütün tarafları bir araya gelip çözümde birleşmenin gayretini veriyoruz"

"FETÖ KONUSUNDA GERİ ADIM ATMAK YA DA VAZGEÇMEK GİBİ BİR ŞEY OLAMAZ"

"ABD ile Türkiye arasında 1979'da imzalanmış bir anlaşma var. Adli yardım ve suçluların iadesine ilişkin anlaşma. Diyelim ABD'nin istediği birisi varsa biz vereceğiz, eğer ABD'de bizim istediğimiz biri varsa verecek. Bu yargı kararıyla oluyor. Türkiye'de de ABD'de de aynı oluyor. Burada konu FETÖ'nün başı Fethullah Gülen. Biz bunu talep ediyoruz. 15 Temmuz'dan önce talep ettik. 17 Aralık'tan sonra bunun bir terör örgütü olduğu Milli Güvenlik Kurulu'nca da karara bağlandı. Delilleriyle birlikte ABD'ye sunuldu. Ancak o kadar çok döküman var ki işin içinden çıkamadılar, destek istediler. Biz de gelin anlatalım dedik. Heyet geldi. Bizim savcılarımızla görüştüler, konuştular. İstedikleri her şey verildi. Sordukları cevaplandırıldı. İade sürecinin hızlandırılması için yapıldı. Bu gelişlerinde 15 Temmuz olayı da dahil oldu. İtiraflar, ortaya çıkan belgeler net bir şekilde görüldü ki darbenin arkasında Fethullah Gülen var. ABD'ye düşen hukuki süreci başlatıp, aramızda sorun olan bu terör örgütünün başını Türkiye vermek. Bu konuda asla geri adım atmak ya da vazgeçmek diye bir şey olamaz"

"ABD'YE GEREKEN MESAJI VERDİĞİMİZİ ANLAYABİLİRSİNİZ"

"ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'in "Türkiye'nin en iyi dostu biziz" açıklamalarının arka planı var. Görüşmelerde aramızda geçen diyaloglar var. Onları anlatmıyım. Gereken mesajı verdiğimizi anlayabilirsiniz. FETÖ yüzünden ne kadar büyük sıkıntı içinde olduklarını gösteriyor. Ülkelerinde olmasından memnun değiller. Türkiye'nin dostluğunun bu örgüt başından daha değerli olduğunu biliyorlar."

"BAZI AB ÜLKELERİNİN PUSULALARI ŞAŞTI"

"ABD ile Türkiye'nin ilişkileri çok köklü. 1950'den sonra ilişkiler hep gelişerek devam etmiş. Hem askeri hem ekonomik alanda beraberdik. ABD AK Parti iktidarıyla birlikte, Avrupa Birliği'ne de Türkiye'nin tam üye olması için çok gayret etti. Şu anki düşüncesi de aynı. Ama Avrupa Birliği'ndeki bazı ülkeler, tamamı demiyorum, bazıları darbe girişiminde biraz pusulaları şaştı. Farklı şeyler söylemeye başladılar. Sonunda gerçeği gördüler. Geçen hafta 5 tane ülkeden bakanlar geldi. Bu hafta yine geliyor. Avrupa Parlamentosu'nun temsilcilerini kabul ettik. Nasıl anlaşıldı? Üzerinde durmak lazım. Olayın vehameti, darbenin sonuçları daha iyi görülünce Avrupalılar burada ciddi bir şey olduğunu gördüler. Darbeden sonra Türkiye'de kutuplaşma olacak, millet birbirine düşman olacak beklediler. Böyle bir şey olmadı. Bütün partiler, esas itibariyle iki büyük parti milletten ve hükümetten yanayız dedi. Meşru hükümeti ortadan kaldırmaya yönelik bir iştir yanınızdayız dediler. Yenikapı'da üç büyük parti bir araya geldi. Türkiye'nin 79 milyon olarak bir ve beraber olduğu, kenetlendiği, teröre en kuvvetli şekilde karşı koyduğunu dünyaya gösterdi. Batı da başka ülkeler de yanlışlarını gördüler. Ve Türkiye ile ilişkileri geliştirme sürecine girdiler"

"MISIR'LA İLİŞKİLERİN NORMALLEŞMESİ LAZIM"

