Haberler

Başbakan Yıldırım: O Akıl Arka Planda Aynı Hacivat Karagöz Gibi Bunları Yönetiyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 9 Eylül Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bunların aklı kendi aklı değil. Bir başka akıl var. O akıl karşımıza çıkamıyor. O akıl arka planda aynı Hacivat Karagöz gibi bunları yönetiyor. Bölücü FETÖ ile 15 Temmuz'dan önce biraya geldiler. Bu darbeyi planladılar" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Merkezi'nde yapılan 9 Eylül Üniversitesi'nin 2016- 2017 akademik yılı açılış törenine katıldı. Yıldırım'a İzmir ziyaretinde eşi Semiha Yıldırım, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile milletvekilleri ve parti yöneticileri eşlik etti. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektönü Prof. Dr. Adnan Kasman tarafından karşılanan Başbakan Binali Yıldırım, saygı duruşu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Konservatuvarı korusunun söylediği İstiklal Marşı'nın ardından üniversiteyi tanıtan filmi izledi. Rektör Prof.Dr. Adnan Kasman, "15 Temmuz'da cumhuriyetimize yapılan darbe girişimi ulusumuzca kahramanca önlendi. Karalık güçleri, korkunç planlarına rağmen ulusumuzun sahip çıkmasıyla geri püskürtülmüştür. Üniversitemize sızmış olanlar temizlendi. Gerekli tedbirlere alındı" dedi. İKİLİ EĞİTİM 2019 YILINA KADAR BİTECEK

Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, eğitime ayrılan ödeneğin arttığını belirterek, "15 Temmuz'da olduğu gibi, sağına soluna bakmadan 'söz konusu vatansa gerisi teferruattır' diyen öğrenciler yetiştireceğiz. Meslek liselerine ağırlık vereceğiz. Yüksek öğretimde kalite kurulunu kuracağız. Her beş yılda bir değerlendirme tabi tutulacak üniversitelerimiz. Üniversitelerimizin sadece sayısını değil, kalitesini de arttırmak istiyoruz. Yine ikili eğitimi de önümüzdeki yıl kaldıracağız. Geçen yıldan bu yana 20 bin derslik yaptık. Demek ki istediğimiz zaman yapıyoruz. Bu ikili eğitimi 2019 yılına kadar bitireceğiz" dedi. İsmet Yılmaz, İzmir'de de öğretmen değil derslik ihtiyacının olduğunu ifade etti.

"ADETA BİR ŞEHİR"

Başbakan Binali Yıldırım, sözlerine eğitim yılının hayırlı olması dileğiyle başladı. 9 Eylül'ün İzmir için çok şey ifade ettiğini söyleyen Başbakan Binali Yıldırım şöyle dedi:

"9 Eylül İzmir'in düşman işgalinden kurtuluş günü ama bununla sınırlı değil aynı zamanda Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandırdığı ve bütün dünyaya yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ilan ettiği gündür. Dolayısıyla bu ulusun ecdadından kalan bu topraklarda yeni bir dönemi başlattığı günün adı, 9 Eylül'dür. Üniversitesi de İzmir'in Ege'nin hatta Türkiye'nin takdirini kazanmış önemli üniversitelerimizden bir tanesidir. Dolayısıyla toplam öğrenci sayısı 80 bini bulan adeta kendi başına bir şehir haline gelmiş önemli üniversitenin öğretim yılı açılışında sizlerle birlikte olmaktan büyük bir heyecan, mutluluk duyuyorum. Kuruluşu çok eski değil 1982. Ancak 9 Eylül Üniversitesi kısa tarihine rağmen çok büyük mesafe kaydetti. 16 fakültesiyle beraber ülkemizin geleceğine gençlerimize çok güzel hizmetler veren bir üniversitesi haline geldi."

