Haberler

Başbakan Yıldırım'ın Memleketinde 200 Ton Bal Üretimi

BAŞBAKAN Binalı Yıldırım'ın memleketi olan Erzincan'ın Refahiye ilçesinde üretilen 200 ton bal, Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) tarafından satın alınmaya başlandı.

BAŞBAKAN Binalı Yıldırım'ın memleketi olan Erzincan'ın Refahiye ilçesinde üretilen 200 ton bal, Tarım Kredi Kooperatifi (TKK) tarafından satın alınmaya başlandı.

Kente 69 kilometre uzaklıkta bulunan Refahiye ilçesinde 2010 yılında kurulan ve Türkiye'deki TKK içindeki tek bal paketleme ve üretim tesisinde Başbakan Binali Yıldırım'ın köyünün adı olarak tescillenen Kayı Çiçek Balı, Türkiye'de isim yapmaya hazırlanıyor. Üreticiden yapılan analizler sonucu 13- 22 liradan satın alınan bal, TTK Bal Paketleme ve Üretim Tesisinde işlem gördükten sonra ülke genelindeki 1650 Tarım Kredi Kooperatifinde 18 ile 30 lira arasında fiyattan satılacak. Yaklaşık 100 üreticiden Eylül-Ekim ayları içerisinde alınan 40 tonu karakovan toplam 200 ton bal, pazarlanacak. Kurum, 2017 yılı içerisinde 400 ton orta vadede de 1000 ton bal satmayı hedefliyor.

Kayı Çiçek Balı ile paketleme tesislerinin 2010'da kurulduğunu hatırlatan TTK Sivas Bölge Müdürü İsmail Köse, TBMM lokantası ile kamu kuruluşlarının misafirhane ve yemekhanelerine de bal pazarlamak istediklerini söyledi. Refahiye'nin balın merkezi olduğuna dikkati çeken İsmail Köse, şunları söyledi:

"Tarım Kredi Kooperatifleri Türkiye'de en fazla şubeye sahip kurum. Biz burada öncelikli olarak balı çiftçilerden alırız. Çiftçilerimizi tefeciye, aracıya kurban vermeden zararlarını engelleriz. Ne kadar çok bal alır, tüketiciye ne kadar çok bal sunabilirsek tüketici sağlıklı bal yemiş olacak. Hem de Refahiye çiftçisinin gelirine bir katkımız olacak. Başbakan Binali Yıldırım'ın köyü olan Kayı köyünden esinlenerek, 'Kayı Çiçek Balı' ismini 2010 yılında tescillettik. TKK şubelerinin dışında da satış yapmayı düşünüyoruz.Vatandaşa en kaliteli balı sunmaya çalışıyoruz. Ayrıca marketlere ve özel sektöre de kurumu açmayı planlıyoruz."

- Erzincan

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Erzincan Refahiye Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title