Haberler

Başbakan Yıldırım: Akıncı Üssü Kapatılacak

Güncelleme:

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'nın Kazan ilçesinde yaptığı açıklamada "Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 9 şehit veren Ankara'nın Kazan ilçesinde halka hitap etti. Yıldırım konuşmasında "Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır. Şehitlerin anısının yaşatılacağı yer haline getirelecektir. " dedi.

"DARBEYE KARŞI ERDOĞAN'IN SESİ YÜKSELDİ"

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Şehitler kalbimizde. Kazan'ın 9 evladı hepimizin kalbindedir. Onlar ölmedi, onlar yaşıyor. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran birer yıldızdır. O gün hainler harekete geçtiğinde bir gür ses yükseldi. O ses başkomutanın sesiydi. O ses Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi. Sizlere Cumhurbaşkanı'nın selamını getirdim. Sizlerle gurur duyuyoruz.

"AKINCI ÜSSÜ KAPATILACAK"

15 Temmuz darbe girişimin önleyen kahraman Kazan halkı da kahramanlığının karşılığını aldı. Lokman kardeşimiz, belediye başkanımız ve sizler tek yürek oldunuz. Darbecilerin önünde dimdik durdunuz. Şimdi buradan Kazan meydanından herkese ilan ediyorum. Hainlerin yuvalandığı Akıncı Üssü kapatılacaktır. Şehitlerin anısının yaşatılacağı yer haline getirelecektir.

"TANK ÇIKARILAN HELİKOPTER UÇURULAN KIŞLALAR KAPATILACAK"

Ankara ve İstanbul'da tankların çıkarıldığı, helikopterlerin kaldırıldığı bütün kışlaları kapatıyoruz. Tankları yürütenler orada tankları bulamayacaklar. İnsanları piknik yaptığı alanlar olacak. Ne işi var tankların Ankara'nın, İstanbul'un içinde. Düşman Ankara'da değil, İstanbul'da değil. Her şey daha güzel olacak. Sizler 79 milyon bir oldunuz, beraber oldunuz, birlikte Türkiye oldunuz.

Amerika'daki teröristbaşını Türkiye'ye getireceğiz. Asla ve asla bu milletin birliğini bozamazlar."

"AKINCI ÜSSÜ'NÜ KAPATACAĞIZ DİĞERLERİYLE İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEMEDİM"

Başbakan daha sonra şu açıklamayı yaptı: Hain darbe teşebbüsünün merkezi Akıncılar, orayı kapatacağız. Hava üslerinden Akıncı kapatılacak, diğerleriyle ilgili bir şey söylemedim, onu düzeltelim. Ama şehrin içinde tankların, zırhlı araçların bulunduğu yerleri de kapatacağız, onları şehir dışına alacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Semiha Yıldırım Politika Güncel Haberler

title