"HALKIN DUYGULARINI SÖMÜRDÜLER"

Son 14 yılda AK Parti hükümetlerinin eğitime büyük yatırım yaptığını, eğitim bütçesini geçen 14 yıl içinde 10 kat arttırdıklarını söyleyen Binali Yıldırım, Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinin, Milli Savunma Bakanlığı bütçesini geçtiğini ifade etti. Başbakan Yıldırım, "Bu ne demek? Geleceğe yapılan yatırım tanka, tüfeğe yapılan yatırmadan çok daha iyidir. Taşa toprağa yapılan yatırımdan çok daha önemli. Eğitim olmadan bir şey olmaz. Kavgaların, terörün altında eğitim yetersizliği var. 15 Temmuz'da yaşadığımız FETÖ küresel terör tehdidinin darbe girişiminin arkasında da bu var. İnsanların duygularını, kutsallarını istismar ederek kullanarak, sömürerek insanlığın başına bela olacak bir terör örgüt oluştu" dedi. FETÖ'nün uzun yıllar içinde kurulduğunu da anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Yıllar sürdü. Birden bire olmadı. Peki nasıl bu hale geldi? Çünkü ortak değerlerimizi kullandılar" dedi.

"ŞAKA MI DİYE SORDUM"

Darbe teşebbüs gecesini de anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "O gece olay olduğu zaman İstanbul'daki eve yeni geldim. Bana söylediklerinde 'şaka mı' diye sordum. O arada büyük torunum Sena telaşlı bir şekilde 'dede dede bu askerler bizim değil mi? Niye insanları öldürüyorlar' diye sordu. 11 yaşında, 11 yaşındaki bir çoğunun muhakemesi bu alçak terör örgütünün asker üniformasını giymiş, bu alçaklarda bile yok. Bu vatandaş, millete varını yoğunu vererek ülkemizi dosta düşmana karşı güçlü olsun, tehditlere hazır olsun diye aldığı silahı, uçağı hiç sorunsuzca kaldırıp bu milletin üzerine acımasızca sürerseniz, bu millet gereğini yapar. 15 Temmuz'da da bu milletin kalbindeki düşüncesini, siyasetini, görüşünü bir kenara bıraktı. Ay yıldızlı bayrağını aldı yollara düştü. Memleket söz konusu olunca her şey teferruattır. Türk milleti ne kadar asil olduğunu, bağımsızlığına düşkün olduğunu, büyük Atatürk'ün 'bağımsızlık benim karakterimdir' dediği millet kendisine yakışanı yaptı. Bu alçaklara unutamayacağı bir ders verdi" dedi.

"BİRBİRİMİZ HAKKINDA OLUMLU DÜŞÜNECEĞİZ, SEVECEĞİZ" Türkiye'nin zor bir coğrafyada bulunduğunu da ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün değil tarih boyunca bu coğrafya hep hareketli oldu. Her zaman medeniyetlerin, kültürlerin geçiş bölgesi olmuş. Doğudan batıya doğru, ipek yoları, baharat yolları, yıllarca ticareti doğudan batıya doğru gitmiş. Batıda zenginliklere oluşmuş. Sonra zaman değişmiş, o yollardan batıdan doğuya doğru göçler başlamış. Ülkelerin inişleri var, çıkışları var. Her dönemin kendine has özelikle var ama Anadolulu toprakları buluşmanın çatışmanın merkezinde olmaya devam etmiş. Dün de böyleydi, bugün de böyle gelecekte de böyle. Hayatta kalmamız için çok güçlü olmamız lazım. Nasıl olacak? Bir, beraber, iri, diri, birlikte Türkiye olacağız. Asla unutmayın. Farklılıklarımız elbette var. Ama farklı olmayan bir şeyimiz var. Hepimizin gözünden akan damlaların rengi hep aynı. Onun için acılarımız ortak, acılarımızı azaltacağız. Sevinçlerini başarılarımızı çoğaltacağız. Bunun yolu nereden geçiyor empatiden geçiyor. Biribimiz hakkında olumlu düşüneceğiz, seveceğiz. Karşılıksız seveceğiz. Bayrağımız bizi birleştirecek. En büyük değer olacak. Vatanımız en büyük değer olacak. Millet olma şuuru en büyük değer olacak. Atalarımızın, Atatürk ve arkadaşlarının bize bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti devletimiz en büyük birleştirici özelliğimiz olacak."

