Haberler

Başbakan Yıldırım: Kriz İstisna, Normalleşme Esastır (2)

Muhtar VE MÜFTÜYE NİKAH KIYMA YETKİSİ GELİYORAK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarıyla il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisi verildiğini açıklayarak, "Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz.

Muhtar VE MÜFTÜYE NİKAH KIYMA YETKİSİ GELİYOR

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarıyla il ve ilçe müftülerine evlendirme yetkisi verildiğini açıklayarak, "Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek" dedi.

MAHKEMESİZ İSİM VE SOYİSİM DEĞİŞİKLİĞİ

Başbakan Yıldırım, TBMM'deki AK Parti grup toplantısında konuşarak, günlük hayatı kolaylaştıracağını belirttiği yeni düzenlemeleri açıkladı. İçişlerinde ve vatandaşlık hizmetlerinde devrim gibi düzenlemeler yapılacağını belirten Yıldırım, "Yapılan düzenlemeyle, evlenme ölüm gibi nüfus olayları için artık nüfus müdürlüklerine gitmeye ihtiyaç kalmayacak. Vatandaş acısını, sevincini bir tarafa bırakıp bürokrasiyle uğraşmayacak. Vatandaş bundan böyle mahkeme kararını ihtiyaç duymadan yanlış yazılımda olan adlarını, soyadlarını değiştirme hakkına sahip olacak. Soyadınızı beğenmiyorsunuz mahkeme kararına lüzum yok. Değiştirebileceksiniz. Basit bir işlemle. Adınız hoşunuza gitmiyor. Değiştirebileceksiniz. Bunun için mahkemeye gidip, duruşmalar yapıp, niye değiştiriyorsun sorularına vatandaş muhatap kalmayacak" diye konuştu.

'PASAPORT VE EHLİYET İŞLEMİ NÜFUS İDARELERİNDEN YAPILACAK'

Pasaport ve ehliyet işlemlerinin emniyetten alınarak, nüfus idarelerine verileceğini bildiren Başbakan Yıldırım, "Pasaport ve ehliyet işlemi artık bundan böyle nüfus idarelerinden yapılacak. Polisten alınıyor nüfus idarelerine veriliyor. Böylece emniyetteki 5 bin polis, trafikte, güvenlikte daha etkin, asli görevlerine dönecek" dedi.

MUHTAR VE MÜFTÜYE EVLENDİRME YETKİSİ

Evlendirme yetkisiyle ilgili yapılacak düzenlemeye ilişkin de bilgi veren Yıldırım, "Bir değişiklik de evlendirme yetkisi ile ilgili. Buna göre, Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüştürülen köylerin muhtarlarına da evlendirme yetkisi veriyoruz. Ayrıca il ve ilçe müftüleri de resmi nikahları kıyabilecek" ifadelerini kullandı.

'DOLULUK ORANLARI YÜZDE 80'İN ÜZERİNE ÇIKTI'

Turizmde yaşanan gelişmelere de değinen Başbakan Yıldırım, iç turizmdeki hareketlenme sonucu olumlu gelişmeler yaşandığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Yaşadığımız bölgesel ve küresel krizlerden dolayı ve ikili sorunlarımızdan dolayı turizmde bu sene beklediğimiz bir gelişme olmadı. Ancak bayram tatilinin erken açıklanması ve uzun tutulmasıyla buradaki boşluğun bir nebze dolduğunu görüyoruz. İç turizmdeki hareketlenme sonucu doluluk oranları yüzde 80'in üzerine çıkmış bulunuyor. Rusya ve İsrail'le vardığımız mutabakatın semeresinin ilk önce göreceğimiz alanı da turizm olduğunu düşünüyoruz. Burada iyi gelişmeleri bekliyoruz. Böylece turizmde yaşanan olumsuzluklar senenin geri kalan kısmında da giderilmiş olacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title