"İran'da her konuda, gerek terörle mücadele, gerek Suriye'deki sorunların çözülmesi, gerek ikili ilişkilerin geliştirilmesi konularında önemli kararlar alacağız. Mısır halkıyla, Türk halkı kardeştir. İnanç, kültür, bölge yoluyla ortak değerlerimiz var. Dolayısıyla Mısır'la ilişkilerimizi düzeltmek zorundayız. Böyle devam edemez. Mısır için de bizim için de böyle devam edemez. Siyasi bakımdan sıkıntımız var. Darbe olunca bütün dünya adeta darbeyi alkışladığı zaman, bu bir darbedir, seçilmiş hükümetin alaşağı edilmesidir diye tek başına duran Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Bu durum ilişkileri geliştirmeye mani değildir. Özellikle ekonomik, kültürel ilişkiler başlayıp işin Mısır'da da normalleşmesi lazım. Bu normalleşmenin herkese faydası var."

"TÜRKİYE'SİZ NATO DÜŞÜNÜLEMEZ"

"NATO ile ilişkiler daha iyi. Gittikçe iyiye gidiyor. NATO'nun biz hemen hemen en eski üyelerinden biriyiz. NATO kurulduktan kısa süre dahil olduk. Dolayısıyla Türkiye'siz NATO düşünülemez. NATO, Türkiye ile ancak güçlü hale gelebilir. Dünyanın üçüncü güçlü silahlı gücü olan Türkiye, NATO için teminattır. O bakımdan ilişkileri bozacak bir neden de yok. Darbeye NATO'nun olur vermesini mi bekleyeceğiz? Böyle bir şey düşünülebilir mi? NATO'nun görevi üye ülkelerin güvenliğini korumak, demokratik rejime karşı kalkışma olduğunda gerekli duruşu göstermek"

"ESENDERE KAPILARINI TEKRAR AÇACAĞIZ"

"Barzani ile ilişkilerimiz gelişti. PKK konusunda bizimle aynı endişeleri duyuyor. PYD ile birleşerek alan genişletmesi, Kuzey Irak'ın sorunlarından biri. Ekonomik sıkıntı yaşıyorlar. Bu ilişkierl daha da güçlendirmek, enerji başta olmak üzere, Habur'un doğusunda Esendere kapılarını da tekrar açacağız. Orada yaşayan vatandaşlarımızı rahatlatacağız. Kapı olmayınca kaçak yollardan giriş yapılıyor. Teröristle sivili ayırt etmek zor oluyor. Bölgedeki vatandaşın sıkıntılarını çözeceğiz."

"TERÖR ÖRGÜTÜNE PABUÇ BIRAKMADILAR, BAYRAĞA SAHİP ÇIKTILAR"

"PKK şehirleri işgal etmeye kalktı. İnsanların evlerini başlarına yıktılar. İnsanları tercihe zorladılar. Ya bizden yana olcaksın, ya TC'den yana olacaksın dediler. Bölgedeki insanlar da sizden yana olmuyoruz diyerek bölgeyi terk ettiler. Biz ne ihtiyaçları varsa halledeceğiz. Yıkılıan evler yeniden yapılacak. Gençlere her türlü iş, eğitim imkanı sağlanacak. Terör örgütüne pabuç bırakmadılar, bayrağa sahip çıktılar, Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmesine karşı çıktılar. Şükran duyuyoruz. Bütün 79 milyona şükran duyuyoruz. 15 Temmuz'da destan yazdı bu millet. Sadece İstanbul, Ankara, İzmir, Edirne'de değil, Hakkari'de de, Iğdır'da, Diyarbakır'da herkes ülkesine sahip çıktı"

"KAÇTIKLARI YERE KADAR KOVALAYACAĞIZ"

"Terör bizim en büyük baş ağrımız. 40 yılı aşan süredir terörle mücadele ediyoruz. Zaman zaman azalıyor ama hep gündemimizde. terör örgütünün çukur siyasetiyle vatandaş gerçek niyetini gördü. Bölgede yaşayan vatandaşlarla el birliği yaparak Türkiye'nin gündeminden çıkarmamız lazım. İşgal ettikleri yerleri geri aldık. Kırsalda mücadeleyi sıklaştırdık. Kaçtıkları yere kadar kovalayacağız. Bu mücadele etkin bir şekilde yapıldığı için yavaş yavaş ses getirecek şehirlerdeki eylemleri planlıyorlar. Elazığ bir ilk evet. Gaziantep'te daha önce de olmuştu ama Elazığ'da ilk kez oldu. Orada da böyle bir aracın fark edilmesine rağmen patlama oldu. Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da polis içerisindeki FETÖ'cüleri temizlemekle meşgulüz. Şundan emin olamayız, burada da hainlik yapanlar maalesef olayların önlenmesinden ziyade kayıtsız kalanlar olabilir. Onları da gözden ırak tutmuyoruz. İki mücadeleyi birden yapıyoruz."