"KAPALI SAYDAM OLMAYAN ÖRGÜTTEN BAHSEDİYORUM"

Türkiye'yi bölmeye çalışan çevrelerin bulunduğunu vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, "Ülkemizi zayıf düşürmeye bölmeye çalışan, başımızı ağrıtan meseleler var. 80 yılından beri bölücü terör var. Onlar derken zamanla silahı eline aldılar, meydana çıktılar. Bu ülkenin enerjisini tüketiyorlar ama FETÖ terör örgütü birikimini yaptı, sinsice kendini gizleyerek 40 yıl çalıştı. Bekledi, bir gün ansızın çıktı. Bize diyorlar ki sevgili gençler 'bunlara önlem niye almadınız' güzel bir soru. Bir terör örgütüne önlem nasıl alınır? Eğer silah çekerse, insan öldürürse, huzursuzluk çıkarırsa, toplumu rahatsız ederse yani adını koyarsanız önlemenizi alınsın. Peki ben soruyorum en üst düzey komutanın yanında taşıdığı 20 yıllık özel kalemi, adeta nefes almasını bile hisseden, karargahında, evde yanında olan ofisinde, teftişte yanında olan adam bir gün 'komutanım buraya kadar, sizi tutukluyoruz' derse ne yaparsınız. Bakın nasıl bir örgütte bahsettiğimi lütfen anlayın. Kapalı, saydam olmayan, ilişkileri net olmayan örgütten bahsediyorum. Amaç uğruna her şeyi mubah sayan bütün kutsal değerleri yerle bir eden örgütten, alçak örgütten bahsediyoruz. Zaman zaman sizinle omuz omuza namaz kılan, başkalarıyla farklı bir kılığa girer. Bunun İslamla, insanlıkla hiçbir şeyle alakası yok. Kimse kusurura bakmasın. Bu örgütün, bölücü terör, ülkemizin başını ağrıtan şer odaklarıyla var gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

"HALK CUNTACILARA CONTAYI YAKTIRDI"

Terör örgütlerini bir aklın yönettiğini de söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bunların aklı kendi aklı değil. Bir başka akıl var. O akıl karşımıza çıkamıyor. O akıl arka planda aynı Hacivat Karagöz gibi bunları yönetiyor. Bölücü FETÖ ile 15 Temmuz'dan önce biraraya geldiler. Bu darbeyi planladılar. Görev bölümü yaptılar. Darbenin başarılı sonuçlanmayacağından zerre kadar düşünceleri yoktu. Kaleyi içeriden fethettiklerini düşündüler. Her şey ellerinde, özel kuvvetler, polis içerisinde hatırı sayılır mensupları var. Yargıda oldukça mesafe almışlar. Bürokraside, iş hayatında sivil toplumda her alanda mühhiş bir yol aldıklarını düşünüyorlardı. Daha ne kaldı. Düdüğü çalalım ve ihtilali yapalım hesap bu. Çıktılar meydana fakat bir şeyi unuttular, halkı unuttular, halkı. Halkın gücü, tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılara contayı yaktırmıştır. ve millete bir kez daha ecdadından aldığı bayrağı daha da yükseklere çıkararak dalgalandırmıştır. Onun içi bu aziz milletle her zaman gurur duyacağız. Bir kez daha böyle bir milletin evladı olduğumuz için gururluyuz. Hiç kimse milletimden asla mahcubiyet duymasın Böyle bir millet, dünya tarihinde yok. Tankın önüne yatan, helikopterde gelen kurşuna göğsünü açan, ölümle dalga geçen bayrak için vatana için gözünü kırpmayan 241 kahraman şehidime, vatan savunmasında hayatını veren genç fidanlarımız Allah'tan rahmet diliyorum. Onlar bu ülkeni tapu senetleridir. Bu topraklarda yaşıyorsak şehitlerimize minnettarlık duymamız lazım" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ ÜÇE KATLADIK"

