Haberler

Başbakan Yıldırım: "Kürt ve Türklerin 'Pkk Terör Örgütü' Gibi Bir Sorunu Var" (9) - Istanbul

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelenin, Türkiye'nin her köşesinde vatandaşların rahatça, korkusuzca, can tehlikesi yaşamadan işinde, gücünde, seyahatinde huzur ve güven içinde oluncaya kadar devam edeceğini belirterek, "Ayrıca, güvenlik kuvvetlerimize,...

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelenin, Türkiye'nin her köşesinde vatandaşların rahatça, korkusuzca, can tehlikesi yaşamadan işinde, gücünde, seyahatinde huzur ve güven içinde oluncaya kadar devam edeceğini belirterek, "Ayrıca, güvenlik kuvvetlerimize, askerimize, polisimize, korucumuza, sivil vatandaşımıza, gencimize, yaşlımıza yönelen silahlı saldırılar tamamen bitinceye kadar devam edecek." dedi.

Yıldırım, partisince Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı'ndaki konuşmasında, Türkiye'nin kalkınma ve 100. yıl hedeflerini gerçekleştirmek için iş başındaki hükümeti ve cumhurbaşkanıyla çalışmaya devam ettiğini belirterek, içeride ve dışarıda terör örgütleriyle amansız bir mücadele verildiğini söyledi.

Güvenlik güçlerinin ülkenin birçok bölgesinde teröristlerle mücadele ettiğine dikkati çeken Yıldırım, "Çemçe Madur'da, Ali Boğazı'nda, Şenyayla'da, Bestler Dereler'de, Faraşin Platosu'nda, Hakkari'nin Çukurca'sında, yurdun her köşesinde teröristlere göz açtırmıyorlar, milletin huzuru için, barışı için, can güvenliği için canla başla çalışıyorlar. Bununla da yetinmiyoruz. Suriye'den ülkemize olan DEAŞ tehtidini, YPG tehtidin, PYD tehtidini de önlemek için Fırat Kalkanı'yla gereken tedbiri alıyoruz ve bölge güvenlikli alanı oluşturuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin hedefinin ve amacının bölgede huzur, barış ve kardeşliğin sağlanması olduğunu vurgulayarak, hiç kimsenin toprağında gözlerinin olmadığını ifade etti.

"Hiç kimsenin birliğinin, beraberliğinin, kardeşliğinin bozulmasını istemiyoruz. Ne Irak'ta ne Suriye'de, bölünmeye karşıyız." diyen Yıldırım'ın sözleri üzerine, salondaki katılımcıların "Musul'u alalım, plakayı takalım" şeklinde slogan attığı görüldü.

Buna "Eyvallah" şeklinde karşılık veren Başbakan Yıldırım, kendilerine "Terörle mücadele ne zaman bitecek?" şeklinde sorular geldiğini anlatarak, şunları kaydetti:

"Terörle mücadele, Türkiye'nin her köşesinde vatandaşlarımız rahatça, korkusuzca, can tehlikesi yaşamadan işinde, gücünde, seyahatinde huzur ve güven içinde oluncaya kadar devam edecek. Ayrıca, güvenlik kuvvetlerimize, askerimize, polisimize, korucumuza, sivil vatandaşımıza, gencimize, yaşlımıza yönelen silahlı saldırılar tamamen bitinceye kadar devam edecek. Bir yandan teröristlerin sebep olduğu yaraları sararken, bir yandan da vatandaşlarımızın can, mal güvenliğini sağlamak için dağ, tepe, şehir her tarafta güvenlik güçlerimiz çalışmalarını büyük bir fedakarlıkla gece, gündüz sürdürüyorlar."

"Kürt ve Türklerin 'PKK terör örgütü' gibi bir sorunu var"

Terör örgütünün "Kürtler" diye bir sorununun olmadığını, vatandaşların iyi bilmesi gerektiğine işaret eden Yıldırım, Kürt ve Türklerin "PKK terör örgütü" gibi bir sorunu olduğunu dile getirdi.

Yıldırım, terör sorununu milletin ve Türkiye'nin gündeminden kaldırma gibi bir görevleri olduğunu ifade ederek, "Bunu büyük bir gayretle yapıyoruz, inşallah terörü Türkiye'nin gündeminde en alt sıralara düşüreceğiz. Bunda kararlıyız." dedi.