"GAZİ MUSTAFA KEMAL VE ARKADAŞLARI BİZE BİR HEDEF KOYDU"

"Mutlaka milletimizi bu beladan kurtaracağız. Biraz canımız yanacak. Ama bu ülkenin istiklalinin bedeli var. Bu ülkeyi bize bırakan Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları bize bir de hedef koydular. Muasır medeniyletler seviyesine çıkmak. Türkiye son 15 yılda yaptıklarıyla bunun gayreti içerisinde. Bu hedefleri yavaşlatmak için bazı üst akılların, dış güçlerin de desteği ile terör örgütleri hızımızı kesmeye çalışıyor. DAEŞ'le de, PKK'yla da, DHKP-C ile de aynı şekilde mücadele edeceğiz"

"TERÖR ÖRGÜTÜ İLE ÇÖZÜM OLMAZ"

"Çözüm süreci diye bir şey yok. Çözüm milletle. Terör örgütü ile çözüm olmaz. Katiyyyen. Askeri şehit eden, polisi şehit eden canilerle neyi çözeceğiz? Kiminle çözeceksiniz? Terör örgütünün baskısından kurtulamayan parti ile mi çözeceksiniz? Onlar da bölgeyi temsil etmiyor. Onlara oy veren vatandaşların büyük bir hayal kırıklığı var. Biz ülkemizi, sınırlarımızı korumak için Cerablus'a operasyon başlattık. Herkes, ABD'si, MHP bu işi destekliyoruz diyor. HDP ne diyor? HDP, 'bu bir işgaldir' diyor. Ne işgali kardeşim? Bırakalım Türkiye'yi mi işgal etsinler? HDP safını belirlemiş gözüküyor. Terör örgütlerinin yanında duruyor. Varsın tercih etsin. Millet bize yeter."

"YENİKAPI RUHU DİYE BİR YENİ SÜREÇ BAŞLADI"

"Bizim gücümüzü, Türkiye'nin büyümesine, gelişmesine, milletimizin birbiriyle kucaklaşmasına ayırmamız lazım. Ana konular başta olmak üzere ülke menfaatini ilgilendiren her alanda biz iktidar partisi olarak muhalefetle iş birliğini sürdürmeye kararlıyız. Bunun Türkiye'nin geleceği olduğunu biliyoruz. Vatandaşlar da memnunlar. Darbe konusunda kafaları karışanlar, bir şey gördüler. Bu darbe Recep Tayyip Erdoğan biraz daha konumunu güçlendirmek istediğindne tezgahladı diyenler oldu. bunu da ona söyleten FETÖ'nün başı. Bunu ciddiye alıp telaffuz edenler oldu. Ama ne oldu? Milleti gördüler. Millet kenetlendi O gün meydanlarda MHP'lisi de vardı, CHP'lisi de vardı, başka partiler de vardı. Herkes bir oldu. Siyasi ayrışmayı, çatışmayı kenara bıraktık. Bu Yenikapı'ya kadar taşındı. Yenikapı ruhu diye yeni bir süreç başladı. Bu süreç birlik, beraberlik, ülkeye ve bayrağıa sahip çıkma, ülke düşmanlarına karşı tavır alma. Bu operasyonu yapıyorsa birlik ve beraberlik sayesinde yapıyoruz. MHP destekliyorum diyor. Bir de not veriyor. Bu operasyonlar iyi güzel de DAEŞ'e yoğunlaşırken PKK'yı ihmal etmeyin. Bunun için teşekkür ediyoruz. CHP aslında destekliyor."

"BÖYLE BİR ÜLKEYİ HEPİMİZ ARZU EDİYORUZ"

"Gençlerimize daha güzel bir ülke bırakmamız lazım. Bugün biz sorumluluk mevkiisindeyiz, yarın başkası olacak. Onlara bırakacağımız Türkiye daha iyi bir ülke olması lazım. Terörü konuşmayan, kişi başı milli gelirini üst gelir seviyesine taşımış olacak, işsizliği azaltmış olacak, bölge ülkeler üzerindeki itibarı artmış olacak, AB'ye girmiş olacak. Böyle bir Türkiye hepimizin arzu ettiği Türkiye değil mi?"

"DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA YENİDEN YAPILANMA SÜRECİNİ BAŞLATTIK"

"Güneydoğu'da kırsal operasyonlar devam ederken Bakanlar Kurulu'nda bir karar aldık. Doğu ve Güneydoğu'da yeniden yapılanma sürecini başlattık. Ciddi anlamda destekler ve yatırımlar yapılacak. Önümüzdeki bir iki hafta içinde yatırımların temeli atılacak. Bölgede uygulanacak yeni iş sahaları oluşturmaya yönelik çalışmalar olacak. 3 ve 5 yıllık programlar hazırladık. Ayrıca bir de sosyal yönü var bu işin. Sosyal yönüyle ilgili çalışmalarımız da şu an da bütün hızıyla devam ediyor. 20'den fazla il faydalanacak. Amacımız bölgedeki bazı illerin etrafında diğer illerin kümelenmesi ve cazibe merkezi haline gelmesi"

"FETÖ'YÜ TİTİZ BİR ÇALIŞMAYLA AYIKLAYACAĞIZ"

"Bugünden yarına çözülecek bir konu olmadığını bilmesi lazım. Örgüt kapalı kutu. Saydam değil dedi. Bir takım teknolojik altyapı kurmuşlar. Hiç tahmin etmediğiniz akla hayale gelmeyen yöntemler kullanıyorlar. Suçluyu suçsuzu birbirinden ayırmak için çok titiz bir çalışma gerekiyor. Bu sadece memur tarafında değil, yargıda da aynı şey var, orduda da, poliste de, bakanlıklarda, yerel yönetimlerde hatta iş aleminde. Bütün alanları, üniversiteler de buna dahil sızmışlar. Kılcal damarlara kadar girmişler. Bunları titiz bir çalışmayla ayıklayacağız. Zor ve zahmetli bir iş. Yanlış yapma lüksümüz yok. İnsanların mağdur edilme lüksümüz yok. Zaman alıyor ama üstesinden geleceğiz"

"FETÖ VE PKK'NİN BAŞIMIZA BELA OLMAMASI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER VAR"

OHAL'i vatandaşa ilan etmedik, kendimize ilan ettik. Vatandaş işine gücüne baksın. Ekonomi canlanmaya devam etsin. Fransa'dan örnek vereyim. Bir terör olayı oldu OHAL ilan ettiler, 3 kere uzattılar. En son 6 ay daha uzattılar. Bizim ülkemizi yok etmeye çalıştılar. Dolayısıyla aradan geçmiş 1 ay, OHAL uzayacak mı, uzamayacak mı. Dur bakalım. Şu 3 ayı değerlendirelim. OHAL'de ne yapıyoruz? Vatandaşın işine mi müdahale ediyoruz? Her şey eskisi gibi. İlk günden itibaren. Bu FETÖ ve bölücü terör örgütünün Türkiye'nin başına bela olmaması için yapılması gerekenler var. Bu ve buna benzer düzenlemeler var. Bu düzenlemeler de öyle biz yaptık oldu mantığı ile yapılmıyor. Bunlar aynı zamanda çıkar çıkmaz meclise gönderiliyor. Meclis bunları görüşecek, hatta başladı ara verdi. Ekim'de devam edecek. Hepsi meclis onayından geçecek. Yapılan iş, sadece zamanı etkin kullanmak. Onun dışında normal parlamento çalışmalarındna farklı bir şey bahsetmiyoruz.

"İSTİHBARAT YAPISINI GÖZDEN GEÇİRİYORUZ"

"İstihbaratta bazı sıkıntılar yaşadığımız sır değil. Biliniyor. Türkiye gelişti, teknoloji gelişti. Adam adama istihbarat yeterli olmuyor. Birçok istihbarat şekilleri var. Bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak istihbarat yapısını gözden geçiriyoruz. MİT dış istihbarata bakacak, ancak bu iç dış istihbaratın da birbirleri arasında geçişleri olacak. Silahlı kuvvetlerde geçmişte yaşananlar tekrarlanmasın diye personel istihbaratını öngören birimler olacak. Bu yapı, Başbakan'a, koordinasyon amacıyla da Cumhurbaşkanımıza bağlı hale gelecek. Önümüzdeki günlerde bunu da sonuçlandırmış olacağız"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Habertürk Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title