14 yılda Türkiye'de önemli işlere yaptıklarını, tevazuya gerek olmadoığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye, bir Türkiye'ydi üç Türkiye oldu. Üçe katlandı. Türkiye'nin bölgesel kalkınmışlık farkını ortadan kaldırdık. Birbirine yaklaştırdık, uçurumu azalttık. Tamamen yok ettik demiyorum. Örnek vereyim. 2002'de bugün doğu, güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelenin yapıldığı 23 ilimizin kişi başı geliri 750 dolardı. O zaman Türkiye ortalaması 3 bin 200 dolar. Ne kadar fark var 4 kat. Şimdi ne oldu Türkiye ortalaması hemen hemen üç kat arttı 9 - 10 bin dolar bandına geldi. 23 ilimizde milli geliri 5 bin 700 dolara çıktı Kaç kat artmış. 8 kat Türkiye üç kat artmış, bu bölge 8 kat artmış. İşte bu farkları azaltmamız lazım. Kardeşliğimizi geliştirmenin yolu vatandaşlarımızı nerede yaşarsa yaşasın aynı hizmeti görmesi lazım. Bugün Hakkari içinde de geniş bant internet var, İzmir'de de var. Okullar aynı hastane hizmetleri aynı, ulaşım İzmir'de havalimanı var. Yüsekova'da da var. Önceden yoktu Neye rağmen yaptık? biz onlara havalimanı yaparken 99 kere PKK terör örgütü şantiyeyi bastı, inatla karşı çıktılar. Biz de inatla yapmak için karalılığımızı gösterdik, bittikten sonra karşı çıkan PKK'nın siyasi uzantılar en önce onlar kullandılar. Böyle şey olur mu?" dedi.

BU YIL DAĞA ÇIKAN PKK'LI SAYISINI AÇIKLADI

Hizmetin önünün bilinçli olarak kesildiğini de savunan Başbakan Binali Yıldırım, "Oraya hizmet götürmeye çalışıyoruz onu engelliyorlar. Niye engelliyorlar. Belli millete ulaşmasını engelliyorlar. Dağa adam götüremeyen, yol yok okul yol, doktor yok iş yok fabrika yok bunları kullanarak bölücü faliyetlerine lojistik destek sağlayacak. Bunu elinden alınca da hırçınlaşıyor. Sağa sola saldırıyor. 2014 dağa çıkardıkları genç sayı 4 bin 500'ün üzeninde. Bu sene 10 ay içinde 400 civarında gencimizi götürebildiler. Kandıramıyorlar. Gençlerimiz artık geleceğin dağda değil, geleceğin büyük Türkiye'de olduğunu, gelişmiş büyümüş bir ülkede olduğunu gördüler. Bölücü terörle mücedelimiz, operasylonlar bütün hızıyla devam ediyor. Kırsalda şehirde nerde olursa olsun, bütün bu faaliyetleri sona erinceye kadar karalılıkla sürdürülecek" dedi.

