Haberler

Başbakan Yıldırım'ın MHP Zonguldak Il Başkanlığı Ziyareti

MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, Başbakan Binali Yıldırım'ın ziyaretinde konuşulan anayasa değişikliği teklifi taslağına ilişkin, "Eğer 330 milletvekilini geçer ve referanduma dönüşürse Zonguldak'ta sıkıntı olmayacağını, hatta açık ara sivil anayasayı Türkiye'nin istediğini, Zonguldak'ın da istediği yönünde bildiklerimizi söyledik." dedi.

Filyos Limanı Temel Atma ve Yapımı Tamamlanan Tesislerin Toplu Açılış Töreni için kente gelen Başbakan Yıldırım'ın, MHP Zonguldak İl Başkanlığı ziyaretine ilişkin Ayan, gazetecilere açıklama yaptı.

Ayan, Yıldırım'ın kendilerine bir nezaket ziyaretinde bulunduğunu ve nezaketinden dolayı kendisine teşekkür ettiklerini söyledi.

Açılış töreni sırasında AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun'la yaptığı görüşmede Başbakana bir dosya vermek istediklerini ancak programın nasıl gelişeceğini bilemediklerini ifade eden Ayan, "Bize herhangi bir dönüş olmayınca parti binasından ayrılmıştık. Daha sonra Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğünce Başbakan Yıldırım'ın bizi ziyaret edebileceğine yönelik telefonla arandık ve partimize döndük." dedi.

Yıldırım'ı, partililerle kapıda karşıladıklarını ve il binasında Başbakanla yaklaşık 25 dakika konuşma şansı bulduklarını belirten Ayan, şöyle devam etti:

"Biz Zonguldak meselelerini anlatırken, kendisinin de sorunları bildiğini gördük. Onun dışında Genel Başkanımız Devlet Bahçeli hakkında görüşlerini ifade ettiler. Genel Başkanımızın devlet adamlığını, uzlaşmacı yönünü, anayasa çalışmaları içinde büyük misyon yüklendiğini ve kendisiyle de çok iyi görüştüklerini, ülke ve millet meselelerini iyi görüşebildiklerini söylediler. Biz de Genel Başkanımızın emrinde olduğumuzu, hangi süreçte ne olursa olsun teşkilatlarına 'Evet' dediğinde de 'Hayır' dediğinde de yanında olduğumuzu ifade ettik."

Ziyarette anayasa değişikliği teklifi üzerinde durulduğunu dile getiren Ayan, Başbakan Yıldırım'ın kendilerine, "Zonguldak'ta bir referandum olması durumunda sizler ne görüyorsunuz?" şeklinde soru yönelttiğini dile getirdi.

Ayan, şunları söyledi:

"Bizler de eğer 330 milletvekilini geçer ve referanduma dönüşürse Zonguldak'ta sıkıntı olmayacağını, hatta açık ara sivil anayasayı Türkiye'nin istediğini, Zonguldak'ın da istediği yönünde bildiklerimizi söyledik. Bunun yanında 5 bakan da Sayın Başbakanın yanındayken bakanlıklarıyla ilgili kente yapabilecekleri bir şey olup olmadığını sorduk. Kendileri de farklı çalışmaların olabileceğini söylediler. Özü itibariyle bu bir nezaket ziyareti olmuştur. Biz bundan dolayı Sayın Başbakana, beraberindeki bakanlara, bölge milletvekillerimize ve AK Parti İl Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Başbakan Binali Yıldırım'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ile milletvekilleri ve diğer yetkililer eşlik etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title