Haberler

Başbakan Yıldırım: Jandarma Genel ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları Tam Anlamıyla İçişleri...

Dha Ankara - Başbakan Yıldırım: Jandarma Genel ve Sahil Güvenlik komutanlıkları tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacaktırBaşbakan Binali Yıldırım, yeni yayımlanacak kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıkladı.

Dha Ankara - Başbakan Yıldırım: Jandarma Genel ve Sahil Güvenlik komutanlıkları tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacaktır

Başbakan Binali Yıldırım, yeni yayımlanacak kanun hükmünde kararnameyle (KHK) Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacağını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda toplanan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık ettiği toplantı sonrası açıklamayı Başbakan Yıldırım yaptı.

Başbakan Yıldırım, 3 parti genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapılan görüşmeye ilişkin bilgiler vererek, "Zirvesinde, yeni Anayasa için birlikte çalışma yapmak için bir anlayış birliği olduğunu gördük. Küçük ölçekli bir Anayasa değişikliği mutabakatla yapılabilir, bunun altyapısını hazırlamak üzere için birlikte çalışma yapacağız. Ancak yeni Anayasa'nın bütün partilerin katılımıyla hazırlanması için bir görüş birliği olduğu gördük. Bunun için daha önce başlayıp yarıda kalan süreci de devam ettirme kararı aldık" dedi.

" BOĞAİÇİ KÖPRÜSÜ'NÜN ADI 15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ OLACAK"

Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP ve MHP liderleri ile yaptıkları görüşme sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu'nda yapılan toplantıda alınan kararları da açıkladı. Yıldırım, şunları söyledi, "OHAL'i devlet millete değil, kendisine ilan etti. Sebebi de 15 Temmuz'da silahlı FETÖ örgütünün darbe girişimidir. Bunun dışındaki konularda ülkede olağanüstü bir hal mevcut değildir. Buna bir ilave var, vatandaşlarımız gündüz işinde gücünde, akşamları da bir eğlence havasında demokrasi nöbetlerini tutmaya devam ediyorlar. Bugünkü toplantıda yeni kanun hükmünde kararnameyle (KHK) ilgili konuları görüştük ve karara bağladık. Buna göre Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tam anlamıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlanacaktır. Bununla ilgili kararname yayınlanacaktır. Toplantıda ülkemizin bir daha herhangi bir terör örgütünün darbe tehdidine maruz kalmaması için yapılması gereken kurumsal yapılanma çalışmalarına da devam edilmesine karar verildi. Bu çerçevede atılacak adımların, hazırlanacak KHK'ler ile hayata geçirilmesi için çalışmalar sürdürülecek. İstanbul ve Ankara'da bir şehitler anıtı kurulması kararlaştırıldı. Darbecilerin ilk hedefi olan ve vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaiçi Köprüsü'nün adının 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirilmesine karar verilmiştir.

Yıldırım ayrıca, isteyen vatandaşların, kamu bankalarında açılan hesaplar aracılığıyla 15 Temmuz mağdurlarına bağış yapabileceğini açıkladı.

CANLI YAYINLANDI

Haber: Birkan YILDIZ / ANKARA,(DHA)

(Tür: Ankara)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Binali Yıldırım Dha Politika Güncel Haberler

title