"KURUNUN YANINDA YAŞIN YANMAMASI İÇİN AZAMİ ÖZEN GÖSTERİLİYOR" FETÖ'ye karşı da aynı kararlılığın gösterileceğini vurgulayan Başbakan Binali Yıldırım, operasyonlara yönelik gelen eleştirilere kızıp "Bir mağdurluk edebiyatı tutturdular gidiyorlar. Peki darbeyi yapanlar mağdur da, darbeden hayatı kaybedenler, geleceği karartılmak istenen millet mağdur değil mi? Bu ne biçim iştir? Öyle bir şey olabilir mi? Asıl mağdur millettir. Milletin psikolojisi bozuldu. Ülkenin bütün değerlerini yerle bir ettiler. Bunların sorumlularına hesap sorulmayacak mı? Şimdi zamanı mı? Bunların avukatlığına soyunan, darbecilere destek vermek, yeni bir darbe arayışına onları sokmak bu ülkene menfatine değil vatanseverlik hiç değil" dedi. Operasyonları yapanları da uyaran Başbakan Binali Yıldırım, "Kamu kurumlarındaki bu örgütün bütün mensupları bir bir ayıklanacak. aksi halde bu tehdit daha da büyüyerek devam eder. Hiç endiseniz olmasın. Bu noktada dikkatli çalışın, kurunun yanında yaşın yanmaması için azami özen gösteriliyor. Suçluysa gereği yapılacak. Burada şuna dikkat edeceği husumetlerimiz varsa, geçmişte rakip olmuşsan fırsat elime geçti ben de bunları FETÖ sepetine koymak gibi bir şey yaparsanız. Bunun çok büyük bedeni olur, sadece vicdani değil, hukuki sonucu da olur. Arkadaşlar intikam duygusuyla değil, merhabetle duygusuyla değil adaletten şaşmayacaksınız. Bize nasihat vermeye çalışanlar var 'neden OHAL ilan ediyorsun' diye. OHAL'i kendimize yaptık. Vatandaşa değil, vatandaşa her şey olağan bir gece olağanüstü hal yaşadı. Bir gece çıktı. İşi halletti bitti. Bizim bu hasarı tamir etmemiz lazım. Fransa'da terör saldırısından sonra bir yıldır devam ediyor. Bize iler geri laf edenlere orayı görmüyor. Bunların adetidir. Kendilerin görmezler. Avrupa ülkeleri, kendilerini üstün görme gibi hastalıkları var. Kendilerinde hastalıkları görmezden gelirler ama başkarındaki büyütürler arıza yaparlar. Türkiye ne güzel mülteci alıyor, hayatlarını kurtarıyor. Türkiye aferin güzel yapıyor. Gel yükü paylaşın yok. Bunların hiçbirisine ihtiyacımız yok. Ancak neye ihtiyacımız vara ihtiyacımız birliğimizi sağlam tutacağız, eğer kendi içimizde zafiyet düşmezsek bize hiç kimse bir şey yapamaz bunu gördük. 15 Temmuz en yakın şahididir" dedi.

"İZMİR'İNDE GERDANLIĞI OLACAK" İzmir'e müjde vermek istediğini de söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Gençlerimiz geleceğimiz. Sizleri bilgi toplumuna taşımak için bilgi çağının bütün nimetlerinden faydalanmak için Türkiye fiziki yollarla geliştiriyoruz. Son 15 yılda dünyanın hiçbir yerinde krizlerden dolayı yapılmayan projeleri Türkiye yaptı 6 bin km bölünmüş oyla görevi devraldım. Görevi bırakırken 23 bin 500 km yol vardı. Cumhuriyet tarihinde 6 bin km yol var. AK Parti hükümetinde bununu üzerine 18 bin km. yol koyduk. Tam üç katı şimdi artık Türkiye'de yol altyapısıyla ilgili ciddi sorun kalamadı. Yavaş yavaş şerit sayısını trafiğini yoğun olduğu yerlere İzmir'de hızlı tren çalışmaları Ankara'dan başladı. Konak tüneli açtık 17 ay oldu 15 milyon İzmirli kullanmış. İZBAN'ı yerel yönetimli en iyi Şekilde yaptık. Efendim yerel yönetim CHP'li diye sığ düşüncelere kapılmadık, yatırım yaptık. Sığ düşünce içinde olmadık. Yatırımlar orada kime yazarsa yazsın yeter ki vatandaş bedel ödemesin. İzmirliler için bir müjde vereyim. Körfez geçişi projeleri tüm hızıyla devam ediyor. ÇED süreci proje süreci tamamlandı. 2017'den itibaren yeni bir sürece girmiş olacağız. Sadece İstanbul'un gerdanlığı olmayacak İzmir'inde gerdanlığı olacak" dedi. Başbakan Binali Yıldırım, açılış konuşmasından sonra 15 Temmuz gecesi Ankara Genelkurmaya Başkanlığı önünde yaralanan gazi İktisat Fakültesi öğrencisi Atilla Yüce ve bölüm birincilerine plaket verdi. STAT KONUŞULDU