Darbe ve terör denemelerinin Türkiye'de başarılı olamadığını aktaran Başbakan Yıldırım, şimdi de ekonomiye zarar vererek Türkiye'yi dize getirmek amacıyla yeni bir faaliyet içine girildiğini dile getirdi.

Yıldırım, bölücü teröristlerle FETÖ'cülerin kol kola olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dışarıda da bunları seven epeyi taraftarları var. Maşallah gittikleri yerde kabul, iltifat görüyorlar ve onlar da buna güvenerek Türkiye'de değil ama oralara gidince ağızlarına geleni memleket hakkında söylüyorlar. Çıkıp bölücülere destek veren partinin eş başkanı Almanya'dan bağırıyor, 'Biz PKK'yı terör örgütü olarak görmüyoruz.' Gel onu sen Diyarbakır'da söyle, Diyarbakır'da söyle de göreyim. Tanışık Köyü'nde, masum 16 vatandaşımızın katledildiği o yerde gel bunu söyle. Oradan, uzaktan alçak terör örgütüne destek vermekle olmaz. Ancak bu destekleri verenler, hesabını da yüce Türk adaletine verecekler, hiç şüpheniz olmasın."

Ekonomi üzerinde yapılmaya çalışılanların asla başarılı olamayacağını dile getiren Başbakan Yıldırım, ekonominin ve milletin dimdik ayakta olduğunu belirtti.

Yıldırım, milletin her türlü teröre ve kalkışmaya cevabını verdiğini aktararak, "Unutmayın, 15 Temmuz sabahı sadece Türkiye darbeyi yok etmedi. Ayrıca bu millet ekonomiye de yol verdi, can verdi. Dövizini bozdurarak ekonomiye de ayar verdi. İşte böyle asil bir milletin ferdi olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

"Biz kanımızı versek ne yazar"

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini bitirmeden önce, her yıl 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arasında Kızılay Haftası'nın kutlandığını hatırlatarak, Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı'nın 15 Temmuz'un ardından büyük bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiğini, "Vatan sana kanım feda" sloganıyla kan bağışı seferberliği başlattığını kaydetti.

Yıldırım, milletin, genci ve yaşlısıyla darbeye karşı canını verdiğini aktararak, "Biz kanımızı versek ne yazar" dedi.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere, 11 noktada kan bağışı kampanyasının sürdürüldüğünü vurgulayan Yıldırım, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bütün vatandaşlarımı, bütün yol arkadaşlarımı bu kampanyaya davet ediyorum. Buraya gelmeden önce bakanlarımızla, il başkanlarımız ve milletvekillerimizle birlikte biz de bu kampanyaya katıldık. Hem kendi sağlığınız hem de başkalarının şifa bulması için hepinizi kan bağışına davet ediyorum. Bu önemli projeye imza atan Türk Kızılayı'nı, İstanbul İl Başkanlığı'na da ayrıca teşekkür ediyorum. Toplantımıza katıldığınız için hepinize tekrar teşekkür ediyorum. Ak Parti İstanbul Genişletilmiş İl Dayanışma Meclisi'mize başarılar diliyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum."

Yıldırım, ilk kez Başbakan olarak katıldı

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım eşi Semiha Yıldırım Haliç Kongre Merkezi'ne gelişinde, sahneye çıkarak partilileri selamladı.

Partililer de ilk kez Başbakan olarak AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Yıldırım'a, "Başbakan Binali Yıldırım", sloganları atarak sevgi gösterisinde bulundu.

Başbakan Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım, Haliç Metro İstasyonu'nda nikahları kıyılan Alper Odabaş ve Yeşim Demiray ile sohbet ederek, genç çifti kutladı.

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ail ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker, Erol Kaya ile İstanbul Milletvekilleri, belediye başkanları katıldı.

İl Danışma Meclisi Toplantısı'nın divanında AK Parti İstanbul İl Başkan Yardımacısı Mustafa Ulutaş, AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Karslı, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi yaralanarak gazi olan AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Orçun Şekercioğlu, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Rabia İlhan, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Zekioğlu yer aldı.

Toplantıda ayrıca, 15 Temmuz ile ilgili sinevizyon gösterildi. Başbakan Yıldırım'a, konuşmasının ardından AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci, İstanbul'un resmedildiği yağlıboya tablo hediye etti.

Toplantıda daha sonra Başbakan Yıldırım, AK Parti ilçe teşkilatları arasında yapılan futbol turnuvasında dereceye giren takımlara, kupa ve madalyalarını takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Semiha Yıldırım AK Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title