Başbakan Yıldırım, daha sonra İzmir Konak Meydanı'ndaki Başbakanlık Ofisi'ne geçti. Başbakanlık Ofisi ve çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Deniz polisi ve sahil güvenlik botu da denizde önlem aldı, atlı polisler deniz kenarında devriye görevi yaptı. Başbakan Yıldırım, binaya girmeden önce, Başbakanlık Ofisi yakınında bekleyen Göztepeli taraftarları selamladı. Yıldırım ardından, 5'inci kattaki toplantı salonunda, Göztepe'ye yapılacak stat ile ilgili tanıtım toplantısına katıldı. Toplantıda, Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar, Kerem Ali Sürekli, Atilla Kaya, Hamza Dağ, Necip Kalkan, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Tatlısu da hazır bulundu. Toplantı öncesinde Göztepe Spor Kulübü'nün tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Başkan Sepil, 20 bin kişilik yapılması planlanan Gürsel Aksel Stadı konusunda, "Bugün dünyada yapılan statların önemli bir bölümü şehir içinde. 38 dönümlük alanımız 1949 yılında tahsis edildi. Bizim yapmaya çalıştığımız, 365 gün yaşayan bir yer olarak tasarlamak. Yoksa bu kadar yatırım yapılıp 15 günde bir maç yapılması çok da doğru olmuyor. Sizi Ankara'da ziyaret ettikten sonra mimarımız Bünyamin Derman ile hızlı bir çalışma yürüttük. Kendisi şu an Beşiktaş'ın Vodafon Arena Stadı'nı da yapan arkadaşımız. İnşallah bu yıl sonunda ihalesini yapıp 2018- 1019 sezonuna yetiştirmek istiyoruz. İzmir'de güzel bir stat olacak. Türkiye için de güzel bir örnek olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

"GÜZEL VE DEĞİŞİK BİR KONSEPT"

Başbakan Yıldırım projeyi beğendiğini dile getirip, "Güzel ve değişik bir konsept. Sürekli yaşam merkezi olarak planlanmış, spor alanları, vakit geçirilecek, hediyelik eşya satılabilecek çevreye yük getiren değil çevrenin yükünü alan anlayışla planlanmış. Dolayısıyla şehir içi stat olur mu olmaz mı tartışmasına nokta koyan bir projedir. İzmir'de maalesef bu tip tartışmalar öyle gündemi işgal ediyor ki yapılması gereken işler gecikiyor. Engeller çıkartılıyor. Sonunda kaybeden İzmir oluyor. İzmir'in yatırımları oluyor. Şu projeler şimdiye kadar çoktan bitirilebilirdi. Ancak hukuki süreçlerden dolayı gecikmeler oluyor. Zaman ekonomisi diye bir şey var. Zamanı etkin kullanmak gerekiyor. İnşallah bununla ilgili engel kalmadı. Artık ihaleye çıkılıyor. Bir yandan gecikmesi de belki hayırlı oldu, projeler gözden geçirildi. Bu haliyle güzel bir kimlik kazandıracak Göztepe'ye. Tarihi başarılara imza atmış İzmir'in takımı Göztepe'nin de bir ihtiyacını gidermiş olacağız. Gürsel Aksel'in de hatırası yaşatılacaktır. Başından beri milletvekillerimizle bu statların İzmir'e kazandırılması için mücadele ediyoruz. İşin kendisine bakmıyoruz işi yapana bakıyoruz sonra da işlerde sorun çıkıyor. İzmir'i, gelecek yolculuğuna devam eden marka bir şehir yapmak istiyoruz. Bu noktada da hiç ama hiç siyasi görüş, parti farkı gözetmiyoruz. Neticede hizmeti insana yapıyoruz. İnsana dönüşmeyen hizmetin ne anlamı var? Karşıyaka'da da yanlış bilgilendirme oldu sanırım, siz bırakın bu davaları da engelleri aşalım" dedi. Başbakan Yıldırım açıklamanın ardından, salondakilerle basına kapalı görüşme yaptı. Yıldırım daha sonra cuma namazını kılmak üzere Narlıdere'deki Kutlu Yalvaç Camisi'ne gitti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Semiha Yıldırım Binali Yıldırım Eylül İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title